Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaaakaaa

epilepsja

Polecane posty

Gość jaaakaaa

Jesli ktokolwiek z Was choruje to prosze napiszcie, czy na padaczke cierpi sie od urodzenia? Czy cos wywoluje chorobe czy jest ona wrodzona? Niedawno mialam dziwny atak przypominajacy epilepsje. Mam 23 lata i wczesniej mi sie to nie zdarzalo czy mozliwe ze nagle zachorowalam. Pomozcie bo boje sie isc do lekarza

Gość jaaakaaa
prosze pomozcie czy powinnam isc do lekarza czy to mozliwe zeby nagle zachorowac na padaczke? boje sie wychodzic z domu zeby znowu mnie to nie spotkalo

Gość a możesz w
skrócie napisać jakie masz objawy ?

nie trzeba się z padaczką urodzić, można na nią zachorować np. po jakichś tragicznych przeżyciach.

Gość jaaakaaa
kilka dni temu gdy szlam do lazienki zakrecilo mi sie w glowie. Chcialam przykucnac zeby mi przeszlo ale zamiast tego przewrocilam sie i zaczelam dziwnie trzasc jak bym miala drgawki. tego tak dokladnie nie pamietam bo czulam sie troche jak bym usnela albo stracila swiadomosc. Moja siostra mlodsza siostra to zauwazyla- nie wiem nawet jak dllugo to trwalo. zaczela mnie cucic i doszlam do siebie. Potem opowiadala ze cala sie trzeslam i ze wydawalam dziwne odglosy jak by kkkyyy kkkyy kkkyy czy cos takiego. Mylicie ze to moze byc padaczka?

Gość jutro poniedziałek
więc biegiem do lekarza. Nie masz się czego bać. Wez skierowanie od lekarza pierwszego kontaktu do neurologa a ten prawdopodobnie skieruje Cię na EEG glowy (bezbolesne badanie ) lub na tomografię. Nie lekcewaz tego.

Gość jesli chodzi o padaczke
to cierpi się na nia od urodzenia i ta postac zwykle jest nieuleczalna, po tragicznych przezyciach co ma związek z psychiką i po urazie głowy co czesto leczy się operacyjnie. To mógł być atak padaczki, ale moze to było po prostu wywołane słońcem? Przy ataku padaczki zwykle się sztywnieje całemu i toczy piane z ust. Atak zresztą nie nastepuje od razu, czesto najpierw jest tzw aura, zyli mroczki przed oczami i złe samopoczucie ale trwa to kilkadziesiąt minut i dłużej, po ataku najczesciej się zasypia

Gość do - jesli chodzi o padaczkę
Rodzajów padaczek jest przynajmniej kilkanaście. Ja miałam w swoim zyciu dwa ataki padaczki. Raz w wieku 15 lat, a drugi raz w wieku 17. I to co podczas tej padaczki mi się działo wcale nie przypominało tej znanej, klasycznej padaczki. Poszłam do neurologa ktory po EEg stwierdził jakies dodatkowe fale alfa lub beta (nie pamietam dokladnie ) i przepisał TEGRETOL. Jakies 7 lat temu odstawiłm leki i od tej pory ( odpukać!!!!) wszystko jest ok. Byc moze masz to samo co ja. Ale na tym forum nikt Ci diagnozy nie postawi. Musisz iść do lekarza i to jak najszybciej.

Gość do - jesli chodzi o padaczkę
i dodam jeszcze, że nigdy nie miałam urazu głowy ani drastycznych przeżyć.

Gość ja podałam te najpopularniejsz

Gość jaaakaaa
dzieki dziewczyny. Dodalyscie mi troche otuchy. Jutro zapisze sie do lekarza. jeszcze raz wielkie dzieki

Hej jaaakaaa :) Jeśli diagnozą będzie padaczka to napisz do mnie. Trochę się już na tym znam, a wiem, że będziesz potrzebowała wsparcia. Ale głowa do góry :) Może po prostu bierzesz jakieś leki z całkiem innej przyczyny i one wywołały napad.