Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam 12lat...

Okres w wieku 12 lat, czy wy też macie okres . czego używacie podpasek czy tampo

Polecane posty

Gość no już trudno no
Wszystkie kobiety mówią o tych głupich tamponach .! najlepsze są podpaski ! co widzcie w tych tamponach ?!

Gość Miyoshi
karolina1990r - ma całkowitą rację :) no już trudno no (agusia3912@buziaczek.pl) - co widzimy w tamponach? 1. To, że w nich czujesz się komfortowo, bo w podpaskach większość kobiet czuje się jakby miało pieluchę(z czasem się do tego przyzwyczajasz, ale nie zawsze). 2. Jak założysz tampon to wydzielina nie wydostaje się na zewnątrz i nie pobrudzi Ci warg sromowych oraz włosów łonowych. 3. Możesz w nich bez problemu pływać i aktywnie spędzać czas. \ Itd... PS. Ja jeszcze nie noszę tamponów ale przy najbliższej miesiączce wypróbuje je :).

Gość Miyoshi
karolina1990r - ma całkowitą rację :) no już trudno no (agusia3912@buziaczek.pl) - co widzimy w tamponach? 1. To, że w nich czujesz się komfortowo, bo w podpaskach większość kobiet czuje się jakby miało pieluchę(z czasem się do tego przyzwyczajasz, ale nie zawsze). 2. Jak założysz tampon to wydzielina nie wydostaje się na zewnątrz i nie pobrudzi Ci warg sromowych oraz włosów łonowych. 3. Możesz w nich bez problemu pływać i aktywnie spędzać czas. \ Itd... PS. Ja jeszcze nie noszę tamponów ale przy najbliższej miesiączce wypróbuję je (mam 13 lat) :).

Gość Lolusia z Naprzeciwka
Ja to bym Ci radziła włozyc sobie tampon do dupy I trzymac przez 1 godzine . Pozniej wywietrzyc go wsadzic se do ucha. Pozniej isc do psychiatry Powiedziec ze "Ładna Pogoda'. Ogryzc sie w ząb i jakos Ci tam to zleci ;p;p

Gość sdrvgfer
wtedy uzywałam podpasek ale tamponów tez- trafiałam na sprzedaż ze specjalnym żelem umozliwiającym włożenie go - bo mozesz miec z tym na początku problem niestety potem juz nie...

Gość 12 latkaa
"wchodze" - Ty jesteś kobietą? A straszne byki też tu walisz.Sama mam 12 lat i wchdzę tu, ponieważ mam już od dawna okres WIĘC JESTEM KOBIETĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość wanda z radomia
Po pierwsze - nie wydaje mi się, żeby tampon był mniej higieniczny od podpaski. W końcu takie trzymanie w bezposrednim kontakcie z pipką psujacej sie krwi na podpasce chyba tez szczególnie zdrowe i higieniczne nie jest. Po drugie - myslę, że młoda dziewica tez może zalozyć duzy tampon. Cały problem polega na tym, że sie boi - a nie na tym, ze pochwa jest za wąska. Bo w końcu dziewice 17-letnie jakoś są w stanie zalożyc duzy zampon i nie uszkodzić pry tym blony dziewiczej ani niczego innego. A takich wielkich różnic miedzy pochwą 12-latki a 17-latki chyba nie ma. Do zakładania tamponów polecam pozycję w kucki. Wtedy łatwiej wchodzi.

Gość malenkaaaaaaa
Ja uzywalam podczas wyjazdu nad morze Tampaxow (z aplikatorem) i bylam zadowolona :D to byl dopiero drugi miesiac uzywania tamponow :) Co do wypowiedzi kogoś przede mną... jak można skaleczyć się przy zakładaniu tamponu?! :/

Gość malenkaaaaaaa
A jesli chodzi o pozycje w zakladaniu tamponu - ja zawsze stawiam jedna noge gdzies wyzej niz podloga (np. na zamkniętej toalecie) i jest ok.

Gość osobiscie
osobiscie uzywam tamponow . mam 12 lat i nienawidze podpasek . czuje sie jakbym sie zesikala i jest to niefajne uczucie . ; ) nie martw sie ja tez mialam okres na koloniach . nie mialam wtedy akurat tamponow, mialam podpaski, porpstu nie kapalam sie przez pare dni ijakos przezylam . pozatym mialam wymowke ze jestem chora czy cos . ( ; bo tak bylo!! wiec nie przejmuj sie tym .. ja uzywam o.b jest to moim zdaniem najlepsza firma. pytalas sie jak zakladac tampony . nie wiem jak ci to wytlumaczyc . ;p musisz wypiac tylek i wsadzic . nie boli az tak . jak bys chciala sie jeszcze zegos zapytac, to pisz ..

Gość bąku
włozyłem ale nie chce wyjść kto mi pomorze

Gość michł
dam dupy

Gość nieznajoma33
hej ja też mam 12 lat i mam okres co do pytnia podpaski czy tampo ja rużnie na początku okresu podpaski a jak większe krwawienie to tampo a co to pozy to ja np. tampo zakładam w taki spsub że wakładam jedną noge na grzejnik i trzeba mieć lekko wilgotną pipke to lepiej wchodzi ja np. tak robię a i czy zakładasz tampo czy mini tampo to to samo tylko ze mini tampo jest miejsze :) :) :P ;* pozdrawiam :*

Gość króliczek ;*
Ja też mam 12 lat i ja osobiście wolę tampony, czuję się w nich swobodnie. Jednak o.b są najlepsze, bo jak kiedyś kupiłam Naturella to strasznie bolał mnie brzuch- odradzam . Pozdrawiam ;**

Gość Jowia ;>
Cześć ! :) Mam 12 lat :> mam problem spóźnia mi sie okres już 5 dni ! :/ martwie sie !! POmocy ! :(

Gość ldld
nie martwicie się że nie macie okresu ja bardzo chciałam dostać a teraz to porażka nie używam tamponów bo nie chcą mi wejść ale bardzo chcę zacząć używać tampony;d;d ps; mam 13 lat;d;d

Gość ;p;p
okres ci się spóźnia bo masz jeszcze nieregularny , ale jak twór organizm wypracuje własny cykl menstruacyjny to będzie wszystko ok;d;d

Gość papryczka...........
A nie przyszło Wam do głowy, że nie może włożyć tamponu ze względu na błonę dziewiczą? Zajrzyjcie do encyklopedii. Nawet Wikipedii. Błona dziewicza ma różną budowę, być może u niej otwór jest za mały. Bo zdarza się nawet że błona zakrywa całkowicie wejście do pochwy i znajdują się w niej tylko niewielkie otwory na krew miesiączkową. Nie ma sensu tamponu pchać na siłę. Sama byłam przypadkiem gdy tamponu nie dało się wprowadzić. Najmniejszego, z aplikatorem czy bez, musiałabym nadszarpnąć błonę. Jak się nie da, to się nie pcha. Ale radzę spróbować tych z aplikatorem, ponieważ aplikator jest gładki i się łatwiej może prześlizgnąć.

Gość kiki908
Hej mam 12 lat i idę do klasy 6 .pod koniec maja dostałam miesiączki. powiedziałam o tym mamie .W czerwcu nie dostałam teraz jest początek lipca i mama mówi że może pojawić się trochę później.Czy mam się martwić .A jeżeli będziecie mi doradzać pójście do ginekologa to ja narazie się boje więc nie pójdę;/

Miałam 1 okres,czekam już 1,5 miesionca i jeszcze nie dostałam okresu.CZY TO ŹLE???

Miałam 1 okres,czekam już 1,5 miesionca i jeszcze nie dostałam okresu.CZY TO ŹLE???

Gość Klaudis
Ja dostałam Pierwszy okres pół roku temu i do teraz nie mam! Martwię się że coś jest nie tak! mam 13 lat

Gość foch12
Pierwszy okres dostałam pół roku temu. Mam 13 lat i do teraz nie mam drugiego, czy to może oznaczać coś złego?

Gość iskiereczka1992
dsdss

Gość witeci01
Mam 10 lat (w tym roku 11). Nie mam jeszcze okresu, ale mam wydzielinę . Na razie używam podpasek. Gdy jest wydzielina NIE MOŻNA UŻYWAĆ TAMPONÓW, wydzielina ma za zadanie wyczyścić pochwę, jak włożycie tam tampon to wydzielina nie wykona swojego zadania.

Gość gość
ja mam 12 lat i mam okres od półtora roku