Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bobika

Fanka bobu

Polecane posty

Gość Bobika

uwielbiam bób, a większość nie. Dlaczego? Czy chodzi o woń, która wydobywa się podczas gotowania [tylko nie porównujcie jej do niepranej bielizy!:)]? a może smak? no nie wiem, żałuję tylko, że fani bobu muszą czekac na niego do wakacji. ps. ile kosztuje kilogram bobu w Waszej wiosce? U mnie leci teraz po 5 zł. :)

Gość ihihihihihi
ja uwielbiam bob..podsmazony(po ugotowaniu) z czosnkiem jest pyyyyyszny:)

Gość szelma i.t.p.
a ja robię z bobu falafle takie pyszne kotleciki

Gość Bobika
albo sałatka z bobku, oliwy, wyciśniętego czosnku i przypaw......... Pycha:) A czy Wasza rodzina nie łapie się za głowę kiedy wchodząc do domu czuje się 'powalona' przez zapaszek?:)

Gość Bobika
7 zetów? a to zdzierstwo! skandal bobiczy! lepiej chyba samemu zasiać za płotem, ale ponoć to ciężka praca przy dojrzewaniu, a i potem zbierać też niełatwo

Gość bob budowniczy zawsze da rade
ja tez uwielbiam bob i jem ze skórkami (niektorzy wypluwaja te skorki)mniam mniam uwielbiam tez pierogi z bobem mmmmmmmmm....nie musze kupowac bo mama swoj na działce pychota....czasem nawet zamrazam ale to juz nie to samo co swierzy...ale bym sobei teraz zjadła bobeczka POZDRAWIAM WSZYSTKICH BOBOZERCÓW

Gość ihihihihihi
moja sie zajada razem z emna:P

Gość ja ja ja
ja tez uwielbiam bob!!!!!

Gość LifeCircle
No właśnie wkurza mnie to, że jest on w woreczkach w których sie najzwyczajniej zaparza !!!!!!!!!!!!!!! 😡 Dwa razy kupiłam i zawsze obrzydliwie śmierdział i smakował Babcia ma na ogródku świeży - zawsze go zbieraliśmy i był pyszny z solą ZERO SMRODU ładnie pachnial.... tęsknię za tym smakiem, szkoda, ze babcia mieszka tak daleko :(

Gość bob budowniczy zawsze da rade
a co do zbieranai bobu to czysta przyjemnosc nixc nie zbiera sie rzyjemniej niz bobu-serio a hoduje sie go łatwo tylko trzeba zadbac by sie mszyce nie zadomowiły na nim

Gość Bobika
ok zbieramy manatki i jedziemy do babci LifeCircle! Kilometry się skracają kiedy mowa o bobie:) No ja najlepiej jem bez skórki [jak słonecznik]. A i szpinak też uwielbiam, ale skoro to topik o warzywach to ekscytować się podrobami nie będę. Bób górą:)

Gość a ja mam bób na swojej
dzialce codziennie gotuje uwleibiam go i poziej mam w wannie jacuzi

Gość Bobika
ok jacuzzi, ale nie zapraszaj nas na bąbelki:P To jest jeszcze jeden plus bobu - świetnie oczyszcza i poprawia trawienie, tak jak szpinak.

Gość Bobika
witajcie bobiarze! a może niedzielny obiad przystroiliście bobem? I było inaczej niż podczas rosołu i typowego 2 dania? Jedno jest pewne-na upaly najlepszy :)bób

Gość kozioł matoł
Zwłaszcza najlepszy, gdy po spożyciu pójdzie się na zatłoczoną plażę. Za pół godziny masz luz dookoła przynajmniej na 100 metrów:P

Gość Bobika
no widzisz , na plazy bryza rozwiać może tę 'konsekwencję" bobowego posiłu, a np. w autobusie to dopiero apokalipsa;) Ale i tak mimo wszystko bób górą!

Bób....mmmmmm.... najlepszy ugotowany, posolony i bez skórki... Wtedy jem niezliczone jego ilości... ..a jakoś mnie nie \"czyści: po nim :classic_cool:

Gość brittabella
Z masełkiem... Miodzio... :)