Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magdaaaaaaaaaa

smierc taty mojej przyjaciolki -j a k p o m ó c?

Polecane posty

Z konopii => Po pierwsze faceta niestety aktualnie nie mam, a po drugie na nerwice lekowa przytulanie niestety nie pomaga :(

Gość Bimaa
a tak wogle to często sie zastanawiam co mnie myśli, czy jest ze mnie dumny itp.

Gość magdaaaaaaaaaa
bimo, dzieki za slowa pocieszenia i rady, dzieki wam wiem ze sa jeszcze dobrze ludzie na tym swiecie. dziwi mnie jednak reakcja znajomych.mam wrazenie ze unikaja jej, np gdy dowiedzili sie o smierci jej taty nie kazdy odezwal sie bo sie bali i nie wiedzieli jak sie zachowac.. Czesto mnie pytaja jak sie trzyma, zamiast zadzwonic bezposrednio do niej i powiedziec kilka cieplych slow.

Rozmawialam o tym z moim najblizszymi zanjomymi i wszyscy mieli ten problem. Bali sie odezwac bo nie wiedzieli co powiedziec i czy wypada i wogole jak ja zareaguje. Jesli boja sie zadzwonic powiedz im, zeby chociaz smsa jej wyslali zeby wiedziala, ze moze na nich liczyc. Dla mnie strasznie pocieszajace i budujace byly takie jakby \"plecy\" z przyjaciol i znajomych :)

Gość Bimaa
coś w tym jest...ja miałam 16 lat jak zmarł mój Tato i nikt ze znajomych z klasy nie powiedział mi nic na pocieszenie, po pół roku powiedzieli mi że nie wiedzieli jak ze mną rozmawiać i wogle bali się że będę płakać jak zaczną na ten temat, a poza tym to większość sądzi że ich ten temat nie dotyczy więc po co wogle o tym rozmawiać...

Ja na szczescie mam takich znajomych, ktorzy po prostu mysleli, ze ja to teraz inny czlowiek i jak jestem obok to trzeba byc powaznym bo mnie jest smutno ;)

Gość magdaaaaaaaaaa
na szczescie? nie wolalas zeby zachowywali sie naturalnie?

Gość z konopii wypadłem
Obawiam się o jedno, czy Twoja przyjaciółka jest na tyle silna psychicznie aby wytrzymać ten stres ? Żeby się nie okazało za chwilę , że musi forsy szukać za chwilę i za wszelką cenę ? Jeżeli będzie mieć charakter kobieta to skończy studia i zrobi wszystko aby legalnie na siebie zarobić , jeżeli nie wytrzyma to pójdzie tam , gdzie kasy dużo płacą ale poniży się bardzo i przepadnie. Jej ojciec odszedł w złym momencie, kiedy właśnie ona pomocy ojca najbardziej potrzebuje . Bardzo należy tej dziewczynie pomóc. Prawnicy ruszcie kupry i pomóżcie młodej dziewczynie . Nie znam dziewczyny ale dobrze zarabiam, mogę na jej konto wpłacać 100 zł miesięcznie aż studia zakończy i zdobędzie dyplom magistra , do wieku aż osiągnie 25 lat mogę być jej wujkiem chrzestnym :)

Gość z konopii wypadłem
Bimaa w jakich stronach mieszkasz Księżniczko ?

\"a poza tym to większość sądzi że ich ten temat nie dotyczy więc po co wogle o tym rozmawiać...\" w kontekscie wypowiedzi Bimmy bylo to na szczescie :)

Gość Bimaa
południowa PL a Ty?

Gość magdaaaaaaaaaa
z konopii wypadlem, juz wczesniej pisalalm ze jej sytuacja materialna jest bardzo dobra, nie potrzebuje za wszelka cene szukac pieniedzy i jeszcze dlugo nie bedzie musiala. zycie na poziomie ma na szczescie zapewnione.

Gość Bimaa
Ja miałam wtedy 16 lat i dla moich rówieśników wierzecie mi, wtedy to był kosmos, inna planeta.

Gość z konopii wypadłem
mieszkam w Centrum, pozdrawiam :)

U mnie mieli jeszcze ten problem, ze wlasnie 31 maja mialam urodziny, a moj tatus zmarl 28 maja wiec nie wiedzieli czy mi wogole zyczenia skladac i jak juz to co powiedziec

Gość magdaaaaaaaaaa
jeszceze raz ogromne dzieki, potrzebowalalm z kims pogadac, szczegolnie z tymi ktorzy mieli stycznosc z taka sytuacja. Dzieki za wsparcie.