Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anouszka

Tele 2---- czy się opłaca?

Polecane posty

Gość anouszka

Ciągle do mnie wydzwaniają, zachęcaja darmowymi rozmowami itp. Czy ktoś korzysta i sobie chwali, czy to kolejna firma kant?

Gość monitorek
Ja pogoniłem akwizytora Tele2, ponieważ: - wpakował mi się do domu wykorzystując chwilową nieuwagę domowników. - nie przedstawił się jako przedstawiciel innej sieci, lecz mówił jedynie o zmianie taryfy. - chyba dla zachowania przewagi przyszedł w towarzystwie pięknej dziewczyny. - podsunął mi do podpisu kilka sążnistych dokumentów, których nie dało rady przeczytać. - Kazałem mu zostawić wszystkie papiery do poczytania. Okazało się, że jeden z nich to ankieta na temat ... sposobu postępowania akwizytora. Oczywiście była już przez niego wypełniona (na jego korzyść) ,całkowicie sprzecznie z rzeczywistością. Przekonałem się, że mój akwizytor naruszył niemal wszystkie zasady procedury! Zauważyłem brak jednoznacznych korzyści po przejściu do Tele2 ! Uwaga na akwizytorów i zawieranie umów w domu ! Osoba uwikłana w domowe obowiązki, która z zaskoczena została "zaatakowana" przez domokrążcę, nie jest w stanie rozpoznać oferty. Akwizytor mówi coś, co niekoniecznie ma odwzorowanie w dokumentach, które podsuwa do podpisu. Można w ten sposób (przy odrobinie pecha) SPRZEDAĆ NIEŚWIADOMIE NERKĘ, lub, co gorsza, PODAROWAĆ JĄ. Nie wiadomo również, czy pod pozorem sprzedaży nie przyszedł "obejrzeć" naszego mieszkania. Postanowiłem nie wpuszczać akwizytorów za furtkę. Zakupy i inne transakcje zawieram tylko wtedy, gdy JA tego potrzebuję, a nie akwizytor. Akwizytora mogę wysłuchać i przyjąć materiały informacyjne, NIC WIĘCEJ ! Dodatkowo uważam, że tak cyniczne "obniżanie kosztów" powinno skutkować dla tego typu firm BRAKIEM WPŁYWÓW.

Gość xxxxxxxl
dokładnie, niczego nie podpisujcie w domu. moi starzy tak zrobili, a później musieli wyjaśniać sprawe w tpsa, bo podpisali coś o czym nie mieli pojęcia (nie zostało im to wyjaśnione przez akwizytora). nie zostawił on nawet namiaru na siebie w razie czego. najlepiej takich nie wpuszczać, bo on wpusci was w maliny!

Gość anouszka
Dzięki za rady.:) Panienka za identyczny abonament,jak w TPS.A., proponuje 60 minut darmowych na rozmowy lokalne i strefowe, niższe koszty za rozmowy na komórkę i międzystrefowe. Propozycja korzystna wydawałoby się, ale wietrzę jakieś ukryte koszty dodatkowe. Niech nomi podeślą umowę, nauczyłam się je już rozszyfrowywać po historiach z bankami, łech. Może któś jeszcze cóś wie na ten temat?

Gość wiem i to sporo
i faktycznie nie ma zadnych kosztów dodatkowycxh przy 60 minutach, jest to jedynie umowa tzw. lojalnościowa, czyli należy być klientem T2 przez rok..

Gość mając tele-2
płacisz abonament Tepsie

Gość wiem i to sporo
tak jest, ale T2 ma niedługo wprowadzić abonament. I dobrze, bo tepsa zmonopolizowała rynek i robi, co chce

Gość mleeńkaa
jak masz jakieś promocje w TPS.A np. internet to nie można mieć Tele2 bo wtedy traci się ulge ... wiem bo tak mam i nawet pytałam się w punkcie obsługi klienta TPS.A czy mogę przejść do Tele2 i płacić za net 80 zł zamiast 130zł ... nie można :o. Co do akwizytorów Tele2 ... do mnie przyszła kobieta ... wpakowała się mi do domu i beszczelnie kazała tylko wpisać pesel mamy (bo na nią jest tel) nic nie mówiła o tele2 tylko o ulgach o TPS.A aż wkońcu dała ulotki i umowę do podpisania ... jakie było zdziwienie że to Tele2 ... oczywiście nic nie podpisałam bo wiedziałam że stracę ulgi w TPS.A no i babka z miłej na początku zrobiła się wredna :o nie miła :o ale co tam może naiwniaków złapała i jej się humor poprawił :P

Gość UWAGA tele 2
niby mają lepsze ceny, ale to OSZUŚCI.... kantują na rchunkach....ja np po rezygnacji jeszcze przez pół roku dostawałam podwójne rachunki!!!!! za te samae rozmowy co miałam zapłacone w TP, chcieli mnie kasować.... najpierw moja rezygnacja rzekomo do nich nie docierała i co raz to kazali mi na inny adres wysyłać..... wysyłałam kilka razy.... po każdym....dzwoniłam, pani mówiła, że oczywiście jestem wykreślona- że potwierdza- a potem przysyłali mi znowu rachunek!!!!!!!!!!!!!! w końcu zagroziłam, że oddam sprawę do sądu i powiadomię media (myślałam o programie weisa w radiu zet)...... przyjęli łaskawie rezygnację.... ale reklamacji nie rozpatrzyli i za poł roku mam podwójne rachunki.... których nie zamierzam zapłacić....... a co gorsza oni.... a jak się spóżnisz z zapłatą, to momentalnie doliczają ci 10 zł za każde ponaglenie.... nawet jak złożyłam reklamacje!!!!!! dalej przysyłają ponaglenia i za każde po 10 zł i tym sposobem już z 30 zł zrobiło się 130.....liczą że odpuszczę, że się przestrasze..... a ja im nie odpuszczę oszustom, bo nie mam zamiaru 2x płacić za to samo.... chodzi o zasadę. ostrzegam wszystkich, przed kłopotami z tą firmą.

Gość mleeńkaa
ja tylko powtarzam to co mi babka powiedziała w punkcie obsługi klienta TPS.A ... sama chciałam mieć Tele2 bo niby tańsze rozmowy ale nic z tego :o

Gość mleeńkaa
żadnych bzdur nie opowiadam !!!!!!!!!!!! Tak mi powiedzieli w TPS.A więc co ... oni też kłamią i wprowadzają w błąd ludzi :P ... swoją drogą u mnie w rodzinie ktoś miał Tele2 ale szybko się go pozbył bo naliczali podwójnie i były same problemy :o. Tele2 nigdy w życiu ... zbyt nachalni są ... ciągle wydzwaniają do domu łażą po domach i są nachalni a także nierozumieją co to znaczy "NIE" nie wiem może polskiego nie rozumieją :P

Gość UWAGA tele 2
a u mnie zacząło się tak niewinnie.... chciałąm zmienić abonament w TP, pani powiedziała, że najpierw muszę zrezygnować z tele 2 ....pomyslałam, co za problem, zrezygnuję, a potem znowu podpiszę z nimi umowę..... a tu wyszły takie jaja..... i w życiu już bym do nich nie wróciła.... i teraz jeszcze mi mówią, że pewnie po rezygnacji, specjalbnie wybierałam prefiks tele2 stąd te rachunki..... a to bzdura.... ja żadnych prefiksów nie wybierałąm.... tylko jak to udowodnić? w TP też są nie źli.... w ogóle, myślę o rezygnacji i o zakupie bramki voip.... mam szybki net i wtedy minutka 11 gr z vat i numer w dowolnej strefie gratis- bez abonamentu..... szkoda tylko, że te bramki takie drogie.....

Gość anouszka
Dziękuję za uświadomienie.:) Raczej więc sobie odpuszczę tę firmę, kłopoty, to nie moja specjalność.

Gość gość
Raczej odradzam, jeśli chcesz jakiś solidny sprzęt telekomunikacyjny, który pozwoli Ci się kontaktować ze światem to odezwij się do http://acnet.com.pl/firma, firma specjalizuje się w stawianiu bramek voip, które generalnie nie generują kosztów w trakcie komunikacji.