Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ametyst

Idę do USC i się waham...

Polecane posty

Gość odświeżanko
;;;;

Gość odświeżanko
;;;;;;;;;

jestem.. po drodze jakoś sytuacja się załagodziła, papiery podpisane..Tylko wszystko dzieje się w takij smutnej atmosferze.. .Mimo, że będę mieć piękną sukienkę, to niestety nie moge znowu liczyć na rodzinę, bo to konserwatyści są i wiele z nich zapowiedziało, że na cywilny ślubi wesele nie przyjadą, bo to łamie ich przekonania... Ryczę już kolejny dzień, bo okaże się, że będize wszystkich gości 20 osób, a ja kurcze takie łądne wesele chciałam przygotować... jakieś niepsodzianki dla gości, atrakcje.. a tu taki efekt... Przykre to..a ja wcale nie jestem gównmiarą, bo mam 29 lat a mimo wszystko rozklejam się jak dziecko..

to normalne, ze kiedy ni emozesz liczyc n arodzine, tracisz wiare w sens. nie przejmuj sie jednak. to twoj dzien!!!!! jesli ktos ma problem z przekonaniami to olej to. nie mamy zaspokajac potrzeb innych, lecz wlasne. nie mowie o skrajnym egoizmie, ale w tym przypadku nie robisz nic zlego!!!!!

no masz rację... ale moze ja jakaś inna jestem, ale kurde jakby moja rodzina albo przyjaciółka miałą wziać ślub z buddystą, to co by mi przeszkadzało iść na ich ślub? w innej tradycji na przykład? Oczywiście, oleję rodzinkę, tylko teraz problem wesela się pojawia, bo jak do tego tak podchodzą, to po cholerę załatwiałąm zespół, wynajmowałam salę... mogłam zrobić uroczysty obiad i tyle... ;( smutne to wszystko..

mi tez by bylo smutno, ale co z tgeo ze bedziesz sie smucic? skoro rodzina ma takie poglady to nie zmienisz ich!!!

masz rację- niech będzie 20 osób, ale sprawdzonych i wiernych i imrezę taką wywalę, że szok! zabawa będzie na 102! A rodzinka fałszywa mnie zobaczy na swoim pogrzebie jedynie! to wszystko!

Gość hejcio
nie martw sie moze przyjda jak pomysla dluzej, moja siostra w mym wieku 27 lat brala cywilny w czerwcu i rodzice pana mlodego+ brat z siostra-rodzeni, babcie dziadkowie focha walneli ze nie przyjda bo nie pasuje im toze jego przyszla zona jest katoliczka (nie dewotka!) wiesz skonczylo sie na tym ze przyszli rodzice i rodzenstwo ktore na przyjeciu nie zostalo aha i chrzestni przyszli i nie bylo zle wiec sie nie martw to twoje zycie, wogole dziewczyny tojest nasze zycie i sie nie martwcie ten ktos kto nie przyjdzie po wiel latach moze zalowac wiec glowa do gory

no wiem, może i będą żałować, ale kurde to takie nie fair, bo nie wiem na ile osób zamawiać salę, ile transportu, noclegów itd.. Porażka... Ale to fakt - będa mnie widzieć ostatni raz w życiu. Tego jestem pewna.