Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zizi11

czy zrobic przerwe po 20 tabletkach

Polecane posty

Gość zizi11

czy mogę przyjąc z opakowania 20 tabletek i zrobic przerwe normalnie 7 dni a potem 8 go dnia zaczać nowe opakowanie?czy stanie sie cos jak nie wezme tabletki ostatniej i zrobie przerwe?dzieki za odpowiedz

Gość dgsdgds
tak nie można w żadnym wypadku!!!!bo podczas przerwy nie bedziesz zabezpieczona i normalnie może wystapić owulacja:o czemu komuś mogł wpaść do głowy tak głupi pomysł:o

Gość zizi11
no cóż slyszalam rozne teorie..chcialabym miec pewnosc czy moge tak zrobic. wg mnie tostatnie pigulka nie jest chyba tak wazna.....prosze niech ktos odpowie...

Gość czemu nie jest wazna
chociaż... jak się zapomni jakiejśc można od razu zrobić przerwę. tylko nie wiem czy jest się wówczas zabezpieczonym ;]

Gość moja koleznaka
jest wazna......przeczytaj ulotke ze najwazniejsze jest branie pigulki na koncu i na poczatku...a w srodku cyklu mozna ja czasami ominac..i czemu chcesz nie wziasc ostatniej tabletki przeciez to chyba nie duzy problem.....

Gość ssssass
Mozna przyjąć nawet 22 pigułki ale w zadnym wypadku 20

Gość agus_18
takich glupot to jeszcze nie czytalam.nie wazne jaki masz powod wziecia 20 pigulek(moze 1 ci sie zgubila) mozesz wziasc tyle, zrobic przerwe i rozpoczac kolejne opakowanie.bezdziesz zabezpiczona, a do zab potrzebne jest 19 tabletek. mi sie jedna pigulka zgubila i gin mowila ze wszystko jest ok, i mam zrobic normalna przerwe (za to pamietaj ze kolejne opakowanie rozpoczniesz dzien wczesniej niz zwykle)

Gość NIEPRAWDA
JAK NIE ZJE 21 TO W CZASIE PRZERWY JEST NIEZABEZPIECZONA TAK JAKBY ZAPOMNIAŁA JEDNEJ. OD 19 ZABEZPIECZONA ????BUAHAHAHAAHAHAHA PUKNIJ SIĘ W GŁOWE!!!!

Gość agus_18
to dziwne bo kolo mnie powinien latac juz bobasek.nie musze sie pukac, bo jak napisalam sama wyleciala mi pigulka z reki a bylam na obozie i nie mialam recpt aby dobrac i popowrocie dr powiedziala ze dobrze zrobilam i ze moge 20 wziasc i nie mam cie czym martwic ps: a co zrobisz jesli zwymiotujesz pigulke do czasu wchloniecia 3-4 godzin?wtedy tez masz 20 tab,bo musisz kolejna zarzyc bo tamta sie nie wchlonela i co, polecisz na pogotowie po postinor albo w srodku nocy zapukasz do domu gin blagajac na kolanach i proszac o recepte? i daje sobie 2 rece uciac, glowe i jeszcze wnetrznosci pociachac na kawalki i usmazyc na patelni :D na dowod mam linki na fora gdzie padlo 20 tabletek http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=44949298&a=45000250 http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15080&w=43607456&a=43607456

Gość anula42
Ponoc agus ma racje , ale sade ze to take zaley od tabletki , najlepiej zadzwonic do lekarza pa

Gość anula42
Proponuje nawet do szpitala , na dyzur pozdrowka

Gość sebulidin
przeczytaj uwanie ulotke......

Gość zizi11
biore cilest. na ulotce nie ma nic o nieprzyjeciu ostatniej tabletki....czy jest ktos komu lekarz powiedzual ze mozna tak zrobic??

Gość Awranka
Można - jesli sie zapomni tabletki z ostatniego tygodnia (trzeciego) mozna sobie zrobic siedmiodniową lub krotsza przerwe. Wazne aby tabletki zaczac brac najpozniej 8 dnia przerwy - czyli zapomnialam tabletki w srode - robie przerwe ale najpozniej znowu w srode zaczynam brac pigulki - olejne opakowanie. Pozdrowiona - ja tak robie nagminnie - YASMIN

Gość nie mozna
wiecej niz 21 tabsów tak, ale nigdy nie mniej, jak zwymiotowałam 30 minut po jednej tabletce, zjadłam nastepna z zapasowego opakowania, ale nie mozna jej ot tak sobie pominać lub robic przerwy po 20 dniach, co za bzdura!

Gość nie no ja nie mogę
do dziewczyn, które sie upierają, że trzeba zażyć koniecznie 21 tbl -czy wy naprawde nie umiecie ulotek, które dostajecie razem z pigułkami, czy umiejetnośc czytania ze zrozumieniem przewyższa wasze możliwości ???:/ cytat z ulotki: "w przypadku zgubienia tbl, należy przyjąć ostatnią tbl z aktualnego opakowania w miejsce zgubionej. Pozostałe tbl przyjmuje się o zwykłej porze. CYKL BĘDZIE O JEDEN DZIEŃ KRÓTSZY NIŻ ZAZWYCZAJ ALE NIE WPŁYNIE TO NADZIAŁANIE ANTYKONCEPCYJNE PREPARATU, po 7-dniowej przerwie, nast opakowanie należy rozpocząć o dzień wcześniej niż zazwyczaj" wynika z tego jasno, że mozna wziąśc 20 tbl i byc zabezpieczonym, pod warunkiem, że 8. dnia przerwy zazyje sie tabl z nowego opakowania! no comments...

Gość agus_18
dokladnie, bo bylam wtej samej sytuacji.