Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mała25

Co lepsze tabletki czy plastry?

Polecane posty

Gość mała25

Mam takie pytanko.Mam bardzo bolesna miesiaczke szczegolnie w pierwszy dzień (wymiotuje i mam rozwolnienie-i tak jest co miesiac) i słyszlaam ze tabletki albo plastry łagodzą ból . Czy to prawda i co jest lepsze tabletki czy plastry. Mam tez obawy co do tabletek ponieważ kilka moich koleżanek mowilo mi ze po nie ktorych sie tyje?!!! Czy to prawda?!!Prosze o rade!!!

Gość mała25
A jesli tabletki to jakie??????? I ile kosztują???? Z góry dziekuje za rady!!

Gość aragan
wiesz, i tak najlepiej to doradzi ci ginekolog, ja mialam tabletki jakis czas a teraz testuje plastry, glownie z obawy o zoladek, dawki hormonow w plasterkach lepiej sie rozkladaja w czasie, nie ma takiej bomby z hotmonow jak wtabletkach.. no i nie trzeba pamietac codziennie o ich braniu - ale porozmawiajz gin, na pewno doradzi :)

Gość agus_18
tabletki musisz brac codziennie, o tej samej porze(nie koniecznie co do minuty),w opakoaniu masz 21 tab, mowisz o "dolegliwosciach" w razie zwymiotowania czy biegunki, do 4 godzin od momentu przyjecia , musisz przyjac jeszcze jedna pigulke, bo poprzednia sie niechlonela,pigulki refundowane(sa to lecznicze na tradzik itp) mozna kupic juz od 2, 50(?), diane jest w cenie 9 zl (ost zmalaly ceny), pozostale ref najwyzej do 10(?) zl., nierefundowane sa w granicach, tu cilest 19 zl, do yasmin 35-42 zl(znalazlam i ta i ta cene u mnie w miescie) o rodzaju pigulek decyduje lekarz, po konsultacji plastry wiem tyle ze kosztuja okolo 50 zl, jest ich 3 w opakowaniu i przykleja sie je, do wyboru 4 miejsca,przykleja sie raz na 7 dni co do tycia, to przegladajac na forach, znalazlam posty ze dziewczyny tyja albo chudna od pigulek.to zalezy od organizmu pozdrawiam

Gość mala25
Dzieki bardzo wszystkim za rade. Musze jednak wybrac sie do lekarza i porozmawiac co bedzie dla mnie lepsze tabletki czy plastry! Ale mam jeszcze pytanie czy faktycznie po braniu tabeletk bole brzucha sie zmniejszyly? Czy to tez zalezy od organizmu?

Gość lubie piatek
do aragan a gdzieje przykleiasz ja dopiero zaczynam od sierpnia i słyszałam że niestety odklejaja się

Gość oima
one sie odklejaja zazwyczaj jak sie je zle przykleja :) albo w zlym miejscu, ja polecam zamiast uda miejsce na brzuchu, plaster nie ociera sie tak o ubranie i na plazy tez go nie widac :)

Gość omija
dziewczyny, a jak to się cenowo kształtuje? tabletki są tańsze niż plastry, prawda? bo cena też jest dla mnie ważna... ale z drugiej strony plastry są chyba lepsze, z tego co wyczytałam na różnych forach większość kobiet je chwali, ze sa wygodniejsze i nie podrażniają zołądka.. chyba wydatek jest warty większej ceny????

Gość rka
No roznie z tym bywa, nie wiem czy warto kierowac sie tylko cena, w koncu wazna jest tez jakosc :) :) tabletki maja swoje plusy i minusy, plusem na pewno moze byc cena - ale czy to wtssarczy? mnie do plastrow przekonala siostra, wole nie wypic jednego piwa wiecej i dolozyc do opakowania evry niz codziennie przed snem stresowac sie, czy wzielam tabletke i czy w przypadku niedogodnsosci zaladodkowych nadal jestem zabezpueczona na kolejne dni..

Gość mł
ta.. mi się wydaje, że jak już ktoś wchodzi w sex to powinien mieć przynejmniej tyle kasy, żeby móc nejlepiej się zabezpieczyć.. wkońcu to też świadczy o dojrzałośći, a różnice nie są aż tak duże