Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mała_duszyczka

ŚLĄSK - SALONY Z NAPRAWDE TANIMI OBRĄCZKAMI !!! PROSZĘ O POMOC !!!

Polecane posty

Gość mała_duszyczka

Naprwde interesuja mnie tanie do 1000 zl obrączki i takie chciałabym zakupić nie wiecei gdzie owe można znaleźć ?? ale w grę wchodzi tylko śląsk ! Pozdrawiam gorąco :)

Gość z plastiku sobie kup
jak cie nie stac to po co slub bierzesz

Gość mała_duszyczka
Nie dziękuję czytałam nawet na forum że mają pary takie i owakie i nawet plastikowe i co ? a ja chcę tanie ale do 1000 zł . Ciekawe jakie Ty masz i za co pewnie za kasę od rodziców ?? Ja mam za swoje kupić więc wiem co to jest zarobić i odłożyć ... :( Przykro mi że zawsze się znajdą moherowe berety !!

Gość jak lubisz tanim kosztem
to ok, a tak pozatym to nie rodzice mi kupowali obrączki, bo rodzice nie kupują jezeli tego nie wiesz tylko mój mąż kupował

Gość mała_duszyczka
mąż nie mąż -ważne że są i według mnie jest ważne żeby się podobały i były w miare przystępnej cenie .

Gość qwertyu
Mąż i ja mamy obrączki bardzo proste i w sumie niedrogie. Za obie plus wygrawerowanie daty ślubu wraz z imieniem wyszło coś około 600zł. Z tym , że kupowaliśmy je z jakiś rok temu. Nie wiem czy cię to interesuje.

najlepiej wybierz sobie jakiś wzór jaki naprawdę Wam się podoba i wg niego zrobcie obraczki z własnego złota, które na pewno zalega w szufladach. Robocizna nie wyniesie Was więcej niż 300 zł. My za swoje obrączki, które w APARCIE kosztują ok. 2000 zł. zapłaciliśmy 600 zł. (robocizna + 2 brylanciki w mojej obrączce). Robiliśmy w jednym z zakładów złotniczych w Katowicach. Pozdrawiam ciepło :)

Gość mała_duszyczka
Jasne że interesuje - nie interesują mnie ludzie nie życzliwi i którzy tylko chcą negować kogoś że chce kupić obrączki do 1000 zł :( Więc gdzie je kupiliście ?? I jakie mieszane czy klasyczne żółte złoto ? Napisz :)

Gość mała_duszyczka
Dzięki malinka079 :) lubie jak ktoś pisze i wie co chce napisać :)

Jeśli interesują Cię tanie obrączki a jesteś ze Śląska to zapraszam do Zawiercia tu kupisz piękne obrączki do 600 zł (za dwie oczywiście) duży wybór i niskie ceny.

Gość mała_duszyczka
Do Kasiak84 a jaka ulica i jak się nazywa ten salon ?

Gość
wiekszość obraczek jakie widziałam na wystawach kosztuje srednio 600 - 800 zł - do 1000 zł na pewno kupisz klasyczne złote w kazdym jubilerskim

mała_duszyczka nie ma sprawy :) zapomniałam jeszcze dodać, że złotnikowi bez znaczenia jest jakie złoto mu przyniesiecie, bo jeśli chcecie, bez żadnej dopłaty zrobi Wam albo obrączki z tradycyjnego żółtego złota albo z białego. Oczywiście grawer mieliśmy gratis. :)

Salonów jest dużo a ulica 3-go maja. Jeśli orientujesz się trochę to ta, która prowadzi do dworca PKP. Tak więc jakbyś miała przyjechać pociągiem to nigdzie nie błądziłabyś bo wszystkie są na tej ulicy. Serio polecam bo jest bardzo dużo obrączek, śliczne wzrory od klasycznych po grawerowane jakie chcesz i co najważniejsze tanie!!!

Gość qwertyu
nachodziliśmy się dużo i naoglądaliśmy mnóstwo obrączek w róznych wzorach a ostatecznie wybraliśmy takie tradycyjne dość wąskie, bez udziwnień skromne obrączki. Proste, bez wzorków czy brylancików. W sumie wyszło nam że jesteśmy wyjątkowymi tradycjonalistami. A kupilismy je w Pszczynie u jubilera na ul. Piastowskiej. Są tam ze dwa sklepy jubilerskie ale teraz nie pamiętam jak ten w którym kupowaliśmy się nazywał. Może w domu znajdę adres dokładny.

Gość mała_duszyczka
dziękuję za życzliwośc :) malinka079 powiem tak : moja mama pomaga mi jak może powiedziała że da mi swoją zapasową obrączkę bo całe życie jej leży w szafce i nigdy jej nie założyła nawet - z żółtego złota waży coś ok 9 gram i ma 7,5 mm szerokości więc jest ogromna :p taką ma moja mama i nie chce takiej wiem jak cierpi i jakie sie jej pęcherze od niej robią :( szkoda że nie pomyślała jak kupowała ale :) ja wiem że takiej nie będę miała . Rzeczywiście taka para będzie o wiele tańsza ;) dzięki za pomysł .

Mała duszyczka to jeśli macie własne złoto to przetopcie je na obrączki zapłacicie tylko za robociznę :) i tak jak chciałaś obrączki do 1000zł mogą Cię kosztować jedynie koło 100.

Gość mała_duszyczka
Tak jak mówię mamy jedną bardzo grubą i ciężka :p ale jest więc bedzie to o wiele tańsze jak mówisz :) DZIĘKI

Gość qwertyu
jak pisałam nasze obrączki są dość wąskie i to jest w nich dobre. Nie chcieliśmy też żadnych udziwnień gdyż prawda jest taka że tak czy inaczej choćby nie wiem jak was zapewniano że tak się nie stanie, to nakładana warstwa białego złota się zetrze i zostanie tylko żółte złoto, które było pod spodem. Wiem bo tak mi sie stało z pierścionkiem zaręczynowym. Dla mnie obrączka to symbol a nie jakies świecidełko. Ale każdy ma swój gust. Życze powodzenia w poszukiwaniach. :D

A nie masz może jeszcze jakiś starych łańcuszków, kolczyków czy pierścionków które leżą nie używane??? Możecie jeszcze to dołączyć, po co ma leżeć. 🌻

mała_duszyczka skoro 9 gr tak łatwo sie \"znalazło\", to obrączki już macie praktycznie na palcu ;) Teraz wystarczy wybrać wymarzony wzór obrączek i do złotnika, a koszty zobaczysz, że będą zaskakująco niskie :)

masz rację :) teraz szukanie :) w sumei wczoraj przejeździliśmy calą niedzielę i bardzo się zaskoczyłam APARTEM - tylko swoje wzory i to jeszcze robione maszynowo :( zaskoczyłam się również innymi jubilerami - też mają tylko kilka wzorów wykonywanych maszynowo - myślałam zawsze że to ludzie takie cudeńka robią ręcznie - no i .. zawiodłam się . Szkoda no cóż .

a kiedy planujecie ślub? bo oczywiście musisz sie liczyć z jakimś tam pewnym terminem na robocizne ;)

heh ja narazie tylko cywilny i to jutro będę wiedzieć ale nie wiem co wybrać :p wachamy się między 9 - 16 - 23 wrzesień ?? nie wiem nie wiem ... ;) TAkie obrączki jak Ty opisałaś jakie masz są śliczne i bardzo mi się podobają - p.s masz jakieś foto ?? możesz posłać ? . A kiedy Ty mialaś to szczęście zostać żoną swojego męża :p ?

heh ja narazie tylko cywilny i to jutro będę wiedzieć ale nie wiem co wybrać :p wachamy się między 9 - 16 - 23 wrzesień ?? nie wiem nie wiem ... ;) TAkie obrączki jak Ty opisałaś jakie masz są śliczne i bardzo mi się podobają - p.s masz jakieś foto ?? możesz posłać ? . A kiedy Ty mialaś to szczęście zostać żoną swojego męża :p ?

fajnie - a czy ta data jest związana z jakimś waznym wydarzeniem z przeszłości o czy macie kościelny ślub i w ogole pochwal się :p :)

data wybrana przypadkowo, ale ostatnio przy wyciaganiu aktu chrztu okazało się, że mój przyszły mąż był chrzczony 23 września ;) Poza tym we wrześniu minie 3 lata jak razem mieszkamy :) a masze obraczki robiliśmy wg tego wzoru http://keecia.w.interia.pl/obraczki.JPG mamy identyczne z tym, że z żółtego złota :)