Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młoda mama z kompleksami

czy tez sie tego po porodzie i karmieniu nie spodziewałyscie ....

Polecane posty

tzn brzuch w rozstepach po porodzie i piersi jak woreczki ryzu:( a były jak grejpfruciki jak z tym teraz zyć???

Gość a jak tez chce wiedziec
trzeba żyć...:(

wiem że to zrobiłam dla zdrowia dziecka bo jest alergikiem i powinnam jak najdłuzej karmic ale jak leże nago i widze jak zwisa mi kawałek skóry zamiast piersi :((((

mi tez zwisa, a jestem siedem lat po porodzie.. brzuch jescze moze odratujesz, ale biust niestety stracony... nie przejmuj sie, masz chyba teraz inne problemy..?

kiedys zastanawiałam sie jak mozna sie wstydzic meza jak kobiety po porodach tak mówiły a teraz je doskonale rozumie ...i choc wiem ze mój mnie kocha napewno widzi róznice

hm, nie mysl tak bo sie wpedzisz w depreche, po prostu wex sie rtroszke za siebie, nie poddawaj sie, ciesz sie że ci nie zastało 20 kilo do zrzucenia

moze masz racje ale co mam sie zstanawiac co by było gdybym miała wróciłam do wagi ale to zawsze mozna zrobic tak czy inaczej a piersi i rostepy mozna podreperowac jedynie chirurgicznie a na to ani kaski i strach przed operacja

smaruje sie dobrymi kremami ćwicze ale to nic nie daje :(

Gość musisz sie do tego
przyzwyczaic albo zbierac kase na operacje plastyczna, bo faceci ogladaja sie za jedrnymi cycuszkami...:(

Gość Zbuntowany Anioł.
Kurcze nie wiem od czego to zależy ale po niektórych kobietach w ogóle nie widać że rodziły, wyglądaja lepiej, a niektóre brzydną. Taka moja znajoma urodziła 2 dzieci, szczuplutka jest jak była, a co najlepsze piersi jej urosły i juz takie zostaly.. Teraz ma chyba D a wsześniej deska... Nie mam pojęcia od czego to zależy, bo niektóre kobiety dbają o siebie niesamowicie, i nic to nie daje.

Gość a moze karmienie nic nie mialo
do tego - tylko sama ciaza? jak dlugo karmilas? To prawda, ze karmienie niszczy biust??? ja myslalam, ze nie.

karmiłam 8 miesiecy by dziecko było zdrowe, tego nie załuje, rozstepów tez juz nie zmniejsze ale sam fakt mnie rozwala co do piersi to jest róznie jak ktos miał mała to skóra sie rozciaga a jak srednie ( ja miałam 75C) to mogą spaśc :( teraz mam 75B tak mi sie zdaje, mysle ze trudno sie z tym pogodzic wiem że moze w biuscie nie mam rozumu ale biust jest jakims symbolem atrakcyjnosci i w jakism sensie czuje że nie jestem atrakcyjna

ogólnie to nie wygladam źle wróciłam do swojej wagi a nawety troche schudłam na pozór nie widac roztepów i mniejszych piersi ale dla mnie sama świadomośc jest troche przygnebiajaca

Gość kup sobie jakis sliczny
ciuszek i ciesz sie kazdym dniem. masz piekne malenstwo. ubieraj sie ladnie i dbaj o siebie a bedziesz atrakcyjna :-)

Gość a może dobry biustonosz
poprawi ci humor polecam

dzieki za rady zwlaszcza te dwie ost, czasami to mnie strsznie przybija ale dzis juz jest lepiej wiem ze jak kupie lepszy biustonosz bedzie ok

Gość vicusia
witam panie!ja tez jestem mloda mama i mam paskudnie zwisajacy brzuch w rozstepach...bardzo zle sie z tym czuje bo przed ciaza wazylam ok 50 kg a teraz...szkoda gadac...jesli macie jakies sprawdzone sposoby na te \"pamiatki\" prosze piszcie pozdrawiam

Gość karola2345
a ja wlasnie jestem w ciazy i tak jak czytam jak kobiety nie moga wrocic do swojej wagi po porodzie czy o biuscie to jestem przerazona i boje sie ze ze mna bedzie to samo badz jeszcze gorzej :(

nie straszcie, nie kazdej przeciez sie to zdarza, rozstepy na calym brzuchu i obwisle piersi ja nie mam ani jednego rozstepu na brzuchu, a piersi po paru mies od porodu wrocily i sa takie same jak przed ciaza, no moze ja w dotyku widze minimalny spadek jedrnosci skory, ale to moze przez to ze pod spodem piersi mam rozstepy, ktorych i tak nie widac bo sa pod spodem no ale sa... a musze dodac ze w ciazy przytylam 22 kg, mam 3 dobre kolezanki , wszystkie juz rodzily i musze powiedziec ze 2 z nich wygladaja o wiele lepiej niz przed ciaza, sa znacznie chudsze i maja idelanie plaski brzuch, ktorego przed ciaza nie mialy napewno ;) tak wiec da sie ladnie wygladac i po porodzie :)

Evi wierzę, że tak jest,ale to niestety wyjątki....Moieszkam na osiedlu,gdzie jest naprawde wiele matek z dziecmi,mam b.duzo kolezanek.Z tymi lepszymi rozmawiam o zmainach ,ktore spowodowala ciąza na ich ciele i prawda jest taka,że jest jakas częśc ,ktora jest teraz ze swojego ciala zadowolona,jednak te 80% nie poznaje tego,co kiedys bylo ich skórą,cialem.Moze nie jest az tak źle,ale ja wiem,ze tylko niektore mają po ciazy plaskie brzuszki,super piersi i tak ladne cialo jak mialy.To wyjątki.Teraz wiem,ze geny to podstawa.Naprawde nie ma co sciemniac,ze karmienie piersią nie powoduje obwislych cyckow-powoduje i to bardzo. A tak w nawiasie to Ty masz naprawde ladny brzuch.Nie moglam sie napatrzec jak zerknęłam na Wasze fotki.Gratuluję

no niestety dziewczyny ale i tak czasem bywa. Na piersi mam sprawdzony sposob - otóż nie zadne kremy ujędrniające itd ale zwykła oliwka czy balsam i masowac codziennie po 5 min każdą. w kierunku ruchów zegara. Co do rozstepow to świeze mamy moga kupic krem na blizny szybciej rozstępy bladną i są troszkę mniejesze. Pozniej juz tez tylko mozna masowac miejsca zmienione może to coś pomoże. Tak swoją drogą to każdy facet ktory zapłodnil kobiete rownież powinien miec rozstępy i robic sie coraz brzydszy bo niby dlaczego tylko my mamy cierpiec? W końcu dzieci sa wspolne no nie:):) Kobiety wiecej wiary w siebie.🖐️

a wiecie co ostatnio oglądałam program w ktorym wypowiadały sie kobiety karmiące piersią i kżda z nich miała piersi bardzo ładne tylko ze należalo je masowac wlaśnie codziennie by nie straciły wyglądu. Nie iem ile w tym prawdy ale duzo moich znajomych karmiących ma naprawde boski brzuch i fajne cycuszki :)

przybywam z daleka-dobre:)Zgadzam się w 100% z myślą., że kazdy facet,ktory zaplodnił kobietę powinien miec rozstępy:)

Gość jak odłożę seks
iza---dobre z tym facetem:D Nie wszystkie kobiety mają rozstępy i brzydkie piersi. Urodziłam dwoje i karmiłam no może niedługo , ale jednak. Jestem zadowolona z wyglądu swojego brzuszka i ...

iza 🌻 moze masz race ze to w duzej mierze geny, moja mama po 4 ciazach tez nie ma rozstepow -nigdzie i ma ladny wciagniety brzuch po 2 ciazy napewno lepiej o siebie zadbam, kurcze tyle my kobiety musimy przejsc, ciaza - czasami nie jest kolorowo, pozniej ciezki porod a na \"pocieszenie\" nasze ciala z ktorych wiekszosc nie jest zadowolona... i

tak nie wszystkie kobiety tak mają.Wydaje mi sie ze to zależy od wieku matki i od jędrności skory. Na moim osiedlu mieszka taka gówniara (17lat) i wiecie co ona urodziła dziecko dwa lata temu a ja caly czas myslalam ze to jej mama czy starsza siostra. Po niej nie dość że nie było widac ciąży to teraz wygląda jak jakaś modelka. Super płaski brzuch zero rozstępów i fajne piersi:(

Gość koko-980
ja jestem 4 tygodnie po porodzie i nie widze u siebie zadnych zmian, ani na piersiach ani rozstepow jedynie jeszcze troszke brzuszka mi zostało jakies 3kg:) nie martw sie o biust sa teraz tak zaje.... staniki push-up ze po zalozeniu jego napewno poczujesz sie atrakcyjna... niestety tak to jest jedne znosza ciaze tak drugie tak! ale glowa do gory!!!

Gość jak odłożę seks
Evi_22 => być może uwarunkowane jest to genami, lecz moja mama miała roztępy i rozciągnięty brzuch, a ja nie. Prawdopodobnie dlatego, że wcierałam krem, masowałam i lekko podszczypywałam brzuch.Warto było:)