Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Minka32

Kochani rodzice szykujcie dla dzieci mundurki!

Polecane posty

Gość Minka32

Od nowego roku szkolnego maja zostac wproadzone mundurki:D:D:D:D:DNo normalnie sie zalamac:O

czemu sie zalamac? ja tam zawsze chcialam chodzic do szkoly w mundurku. to zawsze sie takie elitarne wydawalo. tylko problem tkwi w tym, ze juz kurde szkole skonczylam. ale moze na studiach tez? :)

Gość Minka32
ja jakos tego nie widze:OSama jak chodzilam do szkoly to ich nienawidziłam i do tego juniorki:ONie myslalam wtedy o sobie jako o elicie:O

Gość dlaczego nie
to nie jest głupi pomysł. Ta rewia mody wkurza mnie, już od 1 klasy szkoły podstawowej zaczyna się. Jakieś diddle czy wchicze. A moja córka pyta się mnie dlaczego jej koleżanka chodzi tak dziwnie ubrana, ponieważ nie stać jej na modne ciuchy.

no wlasnie, bo wtedy tak chodzili WSZYSCY. a teraz jest pare prywatnych albo katolickich szkol gdzie sa mundurki i kojarzy sie to z elitarnoscia. nam raz kazali zalozyc jednakowe stroje, tarczki itd. wszystkim sie podobalo

Gość ucze w szkole
mysle, ze to naprawde nieglupi pomysl. od kilku lat ucze w polskiej szkole (wczesniej pracowalam w stanach).. to, co widze, po prostu mnie przeraza.. full make-up, krotkie spodniczki, spodnie ledwo zakrywajace tylek.. pewnie tego nie widziecie, kochani rodzice.. ja przedzialki uczennic gladam na co dzien. szkola to nie dyskoteka. I mysle, ze mundurki sa bardzo dobrym roziwazaniem. w Stanachw panstwowych szkolach mundurkow nie ma, ale jest tez cos takiego jak dress code. jesli uczen przyjdzie do szkoly w niestosownym ubiorze (na przyklad ma gleboki dekolt), wzywany jest do dyrektora.. w Polsce jakos natomiast uczniowie to bogowie.. prawa ucznia goruja nad OBOWIZKAMI ucznia.. tak byc nie moze! rodzice, zastanowicie sie.. slepo patrzycie w swoje dzieci i zawsze ich bronicie, nawet wtedy, kiedy wina lezy ewidentnie po ich stronie.. i to ma byc dobre wychowanie? zastanocie sie 5 razy, zani cos zrobice

Gość bytejjjjka
i dobrze niech będa mundurki :) Moja córa była w zerówce w zeszłym roku i rewia mody odchodziła .Mnie na to stać chodziła ubrana jak chciała a teraz słysze właśnie plecak jakiegoś lidla :) piórnik itd.wkurza mnie to. Szkoła to szkoła- mundurek jak my kiedyś i tyle a nie rozpusta.Ja jestem zdecydowanie za mundurkami bo dzieciaki głupieją

mundurki są fajne... chciałąbym chodzić do szkoł w mundurku, ale jak to się da dyrektorom to wykorzystają na maxa. wiem to po mojej byłem dyrce. w mojej klasie najlepsza uczennica (nienaganna) jest punkiem i ma dredy, to dyrka stwierdziła, że laska, która nie będzie miała porządnej fryzury albo będzie miała pomalowane paznokcie to nie będzie miała dobrego zachowania - czyli nie będzie miała świadectwa z paskiem :/ głupie babsko i tyle! ZBIJĄ WSZYSTKO W SZARĄ MASĘ W JEDNAKOWYCH MUNDURKACH JAK W JAPONII! trzeba dać trochę indywidualności uczniom bo dopiero się kształtują, a strój nie powinien zaważać na ocenie nauczyciela na uczniu! niestety tego w polskich szkołąch nie ma. nauczyciele nie są tolerancyjni a uczniowie klną nawet na nauczycieli! sama byłam świadkiem jak jeden chłopak do baby od chemii powiedział: \"wyliż mi dupe, szmato!\" to jest tragedia! a nie ubiór!

Gość bytejjjjka
Mundurki i tyle :) Proponuje kolorowy poniedzialek jak ja miałam każdy przychodzi jak chce... ale reszta tygodnia kulturka :)

badagus zauwaz jednak, ze dziewczyny chodzace po szkole w bardzo glebokich dekoltach, niskich biodrowkach i krotkich bluzkach nie ubieraja sie dobrze. szkola to szkola a nie dyskoteka, prak czy plaza. jakies reguly jednak obowiazuja a cycki pokazywac to moga gdzie indziej. i jescze na dodatek niektore chodza w obcasach po szkole. no ludzie!

Gość bytejjjjka
to jest porażka....odprowadzałam córe... zerówka :) a tam około 5 może 6 klasa widać że majtek nie ma bo biodrówki wiszą na kościach i lizaka liże i szwęda sie po korytarzu na przerwie i rozgląda sie który chłopak widzi :( To jest szok ta dziewczyna jeszcze szacunku do siebie nawet nie ma ...ciekawa jestem czy ojciec wie jak jego córa chodzi do szkoły?

tylko po co zabrania?! uczniowie będą się buntować! to nie jest już ta sama szkoła co kiedyś. teraz uczniowie rządzą i to widać! wpierw trzeba się wziąść za odzyskanie szacunku dla nauczycieli a nie za mundurki bo inaczej będzie źle! uczysz się jeszcze w gimnazjum albo w liceum? albo uczysz tam? wiesz jak teraz to wygląda?? uczniowie palą przy nauczycielach (byłąm świadkiem), ba, żeby tylko palić, ale oni to robią w klasie! oszukują, okradają, kłócą się teraz nie czas na mundurki, gdy to już NIE JEST SZKOŁA! to co się wyrabia w tym budynkach przeraża

sebaa moze to i ich sprawa ale gorsza innych i powoduja niesmak. sama dobrze wiem jak cala moja licealna klasa smila sie z takiej \"gwiazdy\" ktora chodzila do naszej klasy. wiecej, podsmiewywalo sie z niej cale liceum. biale buty na obcasie z cyrkoniami, niskie biodrowki, dekolt do pasa, rozpuszczone wlosy, wielkie kolczyki, torebka i zazucala dupa od sciany do sciany. tego jednak w szkoel nie powinno byc.

badagus w tym roku skonczylam liceum. a sytuacje, ktore opisujesz zdarzaja sie tylko w tych liceach o gorszej randze. w tych lepszych zachowanie typu palenie przy nauczycielach, bluzganie na nich jest niedopuszczalne. i nie mow mi jak wyglada dzsiejsza szkola, bo jednak wiem to lepiej. sebaa no teraz to juz przesadziles :P

niektórzy rodzice też się nie zgodzą na mundurki. przyjdzie ich dziecko do szkoł normalnie ubrane, a tu zonk - wywalą go! no to wróci ze swoimi rodzicami i zrobi wielką awanturę... zamiast za strój weźcie się za wyniki tegorocznej matury! to co się dzieciaki uczą w szkołach jest bezsensowne! nadmiar niepotrzebnej wiedzy wkuwana im do głowy zamiast ukazać, gdzie co szukać! to jest era komputerów

to zostan ministrem edukacji i pokaz gdzie czego maja szukac. a rodzice nic nie beda mogli zrobic jesli bezie taki przymus. to tak, jak by ccieli zmienic fakt tego, ze jest matura.

Gość ucze w szkole
badagus - osobowosc jest osobowoscia, tego nikt nikomu nie odbierze. nie rozumiem, dlaczego dyrektor Twojej szkoly szklauje dziewczyne z dredami, zwalszcza, jesli jest nienaganna uczennica. chodzi mi natomiast o to, ze obecnie wiele dziewczat w szkole nosi ubrania takie, jakie nosza na imprezy (nie oszukujmy sie, wiem,z e imprezujecie, nawet majac 16 lat - czego zdecydowanie nie pochwalam). Mysle jednak, ze dzicieczki zatracily obezcnie poczucie tego, co jest ubiorem stosownym, a co nie.. punk mi nie przeszkadza, moze wyglada 'obskornie, ale nie wystawia wszytskich swoich intymnych czesci ciala na pkaz! natomiast wywalanaie biustu, pokazywanie majtek w przypadku spodniczki mini JEST ZDECYDOWANIE niestosowne. naprawde dzieciaczki tego teraz nie rozumieja? nie mowie, ze uwazam pana Giertycha za madroego czlowieka, jednak mysle, ze mundurki to dobry pomysl. szkola to miejsce, gdzie dzieci/mlodziez maja zdobywac wiedze, a nie prezentowac wdzieki, czesto w wyuzdany sposob.. Mysle, ze wiele winy za to, co dzieci, zwelaszcza dziewczyny, ubieraja do szkoly ponosza rodzice.. zwoim przyzwoleniem na taie stroje.. znow odniose sie do Stanow.. tak rodzice jednak zwracaja uwage na to, co ich dziecko ubiera.. przypadki glebokich dekoltow byly rzadkie i zawsze konczyly sie wiyta u dyrektora. roznica jest jednk taka, ze w Stanacxh dzieci biora uczenie sie w szkole powanie, jesli zawiesi sie ich w prawach ucznioa, sa napietnowani.. nie moga chodzic do szkoly przez jakis czas.. w Polsce dziecko tylko by sie z tego cieszylo.. szczerze.. mysle, ze ktos wreszcie musi zrobic porzadek w poslkiej szkole.. a rodzice musza nauczyc swoje dzieci, ze wiedza to klucz do przyszlosci

a skąd wiesz, że wiesz to lepiej? mylisz się i to grubo. może w tych \"lepszych\" liceach da się wprowadzić, ale w reszcie nie. a tym bardziej w gimnazjum, bo dzieciaki robią się coraz bardziej pyksate

Gość bytejjjjka
sebaa No wiem że to ogólna lipa dzieciaki tak mają....:( Wiem ze recepty nie ma ale ja bym mojej córce łeb urwała jak bym zobaczyła ze robi z siebie takie badziewo...bo naprawde tak tam wyglądają 14 letnie dziewczyny (wyuzdane całowicie).

badagus bo nie przypuszczam zebys uczyl sie w podstawowce/gimnazjum/liceum. a nie przebywajac w danym srodowisku po prostu sie go nie zna. tyle. kiedys mundurki byly wszedzie, w lepszych i gorszych szkolach wiec czemu teraz ma sie to nie udac? bo dzieci sa pyskate? jesli ta, to dzieci trzeba utemperowac bo wyrosnie pokolenie chamstwa i prostactwa.

dobrze, ale czy kazdy koniecznie musial widziec to jak ona sie nosi? bo gdybym miala wybierac - podsmiewywanie sie a mundurek to bym wybrala mundurek

po pierwsze jestem kobietą po drugie włąśnie skończyłam gimnazjum a po trzecie doskonale wiem, jaka jest sytuacja w szkołach. wiem co się dzieje w liceum do którego jestem zmuszona pujśc i wiem co się działo w moim gimnazjum nauczyciele przychodzili \"odbębnić\" swoje, oceniali tylko to co nie umiemy (jedynkami), a to co umiemy tylko pochwalali słownie (nie pamiętając tego przy wystawieniu ocen). uczyłam się w ogromnym kompleksie szkół: gimnazjum, pare techników, zawodówki i jedno liceum. narkotyki był wszędzie, papierosy i pijani uczniowie! i ja tutaj nie mam zamiaru negować mundurków, ale sposób nauczania i wychowywania, więc zejdź ze mnie kobieto, bo znam obecną sytuację w szkołach i wiem, że będzie wojna o te mundurki!!

Gość ucze w szkole
wiecie, i juz od 3 lat mam ochote wrocic do stanow i uczyc w normalnych warunkach. i chyba to zrobie. tam nie do pomyslenia jest, zeby uczen bluzgal na nauczyciela.. ktos wspominal o szacunku.. o polskich nauczycioelach mam niestety niepochlebne zdanie.. nie doksztalcaja sie.. daja sobie dzieciom na leb wchodzic.. ale to,ze uczniowie na nich bluzgaja nie bierze sie z postawy nauczycieli, tylko z tego, co ci uczniowie jako dzieci wynosza a domu.. jhesli w domuy nie nauczono szacunkui, w szkole nie da sie tego zrobic. wielu rodzicow w Polsce zrzuca oboiwiazek wychowywania dzieci na szkole.. a to przede wszytskim ONI JAKO RODZICE maja wychowywac. szkola moze w tym pomoc, ale jej glownym zadaniem jest przekazanie wiedzy.. wiewcie, jesli przychodzi mi mamusia i mowi, ze wiec, co jej synek robil przez miesiac nieobecnosci w szokloe i usprawiedliwia mu te nieobecnosci, to mi rece opadaja.. i to maja byc odpowiedzialni rodzice?????

Gość cutencja
zgadzam sie z perymonią :) Wprowadzenie mundurka i tyle...nie podoba sie? Nie chodź do szkoły po prostu i tyle.Jakaś łaska ze strony młodego? To on walczy o wykształcenie nie nauczyciel. Szkoła i dorośli mają sie bać reakcji gównożeri? Młodymi ćwokami powinni dorośli rządzić i tyle a to małolactwo ma sie dostosować łaski nie robi a jak narzeka to niech zrezygnuje ze szkoły....kto na tym straci???

Gość smieszy
smieszy mnie ta cala inicjatywa ucznioiwska. dziec\i, gowno wiecie o edukacji.. dorosli wiedza od was lepiej, czego potrzebujecie. awy, przyzjacie sie bez bicia, tak naprawde w dupie macie to, czego sie nauczycie.. wazne sa imprezy, ubiory, makijaz, seks. glupie dzieci jestescie.. iu najgorsze jest to, ze kiedys takie glipole jak wy beda mialay pracowac i niby rozwijac nasz kraj.. juz sie boje

Gość cutencja
badagus- skończyłaś gimnazjum a słowo pójść piszesz przez otwarte u (pujść) to nie może być pomyłka.Po prostu jesteście głąby a oczekujecie cudów!!! I robicie pyskówke.

badagus po gimnazjum mialam identyczne zdanie jak ty - 0 mundurkow. teraz zmadrzalam. a ty widze, ze masz obraz tylko tej \"zlej\" szkoly bo taka mialas obok siebie. ale gwarantuje ci, ze sa tez dobre szkoly, gdzie nie ma opisywanych przez ciebie zachowan. a wojna to moze byc, z wiatrakami. i bez zadnych wykrzyknikow prosze. ucze w szkole z tymi rodzicami masz siweta racje. tez powinni kontrolowac jak ich dziecko wychodzi ubrane do szkoly.

>zarozumiała panienka z dobrej szkoły nie znająca prawdziwego życia i uznająca tylko swoje zdanie

Gość cutencja
to ma być śmieszne? :)