Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem co robić

CZY NIE JE ZA MAŁO????

Polecane posty

Gość nie wiem co robić

Mam problem. Mój 6 miesięczny syn od ponad miesiąca przestał domagać się jedzenia. Jak go nie nakarmie łyżką to może nie jeśc cały dzień... Jak podaje kaszkę lub mleko w dzień to zaczyna płakać... Kiedyś chciałam go przeczekać ale po 12 godzinach nadal była cisza z jego strony więc go nakarmiłam. Pierwszy posiłek je ok. 11-12 i jest to deserek ze słoiczka póżniej ok 15-16 je zupkę warzywno-mięsną a ok 19 (przed snem) wypija 200 ml kaszki no i w nocy ok 3-4 rano znów 200 ml kaszki. Te dwie porcje kaszki zasuwa z buleki ale jak próbuje mu dac kaszkę lub mleko rano albo w dzien to nie chce. W ciągu dnia wypija butelkę soczku i mnóstwo herbatki... Pic mógłby non stop... Czy tyle jedzenie mu wystarczy? Boję się, że je za mało... ale jak nie wmuszałabym w niego łyżką to w ogóle by nic nie jadł... :O

Gość wszystko to zależy
jak Ci przybiera na wadze, jeśli przybiera prawidłowo, to nie za mało, aczkolwiek taki jadłospis, który podałaś, wydaje mi się troche skromny... może za dużo tych pije i dlatego nie odczuwa głodu? nie wiem co ci doradzić

Gość 11111111
to czy je odpowiednio dużo mozesz sie zorientowac po tym jak przybywa na wadze,z takim maluchem przeciez co miesiac chodzi sie do kontroli teraz podczas upałow dziecko moze mieć mniejszy apetyt

Gość nie wiem co robić
Dzis go zważyliśmy. Od ostatniej wizyty u lekarza (16.06) przytył 850 g. Wtedy ważył 6650 g a teraz 7500 g. To chyba mało... :O Nie wiem. Pomóżcie bo nie wiem czy iść z nim w poniedziełek do lekarza czy wszystko jest w normie... :O

Gość izi70
ja mam córę 6-miesięczną i lubi jedzenie z butelki(bebiko 4 razy) ,je też zupki łyżeczką i deserki ale niechętnie, przybierała na wadze 1kg miesięcznie ale teraz przez te upały tez słaby ma apetyt , myślę że jak twój dzidziuś jest pogodny i dobrze śpi to nic mu nie jest i jest zdrowy a to co przybiera na wadze jest w normie,ja nie daję dużych ilości soku dziecku może to jest powód niejadka , a moze soczki są słodsze od mleka i bardzij mu smakują

hej, mam ten sam problem z moją 7mio miesieczną córką. Od jakiegoś miesiąca niechce jeść, a jak podaę jej mleczko albo kaszkę w dzień to nie chce pić. Myślę żę to wina upałów!!

nasza mala ma 7 m-cy je tak jak jadła ale co do Waszych problemów to mysle że duża wina to pogoda i upały.... a wazne by dziecko duzo piło by sie nie odwodniło moja mala przybiera ok 700 na miesiac jest tez juz wieksza i ma wiecej ruchu niz 3 m-czny szkrab i lekarz powiedział że waga ok wazy teraz ok 8 kg ma jedzonko mieszane czyli piers 3 razy plus 3 razy mleczko sztuczne ok 100 ml i zupkę i deserek jak chce zjesc i ok 1 litra wody, soczki raz na jakis czas, mi dr powiedziała ze minimum musi wypijac jak wazy ok 7 -8 kg to najmniej 700 ml z zupami liczac a nasza mala pije o wiele wiecej wczesnie tez przybierała ok 1kg a teraz mniej ale sama siedzi i wteje nam w łzoeczku wiec ruchu ma duzo

dziewczyno! przybyło mu tyle ile trzeba! mam dwoje dzieci z czego jedno - to zawodowa \"pijaczka\" jest na to sposób; podawać napoje niesłodzone, cukier jest wskaźniekiem głodu dla mózgu- jeśli jest go dużo muzg nie odczuwa głodu i nie podaje wiadomości do żołądka, że jest głodny...nie wiem czy to jasno wytłumaczyłam, w razie czego poszperaj o osrodku głodu w googlach albo por. medycznej jakiejś... a jeśli nie poskutkuje to go karm jak do tej pory, ja jednak odstawiłabym ostatnie karmienie nocne- będzie budził sie głodny i zacznie jeść \"wcześniej\" . Po 6-u m-cach ja wprowadzałam juz zupki z mięskiem drobiowym.

*mózg rzecz jasna!! a upały rzeczywiście odbieraja dzieciom apetyt, a może i ząbki będą chciały rosnąć?

lekarz powinien powiedziec czy to wystarczy(850 g) wydaje mi sie,ze maly wcale nie je malo,zwazywszy na te straszne upaly nie dziwie mu sie,ze woli pic w ciagu dnia. a moze pomalu zaczynaja sie wyzynac zabki? moja corka jadla bardzo duzo (wszelkie rodzaje jedzenia) az do osmego miesiaca,a potem nagle nie chciala nic oprocz serkow homo i mleka. okazalo sie,ze wychodzil pierwszy zabek! w dniu w ktorym go zauwazylam z miejsca wciela caluski obiadek jak za dobrych czasow:-)