Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

totalna zalamka79

szlag by to trafil...

Polecane posty

Mam 27 lat i caly czas tradzik i wagry :( Uzywalam juz WSZYSTKIEGO!! Naprawde!! Od najtanszych po najdrozsze kosmetyki i produkty apteczne i NIC!! ZERO!!!Zaczelo sie gdy mialam 22 lata!!!! Jako nastolatka miala piekna cere, a teraz...normalnie tragedia...syfy,wagry, przebarwienia...W ogole nie moge opalac twarzy, bo wyskakuja mi czerwone plamy. Jestem totalnie kompletnie zalamana, bo trzydziecha na karku, a geba...Boze, jak ja zazdroszcze wszystkim, ktorzy maja piekne, gladkie cery, dziewczynom, ktore nie musze tapetowac geby, ktore zamiast tony korektorow i podkladow kryjacych nie musza uzywac niczego...dol mam jak cholera...:(

Gość saffi
idz do dermatologa i sie skoncza twoje problemy :O

Gość Maczupiczu
Radze pojsc do fachowca czyli do dermatologa.Mialam ten sam problem i mnie pomogl dermatolog wraz z endokrynologiem bo okazalo sie ze moje pryszcze to tez problem endokrynologiczny.MIalam cos z hormonami.Teraz cera IDEALNA!

Czy wy naprawde myslicie, ze nie bylam u dermatologa majac takie cyrki???? Oczywiscie, ze bylam i to u doslownie 5!! I co? I kompletnie nic!! Wszystko pomagalo mi \"na chwile\": 3 gora 6 miesiecy (najdluzej efekt utrzymywal sie po diane35) pozniej byl powrot do punktu wyjscia. Nie ma dla mnie ratunku...:(:(

Gość DDDD
Kazdy zawsze pisze DERMATOLOG DERMATOLOG! wszedzie tylko to widze jak wchodze na topiki z tradzikiem! sama mam tradzik! Miesiac temu gdy dostałam okres tak mnie wysypało chociaz nie wiem jak to nazwac, moze nie wysyp ale zrobiły mi sie 4 wielkie place a potem z nich zrobiły sie strupy! Przez 8 dni nie wychodziłam z domu, a przez 3 płakałam bez przerwy =( Siedzac tak w domu zaczełam lukac na forum! I wła-la... URYNOTERAPIA moze mnie wysmiejesz w sumie to powinnam napisac moze pani mnie wysmieje bo mam nieskonczone 17 lat, ale przemogłam sie niby jeszcze jestem dzieckiem, ale cos w główce mam! I rozsadek mi tak podpowiedział! Miałam depresje nie wychodziłam z domu, odizolowałam sie od paczki znajomych, o których zawsze tak marzyłam kazdy z mojej miejscowości chciałby nalezec do tej "Tej ekipy" byłam w totalnym dołku! Jednak wziełam sie! Urynoterapie stosuje juz miesiąc. Nie wyobrazałam sobie wyjscia z domu bez makijażu to mnie strasznie męczyło a teraz...wczoraj byłam na basenie z moimi znajomymi oczywiscie mam jeszcze jako takie slady, ale to chyba głównie po wizycie u kosmetyczki, której bardzo, ale to bardzo załuje! Mam nadzieje ze cała sytuacja zmierza ku dobremu celowi i ze moje problemy sie skoncza a jesli sie nie skoncza to chociaz zmaleja do tego stopnia ( chyba juz sie udało ) ze mogę wyjsc nie umalowana! Ciesze sie z tego powodu bardzo, takljak małe dziecko, ktore dostaje cukierka czekoladowego =)) Jesli ktos chce sie nabijąc lub mnie krytykowac to bardzo prosze zostawic to dla siebie! Pisze to co przyzyłam i chce dobrze dla drugiej osoby z podobnymi do mnie problemami! A forum jest stworzone chyba po to aby sie wspierac i radzic sobie wzajemnie a nie upokazac!

a zaden z tych deramotlogow nie powiedzil Ci jaka jest przyczyna twojego tradziku??? bo to dosc dziwne z w tym wieku tak Cie obsypalo

bo bez jakiejkolwiek diagnozy to ciezko tak cos doradzic. robilas badania hormonalne? moze jesz cos niewlasciwego?

Gość zebraaaaa
DDDD--> a powiedz jak sie do tego zmuszasz? i ile i jak czesto trzeba to robic?

Gość DDDD
Czytałam także ze nieraz trądzik a raczej wysypy podobne do tradziku sa spowodowane jakąc choroba tylko nie pamietam nazwy ale tez czytałam o tym na tym ze forum!

Gość upppppppppps
a nie proponowal ci dermatolog terapii roactuanem (czy jak to sie nazywa... :o ) ???

Gość zebraaaaa
upppsss-----> alle R to straszny syf i bardzo silny lek i to dzialjacy doraźnie, wiec po odstawieniu czlowiek ma twarz jak pizza z poworotem :(

Gość upppppppppps
no mi lekarka proponowala, ale mnie nie przekonala- skutki uboczne by mnie zabily... ale podobno ta kuracja ma calkowicie zalatwic sprawe- tak przynajmniej ona mi mowila.. ale faktycznie na kafe byly wpisy, ze nawet po tym sa nawroty :o

Gość DDDD
zebraaaaa Na początku stosowałam swieży mocz jesli chodzi o zewnętrzna kuracje, od jakiegos tygodnia uzywam starej uryny bo tak doradzili mi ludzie z topiku o urynoterapii! Im starsza uryna tym lepsze! A jezeli chodzi o kuracje wewnętrzna to oczywiscie swieży mocz! W gruncie rzeczy głównie wszystko zalezy od diety jesli najem sie czego niezdrowego mocz jest niezbyt przyjemny w smaku! Ale gdy przez 10 dni jadłam wylącznie owoce i warzywa nic wiecej, piłam tylko wode i ziółka mój mocz był smaczniejszy ( wiem ze to dla niewatjamniczonych strasznie brzmi ) od wody! Był słodki =)) Gdy zaczełam jesc mieso ( np.gotowana piersc z kurczaka ) mocz był słony! Dzis zdjałam troszke słodyczy bo juz nie moglam sie powstrzymac mocz nie był zły! Najgorszy jest ten pierwszy raz a potem to juz rutyna! W tej chwili traktuje to szystko tak jak np. zjedzenie sniadania rano!

Gość zebraaaaa
i bardzo dobrze zes nie dala namowic :) pozatym tradzik trzeba leczyc wieoaspektowo czyli ; nie wyciskac, odpowiednia dieta no i niestety eksperymentowanie z roznymi srodkami, bo co dla 1 osoby cudowne na 2 nie dziala, a 3 pogrsza sprawe mnie tylko wkurza fakt, ze lekarze przepisuja silne leki R, diane a nie próbuja sie doszukac źrodla trądziku

Gość DDDD
Gdy poczytałam topic o urynoterapii doszłam do wniosku ze teraz nawet jak bede miała silne bole miesiaczkowe nie bede brała leków ( chyba ze juz bedzie bardzo zle ) dosc tej chemii kiedys ludzie radzili sobie bez niej i my teraz tez tak mozemy!

Gość upppppppppps
zebra :) wiesz, ja mam ogolnie problemowa skore- nie tradzik nawet. mam przebarwienia, sklonnosc do blizn, wrastajace wloski po depilacji.. ale juz sie przyzwyczailam... masc cynkowa bardzo pomaga- lagodzi wszystkie moje przypadlosci i kosztuje jedyne 2 zety :D

być może w twoim jadłospisie jest coś co powoduje trądzik albo coś na co jesteś uczulona i twój organizm w ten sposób reaguje.. może powinnaś coś zmienić w jadłospisie

Gość hehehahahihihiiiiiiiiiiii
A czy pijesz mleko? Jeśli tak to przestań, zadnych serów itp.

Gość Tylko kosmetyki DDF
Tak, te z Sephory, przeciw acne, sprawdzilam, polecam, mam buzie jakiej nigdy nie mialam. Rozejrzyj sie po necie i zamow sobie probki.

Gość apropos moczu
a ja to tez mocz sobie przykladalam ale mi nie pomoglo i bylo obrzydliwe, a poza tym nalezy przykladac mocz zdrowej sooby, a to juz wogole mnie odrzuca:)