Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Minka32

Kochani rodzice szykujcie dla dzieci mundurki!

Polecane posty

Gość ghjdghxd
glupi rodzice = dlupie dzieci.. jesli jak rodzic nie rozumiesz, ze mundurki to dobra sprawa i ze w szkole dzieci maja sie uczyc, a nie pkazywac brzuchy, pupy, cycki, to chyba sam/sama ni bardzo rozumiesz, co jest dobre dla Twojego dziecka

ponawiam prośbę, abyś przestała na mnie jechac, bo mam prawo do swojego zdania, a skoro dla Ciebie \"zmądrzenie\" polega na wykłócaniu innym swojej racji to współczuje. i nie skończył mi się argumenty, po prostu okażę wyższość i nie będę już się kłócić z kimś, kto widzi tylko swój świat a nie uznaje rzeczywistości

Gość ghjdghxd
bagadus, a jaka jest wedlug ciebie rzeczywistosc?

przeczytaj sobie raporty albo wypowiedzi nauczycieli a będziesz wiedzieć

jak to napisala nie \"jade\" po tobie tylko pisze co sadze. a zmadrzenie dla mnie jest tym, ze widzi sie swiat dalej niz tylko otoczenie swojego gimnazjum. a ty widac myslisz, ze wszystkie szkoly sa zdeprawowane, nauczyciele maja olewczy stosunek, uczniowie, pija, pala, klna. porozmawiamy za 3 lata. na chwile obecna koniec wymiany zdan.

Gość ghjdghxd
przeczytalem, wynika z tego, ze dzieci maja zaburzenia postrzegania rzeczywistosci.

to następnym razem pisz \"co sądzisz\" bardziej kulturalnie, a nie, że tylko krytykujesz czyjeś wypowiedzi i nawet nie chcesz słyszeć, że jest inny świat - odmienny do Twojego. jak już wspomniałam mam prawo do pisania swojego zdania, a Ty nie masz do krytykowania go. czy w Tobie jest naprawdę tyle nienawiści do innych ludzi odmiennego zdania?

Gość pisze bo pisze
mundurki - zdecydowanie tak nauczyciele majacy dosaiwdczenie w nieposlkich szkolach na kafe - zdecydowanie tak dzieci z lub po gimnazjum na forum - zdecydowanie nie

a w tobie tak malo akceptacji dla swiata innego niz widzisz? a teraz jeszcze raz przeczytaj moj ostatni post

a przeczytaj mój i wreszcie zrozum, że kłócimy się o to samo... Ty masz przed oczami swoją szkołe, a ja swoją... obie mamy zamknięte pole widzenia. nie myślę, że wszystkie szkoły są okrutne ale tylko wspomniałam o tej w której się uczyłam i o tej do której idę, więc chociaż przeczytaj co piszę

Z jednej strony - pomysł niegłupi, skończyłyby się rewie mody na korytarzach. Parę lat temu poszłam na praktyki do liceum i melancholijnie pomyślałam, że to przecież głupie 4 lata minęły, a jednak te 4 lata wcześniej dziewczyny przedziałków dupnych na widok publiczny nie wystawiały... Z drugiej - bunt ze strony zamundurkowanych no i kolejna forsa wywalona przez rodziców... już teraz nie jest wesoło - podręczniki (niektóre beznadziejne zresztą) drogie, do tego ćwiczenia, każą kupować a i tak się z nich nie korzysta... to akurat wiem od siostrzeńca licealisty. Kilogramy drogich książek w podstawówkach. Do tego mundurek, który (o co zakład...) tani nie będzie. To nie to samo co nylonowy fartuch z kołnierzykiem. Niby niezła sprawa ten mundurek, ale jednak sporo rzeczy nie pasi. Wolałabym zacząć od (może nawet drastycznego) ograniczenia praw ucznia, żeby za pewne zachowania była faktyczna kara, z wywaleniem ze szkoły z wilczym biletem włącznie. Kto się dziś przejmie oceną ze sprawowania? (sama miałam swego czasu najniższą - za wagary - i zwisało mi to dokumentnie, bo za zachowanie nie oblewali). Zawieszenie w prawach ucznia - po pierwsze, nie stosuje się praktycznie, po drugie - urlop od szkoły i tyle...

Gość terreferreeee
bagdadus - trzeba byli lepiej sie uczyc i isc do porzadnej szkoly, a nie wdziewac deklolty i robic makijaz.. teraz masz.. dupowate liceum.. tak a propos. powinnas juz spac, dziecko

Gość Zulu gula
Teraz wiekszosc szkol wyglada jak burdele, za sprawa "dziewcząt" i jak blokowiska z powodu "chłopców". Włozyc to to w mundurek to moze zmadrzeje. Zeby wyrazac swoja osobowosc, nie trzeba miec na sobie adekwatnych do tego ciuchow. Ani nie grozi im ujednolicenie. Sadze,ze to teraz wlasnie wygladaja jak masa,ale nie szara,ale kolorowa i tandetna na ogoł. Haute couture w wersji dla ubogich na ogol. Moze wtedy skupia sie na czyms innym,niz wywalaniu biustu pod nos nauczyciela, albo opuszczania spodni jak najnizej. Mundurkom mowimy stanowcze TAK!

a czy ja napisałam, że chodziłam w dekoltach i robiłam makijaż? a skoro te forum ma za zadanie tylko ubliżać innym i oceniać to ja dziękuje....

Gość Zulu gula
A czy my mówimy o Tobie? Odpuscmy sobie pojedyncze jednostki, tu chyba chodzi o ogół.

badagus jeszcze raz przeczytaj post z 02:10 a w szczególności ostatnie zdanie Ananke co do kosztów to wydaje mi się, że się zwrócą. mundurek nie jest zakupem, który robi się wiele razy w przeciiwństwie do \"normalnych\" ciuchów. a wiadomo, że w wieku szkolnym większość ubrań kupuje się żeby mieć w czym do szkoły chodzić. więc koszty są początkowe. co do podręczników - racja.

kolejna się znalazła... jakbyś nie zauważyła to było do mnie... :/

Gość alicja 46
ludzie spokój!!!!!!!!!!!!! zobaczymy co bedzie. beda - dzieci beda nosic, nie beda - bedzie tak jak jest. badagus nie kloc sie ze starszymi bo to niekulturalnie i idz spac. albo poczytaj temat STOP - dzieci na Kafeterii

Gość Zulu gula
Kolejny temat rozp... przez dyskusje osob, ktore niw cholere nie potrafia sie dogadac, przy czym kazda z nich chce udowodnic racje drugiej. Idzcie spac i pozwolcie innym sie wypowiedziec:)

Gość terreferreeee
bagadus, to podziekuj forum i idz spac. i pomysl o swojej przyszlosci.. i nie tylko swojej, ale takze o przyszlosci swoich rodzicow, na ktrorych Ty jak i reszta Twoich nieukow ziomkow maja w przyszlosci pracowac. do wyra, a po wakacjach do nauki!

chyba mam prawo do własnej egzystencji i do wyrażania swojego zdania. wiek nie powinien być barierą... a nie, że ktoś twierdzi, że jak jest starszy to ma \"świętą rację\" naprwdę nie rozumiem skąd w świecie tyle kłamstw, nienawiści i zakłamania... a wszczególnie na babskim forum, gdzie powinna panować solidarnośc kobieca :(

Gość terreferreeee
kochanie, nie uzywaj terminu 'solidarnosc kobieca' bo daleko Ci do bycia kobieta. a dorosli, nie, nie maja 'swietej racji'.. przyjmij po prostu do wiadomosci, ze wiedza lepiej. bo kiedys tez mieli tyle lat co Ty, ale szanowali nauczyliecli, opinie doroslych etc. za kilka lat wspomnisz te slowa. obys prze ten czas nie narobila glupot. idzx spac.

ja też skończyłam liceum...i zawsze chciałam mieć mundurek (może dlatego, że to takie \"inne\"?):D pomysł mundurków nie jest złym pomysłem, ale wątpię żeby to się wszystkim spodobało... mogłoby być trochę \"szaro\", ale jak wiadomo każdy kij ma dwa końce ;) zamiast \"szkolnych uniformów\" możnaby na początek wprowadzić coś mniej szokującego :P chociażby odpowiednie reguły co do tego jak powinno się wyglądać w szkole (np. odsyłać do domu za zbyt wyzywający strój, tapetę na twarzy, czy szczudła/platformy zamiast butów :O) na szczęście nie było mi dane poznać obrazu szkoły jaki opisuje badagus... a właśnie...- dlaczego wybrałaś liceum, do którego nie chcesz chodzić?

bo w moim mieście jest tylko parę, wybrałam sobie dwa: najgorsze (bo ma mój wymarzony profil) i najlepsze (aby wreszcie poczuć, że wyjdę z gimnazjum), ale niestety, aby tam się dostać trzeba było być laureatem ogólnopolskim :(

Gość alicja46
masz u siebie 3 licea i w jednym z nich sa sami laureaci ogolnopolscy? to gratuluje tego, ze 1/3 mlodziezy u ciebie jest genialna. mieszkasz w jakims arcygenialnym miescie. innym slowy - przyznaj sie, ze z tym liceum laureatow po prostu sciemniasz

Badagus wydajesz sie byc madra dziewczyna i nie mysle ze ktos z taka osobowoscia jak ty przejmowalby sie zbytnio takim drobiazgiem jak mundurek. Ja chodzilam do szkoly w granatowym fartuchu z pod ktorego i tak wychodzil caly moj character i poczucie mody i stylu. Moga wprowadzic nawet habit a ty i tacy jak ty beda zawsze soba. Nawet to bedzie bardziej interesujace... Jezeli chodzi o zachowanie mlodziezy w szkolach to niestety ale wlasciwie wszystko zalezy od nauczycieli. Jaki nauczyciel ....taki uczen. Zawsze opanowanie kultura i zapal ( jezeli nie czysta milosc) do przedmiotu plus po prostu szacunek dla czlowieka .... pobije chamstwo i ignoranje

persymonia... :D badagus:) może jednak nie trzeba było być laureatem ogólnopolskim...? w całej szkole tylko laureaci??? to chyba z różnych stron polski musieli ściągnąć, bo wątpię, żeby jedno miasto naprodukowało tylu laureatów, zwłaszcza ogólnopolskich, żeby móc nimi zapełnić szkołe ;)

w tym liceum większośc była spoza miasta... dostało tam się może 20% uczniów \"miastowych\". te liceum jest na wysokiej pozycji w rankingi wielkopolskiem - dlatego takie nim zainteresowanie