Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sprytna ilona

całowanie i hiv

Polecane posty

Gość sprytna ilona

czy mozna sie zarazic wirusem HIV całując sie z osobą chorą albo np pijąc z tej samej szklanki?

Gość shuker
Wirusem HIV zarazić się można tylko drogą płciową ,przez krew i w sytaucji gdy zarażona jest kobieta w ciązy ,dziecko równiez moze stac sie nosicielem.Przez śline ,dityk itp nie ;)

Gość gruba lola.
ja tam gdzies kiedys czytalam ze przez slinie jest 1% prawdopodobienstwa ze dojdzie do infekcji wirusem - nie chce mi sie w google spawdzac czy to prawda, ale jak tak to dla mnie nawet ten 1% to duzo :O

Gość gruba lola.
o znalezione przez google Wirus HIV przenosi się przez krew, zatem można się nim zarazić odbywając stosunki płciowe, mając bezpośredni kontakt z płynami fizjologicznymi drugiego człowieka, włączając w to również ślinę, ponieważ wszelkie uszkodzenia śluzówki mogą powodować kontakt z krwią...

Gość gruba lola.
a to znalazlam na innych googlach :O Aids doesn’t spread in kiss, because in the spittle they are enzymes that neutralized the virus.

Gość argh
jeśli np miałby kwawienie z dziąsła jakiś uraz...np, wargi to tak jest prawdopodobieństwo...a co do śliny musiałabys "wypić" jej całe wiadro ,żeby była choć nikła "szansa" na zakażenie.....i to nie jest tak ,że nie mozna...po prostu trzeba uważać i tyle....

Gość sprytna ilona
dziękuje wszystkim za odpowiedzi w szczególnosci Grubej Loli

Gość ************
chodzi o to ze najwieksze stezenie wirusa jest w wydzielinie z pochwy, nasieniu, krwi....w slinie , łzach, pocie jest b małe