Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tanczaca turystka

Z jakiego biura na wycieczke do Londynu lub Paryza?

Polecane posty

Gość tanczaca turystka

chodzi mi o tanie biuro, wycieczka od 4-6 dni, wiec jakie mozecie polecic? Termin wrzesien, dzieki

Do Francji to może Lekier? Mają oferty za grosze, tzn. tańsze od zwykłych. Albo Almatur czy Orbis. Możesz też popytać w biurach podrózy, czy na dany termin nie organizują np. jakiejś wycieczki na zamówienie dla konkretnej grupy. Bo zdarza się tak: grupa prosi o kalkulację na 40 osób, w końcu okazuje się, że osób będzie 30. W takim razie biuro uprzedza, że skoro tak, to aby nie podwyższać ceny, która była kalkulowana dla większej grupy, będzie dobierac osoby z "ulicy". Takie oferty na zamówienie są tańsze, bo w ofertach katalogowych do całkowitego koszytu wycieczki doliczas: proiwizję dla siebie (biura) i prowizję dla agenta (biura, które będzie także sprzedawać swoje oferty). W przypadku grupy na zamówienie nie ma pośredników, więc dolicza sie prowizje tylko dla siebie.

Gość tanczaca turystka
Aggie dzieki, z tym dobieraniem ludzi z "ulicy" swietny pomysl, jasne,ze w biurach zapytam, nie wiedzialam,ze tak tez mozna ;) Co do Almaturu, to juz sprawdzalam i nie maja zbyt tanich ofert :( Reszte zaraz sprawdze, dzieki

Nie ma za co. Pracuję w biurze podrózy i stąd to wiem. Zresztą Paryż czy Londyn to drogie miasta. Zresztą radzę Ci dokładnie czytac oferty, bo co z tego, jesli program będzie super, jeśli za szystkie wejścia będziesz płacić sama? I patrz, czy posiłki wliczone w ene to przypadkiem nie tylko sniadanie kontynentalne, bo niewiele się nim najesz (chyba, że masz rano mały apetyt), a obiadokolacje dokupujesz na własną rekę.

Gość tanczaca turystka
no a ile bilet moze kosztowac do Paryza ? :( Nigdy nie lecialam samolotem ... Do Aggie - Lekier mi sie podoba cenowo, dzieki :)

Gość on facet
po co ci wycieczka z jakimis zgedami? kup sobie tani bilet na samolot, znajdz jakiś fajny hotelik i poczujesz sie na luzie, a nie jak na spędzie.

Gość tanczaca turystka
Do on facet = tez dobry pomysl, tylko, ze ja do tej pory podrozowalam wylacznie z biur podrozy i na wlasna reke jakos sie boje :( choc nie ukrywam, ze chcialabym zaryzykowac i sprobowac wybrac sie samodzielnie.Nie bede sama, ale jednak slaba znajomosc jezyka angielskiego, moze byc przeszkoda. No ale chociaz chcialabym zorientowac sie - jak wybrac sie bez biura podrozy, jednak nie wiem, GDZIE w necie poszukac hoteli na wlasna reke w Paryzu lub Londynie a dokladnie na obrzezach? mozecie mi pomoc ?:( Na razie wybralam Lekier, bo maja przystepna cene, no ale jeszcze chce porownac jak pojade sama ile mnie wyniesie,wiec pomozcie :)

nie wiem jakie ceny ma Lekier , ale np. www.rainbowtours.pl na 6 dni autokarem Paryż 22.07-27.07 to 855 zł na 8 dni 999 zł, Londyn - 8 dni 1320 zł poszukaj też w Triadzie bo oni mają stolice europejskie również, www.triada.pl i chyba Itaka : www.itaka.pl porównaj sobie ceny i programy.

Rainbow poza sezonem ma te wycieczki ale samolotem np Rzym za 4 dni to ok.855 zł. Na pewno byłoby taniej jechać Tobie samej , ale jak nie znasz języka to może lepiej sie nie pchać.