Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nika 26

Dziewczyny pomóżcie!!!!

Polecane posty

Gość nika 26

Biore luteine na podtrzymanie ewentualnej ciąży ( jak zajdę), ale robilam ostatnio beta hcg bo zachorowalam i w ciąży nie jestem, wynik 1,65. Luteine biorę dalej, @ powinnam dostać 23. Moje pytanie brzmi czy mam przerwać branie luteinyw dniu spodziewanej miesiączki, czy brac ja cały czas i przerwać dopiero jak dostane okres ? Z moi ginem będę sie widziała dopiero we wtorek, a zapomniałam własnie jak to mam zrobić :-(

Gość nika 26
czy biorąc luteine dostanę @ czy muszę ją przerwać żeby dostać, proszę odpowiedzcie mi :-(

Gość cyk cyryk i bum
wydaje mi sie , ze luteine bierzemy tylko przez okreslony czas np. od13 dc do 24 dc a potem czekamy na ewentualna @ lub ciąze. Powiem ci , ze mi gino tez przepisał luteine ale ja jej nie biore bo sama nie wiem kiedy i jak. Głupie to ale dostałąm za mało informacji od mojego gina.

Gość nika 26
No i ja i ja :-) Tyle mi gadał że nie spamiętałam wszystkiego :-)Qurczem i teraz nie wiem co zrobić :-( A kontakt z nim mogę złapac dopiero we wtorek.

Zazwyczaj bierze się luteinę od 16-25dnia cyklu - potem się odstawia i po ok. trzech dniach pojawia się miesiączka. Okres dostaniesz również biorąc luteinę - ale prawdopodobnie nieco później niż się spodziewasz. Jeśli ten wynik bety jest aktualny (to znaczy robiony w ostatnich dniach cyklu) to możesz spokojnie luteine odstawić i czekać na miesiączkę. A jeśli naprawdę się obawiasz sama odstawić to poczekaj do terminu miesiączki wtedy zrób test sikany - jeśli wyjdzie on negatywny to odstaw luteine w ciągu trzech dni dostaniesz miesiączkę. Ale jeśli beta aktualna to na pewno w ciązy nie jestes i możesz spokojnie odstawić ten lek i brać dopiero w następnym cyklu.

Jesli juz wiesz ze nie Jestes w ciązy to odstaw luteine Jesli bedizesz ja brała to moze zaszkodzic ewentualneu zagniezdzeniu , bo powoduje skurcze

Gość bassi77
ja brałam luteine od 14 dnia cyklu,az do wystąpienia miesiączki.Jeżeli dostaniesz okres,to przerywasz stosowanie luteiny,bo wiadomo że nie jesteś w ciąży

Gość bassi77
do podczytującej:luteina to inaczej progesteron (żeński hormon płciowy)

Enigmaa- zlituj się Dziewczyno - ale jeśli się na czymś nie znasz to lepiej się nie wypowiadaj!!!!! Luteina czyli progesteron jest hormonem podtrzymującym ciążę i ułatwiającym zagnieżdżenie - po to się ją bierze w ciąży (bo ma jeszcze wiele innych wskazań) - w żadnym wypadku nie powoduje skurczy!!!!!! Podczytująca was - luteina jest naturalnym progesteronem - nie jest na wzrok...

CHyba, że chodziło Ci o ten przeciwutleniacz dodawany do tabletek np.centrum? To tylko zbierzność nazw!!! Luteina o której pisze NIka to progesteron.