Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MAM SUNIE

STERYLIZACJA U SUK

Polecane posty

Gość MAM SUNIE

JAKI JEST KOSZT KIEDY NAJLEPEIJ ROBIC, I CZY JEST TO NIEBEZPIECZNE???

Gość ojojojojojo
wydaje mi sie ze około 300 zł zalezy od weterynarza ,nie polecam robic tego w upał y teraz poczekaj jak bedzie chłodniej-biedna psinka by sie tylko meczyła bo bezdie ją bolało po zabiegu,nie jest to neibezpieczne jesli zabiegu dokona jakis dobry i godny zaufania weterynarz (nie rzeznik-niektorych wetów nalezałoby uspic....).

Gość aiiiaiii
Cena zależy też od wielkości / wagi psa. Cena anestetyku odgrywa tu istotna rolę.

Gość abababa
ja w zeszlym roku poddalam mojego psiaka sterylizacji. Zaplacilam 150 zł. Ale nie ma co sie oszukiwac-pies przytyje troche po tym zabiegu, no bo zostala zaklocona gospodarka hormonalna. To jest wygodne wysterylizowac psiaka,ale trzeba sie ;liczyc z tym,ze przytyje troszke.

Gość MAM SUNIE
wczesniejsza moja sunia cale zeycie była na zastrzykach anty i tez przytyla bardzo, a w jakim wieku najlepeij?? robic?

Gość Taka prawda
A ja sunię wysterylizowałam jeszcze przed pierwszą cieczką i nie żałujuę, dzięki temu unikniemy ropomacicza i raka sutka w niemal 100%, późniejsze sterylizacja tego nie zapewnia, choć wiem, że konserwatywni veci odradzają tak wczesną sterylizację, ale wierzcie, że to zabobon. Jeśli chodzi o charakter sunia zupełnie się nie zmieniła, jest tak samo żywa i uczuciowa, a przy tym nadal ma dużą potrzebę ruchu, jest bardzo smukła i umięśniona. Może to sprawa indywidualnych cech psa, moja sunia w każdym razie nie przytyła, wręcz przeciwnie - mogłaby być trochę okrąglejsza...;-) Oczywiście zabieg ten jest poważny, suka powinna potem przyjmować środki przeciwbólowe i nie powinno jej się przemęczać parę dni po zabiegu. Niestety, moja sunia miała przepuklinę pooperacyjną, ale mamy świetnego veta, który zoperowałją jeszcze raz i już wszystko było dobrze. I teraz nie mamy problemu z cieczkami, niechcianymi ciążami itd. I my i sunia się nie męczymy. Moim zdaniem każda sunia nie przeznaczona do rozrodu powinna być poddana takiemu zabiegowi.

Gość sama sie najpierw
wysterylizuj i zobacz jak to jest jak nie wiesz

jak najbardziej jestem za,normalnie sterylka kosztuje ok 300 ale 25 marca jest dzień sterylizacji i robią to za pół ceny,same zalety-wyklucza przede wszystkim ropomacicze,a poza tym jeśli jest suką bezrodowodu masz pewność że nie przytrafi się niekontrolowany miot,chybba byś tego nie chciała,bo schroniska są pełne