Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mimi29

KLUB MAMUS Z KATOWIC

Polecane posty

to może w lipcu tak przed 14 lipca znowu jakieś spotkanie?? wtedy już bym się przykulała z Lenką (Jasiek na wakacjach u dziadków będzie)

Andziu, całuski dla Lenki🌻 Wszystkie sukienusie słodkie, może zaszalej z tą pierwszą:) http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d284325f35afb4f3.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b21097499893864b.html To moja kuchnia ale jeszcze przez dwa miesiące:) Co do szaf, nie orientuję się. destiny🌻 majka:) tzrymaj sie dzielnie, nie stresuj się tak, będzie wszystko dobrze🌻

Mamuniu - :D cała przyjemność po mojej str. :D no właśnie trochę mnie martwią takie chrzciny, zacznę szlochać jakby mi ktoś krzywdę robił a rodzina męża będzie się stukać w czoło (nieczuli ludzie ;) ), co za obciach, a co do chrzestnych - skąd wiedziałaś? oczywiście nie mamy :( (na razie mamy tylko chrzestną, a na chrzestnego wypadałoby wziąć brata mojego ślubnego, bo więcej facetów w rodzinie nie ma, tylko że on się tak po prawdzie nie nadaje :( Spectro - mnie odwiedziny na cmentarzu zawsze dobijają, smutno mi się robi, zawsze potem mam czarne myśli :( ale jak zajeżdżam na osiedle, na którym mieszkaliśmy to od razu wspomnienia wracają, do tego stopnia że czasem mam wrażenie że spotkam któregoś z rodziców po drodze koło bloku :) i to powietrze zawsze tam tak pachnie, jak za czasów kiedy jeszcze żyli i chodziliśmy na spacery na \"ścieżkę zdrowia\".

marchewko❤️ przykro mi...❤️ Ja też w moim rodzinnym mieście zawsze czekam na mojego tatę...i \" widzę\" go niemalże wszędzie. Czarne mysli i doły dotyczące śmierci przeszły mi po śmierci ojca, została tęsknota i nadzieja:)

Gość Do Andzi
Niestety mnie się te sukienusie nie podobają, przypomniały mi się lalki, które kiedyś u mojej cioci siedziały na łóżkach, wystrojone, kiczowate i przede wszystkim smutne. A poza tym w tych tiulach i atłasach Maleństwo Ci się ugotuje. Ty poszalejesz, owszem, ale Maleństwo.... Dwie pierwsze sukienki to przerost formy nad treścią, tandeta, ozdobnictwo, niemalże jak na wesele, chociaż generalnie suknie ślubne bywają zdecydowanie bardziej gustowne. Według mnie najładniejsza z tych wszystkich jest sukienusia trzecia. Prostota i elegancja.

Spectro fajna kuchnia, Andzi juz sie kiedys zachwycałam, ja na razie kuchnie planuje robic za trzy lata. Teraz mysle nad szafa bo jest to dosc duza wneka i chciałabym ja maksymalnie wykorzystac. Kurcze czas szybko leci, ja zaraz do pracy i nie bede miec czasu myslec nad remontem. Andziu bardzo ładne były tez sukieneczki chyba w Cubusie albo C&A ( w Plazie w Sosnowcu) i chyba tansze, ale jak piszesz że babcie dołoża to zaszalej.Mnie najbardziej podoba sie ta trzecia. I tak masz duże pole do popisu bo mysmy nie mogły nic znaleźć dla Tomka, wszystko było z weluru.

Poznalam dzis osobiscie malego Tomusia - Paprotki:)i wiecie co na moj widok rozgadal sie i smial:) maly z niego podrywacz chyba lubi rude dlugowlose ciocie :classic_cool:

Jak dobrze że zęby zdrowe....usunęłam tylko kamień :) Marchewo- mnie po porodzie wciaż nachodzą fale rozczulań w najmniej oczekiwanych momentach :) a wieczorem gdy Ala śpi w łóżeczku po kąpieli i wygląda jak aniołek - mój osobisty, słodki anioł - to już tradycyjnie bucze ....chyba z wdzięczności do Boga ....że to wszystko się dobrze skończyło :D :D :D Andziu - jak mam być szczera, a chyba na takich opiniach Ci zależy...sukieneczki nie w moim guście 🌼.....choć wiem ze trudno znaleśc cos fajnego...bo powoli zaczynam się rozglądać.....

Spectro - :) Paprotko - ja oczywiście też pisze sie na Twoje slubne zdjęcia !

andziu- co do sukienek to powiem tak sa sliczne ale chyba najwygodniej jest w nich wlasnie tym lalkom:) mnie zawsze bylo szkoda tych malych dziewczynek wystrojonych przesadnie:( wiem ze mamy uwielbiaja stroic swoje pociechy ale trzeba pamietac o tym ze dziecku moze byc w tym strasznie niewygodnie:( a jak jest upal to juz wogole szkoda slow.... pyniu- co do czulosci to ja tez sie zastanawiam, dziwie i wogole mysle sobie o tej wielkiej milosci jaka kazda z nas czuje do swojego dziecka:) nieraz zacalowalabym mojego Alusia:)

noooo nie wiem skąd to kochanie bezgraniczne się bierze ..... i ta chęć zjedzenia z miłości :) :) :)

Mialam okazje zobaczyc jedna z tych sukieneczek :) bardzo ladna ale podobnie jak mamunia preferuje dla malutkiej dzidzi cos wygodnego i eleganckiego ;) hihi widzialam taka rzecz w Smyku i poprostu sie zakochalam :) tyle ze to by bylo w sam raz np dla Lenki od naszej Andzi bo w sierpniu na chrzcinach malutka mogla by wyjsc . Ubranko bylo biale takie cos jakby lniane pantalonki i do tego cudowne biale body z falbankami trudno o opisac ale wyglada to poprostu super :) do tego sliczne skarpetusie i malutkie biale buciki . Paprotko -slyszalam ze twoj Tomus to niezly facet :) a i mamusia sympatyczna :)

Hej byłam w tej hurtowni i rzeczywiści super wybór i obsługa. Oczywiści nie mogłam się zdecydować i w końcu wybraliśmy spacerówką firmy Inglesina i do tej pory mam wyrzuty sumienia że tyle wydałam. Ale wózeczek świetny - leciutki, zwrotny, Michaś jeździ w pozycji półleżącej i bardzo mu się poodbało :) Argumentem za była świtna amortyzacja. Kurcze jak fajnie się jeździ kiedy kółeczka same skręcają. Te wózki Arti - pani ich nie polecała. Mam nadzieje że po dłuższym użytkowniau wóakza też będe zadowolona i nic nie odpadnie :( A i dziś był pierwszy dzień kiedy Misiek spędził panią Marysią ( nianią) --to moja znajoma. Myśle że krzywda mu się nie działa. Zresztą kobiet niesamowita bo mając Michała na ręku wciągnęł ajeszcze nasz stary wózek jedno piętro. Mam nadzieje że da;lej też będzie dobrze. A za tydzień do pracy. Paprotko ja chce zdjęcia turbity@yahoo.pl Andziu ja też wole bardziej wygodne sukieneczki a z tych najbardziej mi się poodba ta trzecia.

Mysico - mogłabyś mi też podać adresy tych hurtowni? u nas duchota niemiłosierna, bez otwartych okien kaplica zupełna :( myślicie że mogę włączyć Raida na noc i nic sie mojemu małemu lokatorowi nie stanie? nie wytrzymam następnej nocy w tej puszce :(

zadałam pytanko a zapomniałam że pewnie już nikogo nie ma :P ale to nic, przetrząsnęłam neta w poszukiwaniu odp. na razie włączę go i otworzę okna obydwa na oścież żeby sie wietrzyło....idę spać :) pa dziewczynki 🌻

Marchewko kochana:) ja byłam tylko, nie zabij mnie, nie wiedziałam co Ci podpowiedzieć:D Ale widzę, że już sama wymysliłas co robić, pewnie też bym otworzyła okna i nie przejmowałabym się:) Dobrej nocki:) Paprotko:) bardzo dziękuję za zdjęcia. Wzruszyłam się normalnie, super wyglądacie w 3:) Ale panna młoda najładniejsza🌻 Dziekuję za komplementy, moja kuchnia jest z siebie dumna:D Dobrze, że przechodzi w dobre ręce:D Pyniu:) też myślę tak jak Ty, że mam małego anioła zesłanego z nieba, którym przez jakis czas trzeba się zaopiekować...🌻 Andziu:) moja bratowa ma identyczna kuchnię jak Twoja tylko w kolorze cytynowym:) mysica:) życzę powodzenia z nianią:) Widze, że wózeczek kupiony, fajnie:) Dziewczynki, jeśli można, ile płacicie, będziecie płacić nianiom? U mnie jedna ma 4, a druga 7 zł:D Niezła rozbieżność:) A poporzedniczka, przewspaniała i moja ulubiona miała 6 zł/godz. Czasem, raz na miesiąc czy dwa zostaje z Kasią na kilka godz. w week-end. Dwie pierwsze się wymieniają, pracują tak 3 razy w tygodniu po kilka godzin. Czasem tez wieczorem ale rzadziej. Dobranoc, ide wreszcie spać:)

Paprotko - jestem pod wrazeniem ! Zdjęcia w sukni z małym na ręku mają w sobie MAGIę! A pani młoda wprost błyszczy swoją delikatnością i subtelną urodą :D :D :D

Witam:) Dzięki Dziewczyny za miłe słowa ❤️. Ja też sie wzruszyłam w kościele. Będziemy miec duzo zdjęc tradycyjnych, to moze jak sie kiedys spotkamy to pooglądamy. Mysico czy mogłabys wkleić linka do swojego wózka jak znajdziesz? albo podaj typ. Ja jeszcze nie zaczełam szukac ale chetnie bym zobaczyła Twój. Ja wstepnie też juz znalazłam nianię do opieki nad Tomkiem, moją przyszłą szwagierke:) We wrzesniu przyjdzie pare razy na próbe i zobaczymy jak sobie poradzi. Spectro a masz już pomysł na swoją nową kuchnię? Fraszko 🌻 świat jest mały co? :) Mamy wspólnych znajomych np. Elwirę.

Mysico zdjęcia wysłałam,a le wróciła mi jaks wiadomośc wiec nie wiem czy doszły. Jakby co to daj znać.

witam spectro- kuchnia sliczna choc mala ( tez mam taka mala tu w blokach) odzyje w domu heheh tam bede mogla poczuc przestzren wokol siebie no i Alek nie bedzie wyganiany jak natretna mucha (chociaz wiadomo z dala od pieca itp alusiowi) marchewo- 🌼 mysico- super ze znalazlas odpowiedni wozek:) mozesz nam przeslac linka z foteczka tego pojazdu bo ja naprawde niewiem jak wyglada nie jestem taka zorintowana jak ty:) a moja siostrzyczka tez chetnie zobaczy bo glebokiego nie bedzie kupowac ..tylko spacerowke. paprotko- caluski dla malego Tomusia:) czarujacy facet...i dal sie calowac heheh

napisalam sie tyle i kapa:( spectro- sliczna kuchnia troche potrwa zanim ja przysle fotke swojej:) marchewo- 🌼 mysico- ja rowniez chetnie zobacze fotke wozeczka:) paprotko- wycaluj Tomusia czarujacego faceta:)

no i poszla wypowiedz a ja napisalam druga w skrocie:( pospalismy z Alkiem do 9.00:) szkoda tylko ze wstalam z opuchnietym okiem:(

Spectro - 🌻 nie szkodzi :) komarol został użyty ale dla pewności maż wyłączył po godzinie, bo się bał zostawić na całą noc, ale komara ani jednego już nie było :D trochę miałam jednak pietra :P i rano przez resztki snu macałam brzuchol czy tam obywatel się rusza ;) jadę zaraz na targ po szlafrok i odebrać moją butelkę z gwarancji, bo pani ze sklepu się nie spieszy z telefonem w tej sprawie, jak obiecała :( Paprotko ja też oczywiście poproszę zdjęcia :)

Paprotko zdjęcia nie doszły :( Podaje jeszcze raz adres turbity@yahoo.pl Zdjęcia mogę wysłać na maila jak podacie. Wózek nie powola swoim wyglądem (były ładniejsze i tańsze) ale prowdzi się jedną ręką i ma najlepszą amortyzacje ze spacerówek - nawet tych droższych. No nie wiem jak z Maclarenami - bo pani też polecała ale ja chciałam bardziej zabudowny wózek. Wahałam się między Aktivią z Baby Design a tym. Ale Aktivia mimo że naprawde ładna miała gorszą amortyzacje. Graco nie ma amortyzacji wogóle. Fajne są jeszcze coneco ale słyszałam rózne opinie :) Poza tym ja chciałam spacerówkę z bokami, śpiworkiem, lekką , mks. 8 kg. i jednak trudno dostać wszytsko w jednym. Hurtownia jest w Zabrzu ul. Mikulczycka 1. Można wybrać naprawde fajny wózeczek. I rzeczywiście jeżeli dziecko rodzi się latem to najlepiej wybrać fajną spacerówkę z wkładmem dla noworodka. Judytka ma fajną - Coneco Solar.

A więc rozmawialam w szpitalu tym prywatnym w Katowicach i faktycznie placi sie przy wypisie 300 zl. za opieke nad noworodkiem, Dalej walcza z NFZ i maja nadzieje, ze jednak dostana dofinansowanie. Poza tym otwieraja podobno w czerwcu poradnie dla dzieci i wowczas ma byc tam ten brakujacy sprzet do sluchu i badania bioder. Ja rodze we wrzesniu, wiec okaze sie co i jak bedzie wygladalo do tego czasu ;) Poza tym bylam wczoraj z mezem w szkole rodzenia w Siemianowicach. Wrazenia - takie srednie. Kobieta mila, ale mam wrazenie, ze to spotkanie dotyczace porodu nic mi nie dalo. To co mowila o fazach, lewatywie itp to wiedzialam sama..Cwiczenia oparte na jodze. Ja cwiczylam joge wczesniej, wiec tez w sumie nie bylo to dla mnie nowoscia. Ale mila atmosfera i pelna entuzjazmu pani polozna, zachecajaca tatusiow do rodzenia z zonami :) czekam na opieke nad nowordkiem -bo mam wrazenie, ze w tym temacie nie wiem NIC :) Oczywiscie po tej szkole, snil mi sie porod ;) pozdrowionka :)

Dziewczyny jak to jest z tym podawaniem zółtka? daje sie jak dziecko skonczy 6 miesiecy czy od 6 miesiaca? wiem ze 1/2 co drugi dzień. ale co ugotowac i dodawac np. do zupki ze słoiczka? do takiej co jest np. z miesem? czy w tych od lub po 6 miesiacu jest juz zółtko? My nadal na słoiczkach bo przyznaje ze nie chce mi sie zabrac za gotowanie.