italianka 0 Napisano Lipiec 19, 2006 dostalam sie na studia w anglii, konretnie to w nottingham. chcialabym porozmawiac z innymi ludzmi, ktorzy w tym roku zaczynaja tam studia, pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Everything But The Girl 0 Napisano Wrzesień 23, 2006 Hej, chetnie sie z toba spotkam, tez jestem z nottingham. Masz jakies namiary? Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Evian 0 Napisano Maj 5, 2009 ja studiuje w Londynie:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kropki_trzy Napisano Maj 6, 2009 jakie warunki trzeba spełnić, żeby dostać sie na takie studia??? wymagają jakiś egzaminów od obcokrajowców??? w irlandii jest podobnie jak w anglii?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Evian 0 Napisano Maj 6, 2009 to naprawde zalezy od uniwersytetu i kierunku studiow. w anglii jest ponad 150 uniwerkow i naprawde mozliwosci jest wiele. niektore wymagaja certyfikatow jezykowych z angielskiego. jednak egzaminy wstepne to rzadkosc, nie znam nikogo ze swoich znajomych, ktorzy studiuja na roznych uniwerkach, kto by pisał jakies entrance exams. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Evian 0 Napisano Maj 6, 2009 italianka - nottingham university czy nottingham trent? tak z ciekawosci. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość w gooooore Napisano Maj 6, 2009 evian a na jakim uni jestes? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Evian 0 Napisano Maj 6, 2009 UCL w Londynie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość w goooore Napisano Maj 6, 2009 wow, to gratuluje ! jeden z najlepszych uniwerkow. i jak jest? bardzo ciezko ? co w ogole studiujesz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Evian 0 Napisano Maj 6, 2009 w goooore a ty tez studiujesz w UK? Ciezko to jest sie dostac. Nie wiem czy jest ciezko, jest duzo nauki, ale bez przesady. Trzeba sie naprawde postarac zeby wywalili ze studiow na UCL no chyba ze sie oblewa egzaminy. ale u mnie na uczelni jest mnostwo 100% geniuszy ktorzy nigdy nie chodza na zajecia w domu trzasna 3 ksiazki w ciagu nocy i zdaja:) wiec nie wywalaja za zla frekwencje:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość w gooore Napisano Maj 9, 2009 ja studiuje na london South bank (elephant &castle), i mnie jest tak samo jak u ciebie, no moze z tym wyjatkiem ze latwo jest sie dostac- bynjamnije ja tam zadnych problemow nie mialam. a obecnosci to w ogole nikt nie sprawdza,w sumie mysle ze to dobrze ,bo wiele osob pracuje i nie mozesz zawsze przyjsc,chociaz wiadomo ze najczesciej to jednak niektowym nioe chce sie przyjsc,ale jak ktos ma nie zdac to nie zda. u mnie na pierwszym roku w mojej grupie bylo 24 osoby, teraz jest koncowka drugiego roku i zostalo ok.10 ,wiec jak ktos ma nie zdac to nie zda. A co studiujesz ,bo ja building surveying. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość baarbapapa Napisano Maj 9, 2009 napiszecie coś o kosztach studiów i utrzymania się? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Karamba bamba 0 Napisano Maj 9, 2009 koszty utrzymania sie to przede wszystkim mieszkanie i transport. W Londynie pokoj to minimum 400-520f miesiecznie, miesieczny bilet (strefy1-3) ze znizka to kolo 90f, zarcie, rozrywki, materialy na studia - minimum tysiac funtow trzeba miec. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość wszystko jedno Napisano Maj 10, 2009 eee no nie przeasdza,j pokoj w 3 strefie znajdziesz za 60 f tygodniowo, miesieczny bilet ze znizka studencka to 82 f (strefa 1-3), do tego jedzenie, tel itp. studia na uniwerku za rok to 3,200 f, mozna dostac pozyzke i dodatkowe pomoce finansowe - www.studentfinancedirect.co.uk czy cos takiego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach