Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam 12lat...

Okres w wieku 12 lat, czy wy też macie okres . czego używacie podpasek czy tampo

Polecane posty

Gość niestety życie kobiety jest
dośc trudne- przyzwyczaj się do tego. A jak jeszcze zajdziesz w ciążę i będziesz potem rodzić w bólach 14 godzin, w asyście osób, które patrzą się jak srasz na stół i płaczesz z bólu:o to dopiero zobaczysz, co znaczy być kobietą:o

I nie pytaj sie dziewczyn w Twoim wieku tylko osób starszych ,moja córcia jak ma problem zaraz to razem rozgryzamy .Jeżeli masz jakąs starszą osobę zaufaną to się jej porać .warto przezwycięzyć wstyd.

Gość można ale nie jest to zdrowe
skoro jest napisane, żeby zmieniać co 4-6 godzin:o Zresztą- zapytaj się ginekologa czy poleca spanie w tamponach

Gość można spać
oczywiście że poleca, to jest najwygodniejsze i nigdy nie jesteś "obsmarowana" po całej nocy, a w środku nocy można zmienić tampon, z resztą w nocy tak się nie krwawi obficie jak w dzień i można zmienić dopiero rano, nic ci się nie stanie.

Gość ja tez spie
Ja jak jestem u kogos i mam okres to spie z tamponem, przeciez w nocy mozna wstac i zmienic, lepsze to niz sie umazac we krwi i pobrudzic posciel albo co gorsza lozko :O

to zalezy od organizmu -jaka jest miesiączka obfita czy nmiej .młode dziewczyny mają dość obfity okres . moją córe zalewa tak że w nocy wstaje dwa razy.tampon na noc ?nie!!

Gość ni8ekoniecznie trzeba krwawić
żeby tampon był niewskazany. Nie wiem, czy wiesz, ale w pochwie jest flora bakterujna i wilgoć:o Jeżeli ciągle stosujesz tampony, to one tę równowagę likwidują. Ponieważ wchłaniają wszysko, nie tylko krew... No ale nie dziwię się, że potem zakładacie na forum tysiące wątków na temat grzybicy pochwy i że ponad 60% kobiet w tym kraju ma grzybka:o Akurat tak się składa, że mój brat jest ginekologiem, więc mam informacje z pierwszej ręki... WJak śpisz w podpasce też nie jesteś "usmarowana", bo w nocy masz taką pozycję, że krew nie wydistaje się z ciebie cały czas... Skoro to dotyczy tamponów, to podpasek chyba też, prawda?:o

Gość MAM12LAT
kIREY czy twoim zdaniem powinnam nosić tampony czy tylko podpaski??????????????????????? Jak zakładać tampon>????????

ni8ekoniecznie trzeba krwawić -przepraszam czy to było do mnie ?! Napisałam co ja na ten temat sądzę i jaki ma okres moja córa -jeszcze raz napisze w nocy ma obfity- i nie napisałam że tamponów ma nie używać .ma się tylko poradzić starszej osoby a najlepiej lekarza.

Gość nie to nie było do ciebie
kobieto... Umiesz czytać? Przeciez pisałam o tym, że tampony nie służą zdrowiu kobiety, jeżeli się je stosuje ciągle, nocą i dniem. I jeżeli pozostają długo w środku... A ty pisałaś o tym, że swojej córce nie polecasz- widzisz tutaj pewnien drobny brak związku???:o

Gość mam 12lat
Ja nie umiem wkładać tamponu i to mi jedynie przeszkadza . boje się ,że to będzie boleć tak bardzo >>>>>>>

słońce ja radzę Tobie abyś częsciej używała podpaski niż tampony a tampony kup odpowiednie do Twojego wieku .A...moja córa nie nosi tamponów.Gdyby tu była napisała by to samo co ja -używać możesz i to i to ,lecz częsciej podpaski.W czasie pływania cwiczeń tampony.

Gość mam 12lat
kirey czy moge porozmawiać ztwoja curką na tym forum . prosze błaggam

nie ty nie umiesz czytać ja napisałam że swojej córce nie polecam ale nie odradzam jak chce niech nosi.I TO MOJE ZDANIE .I najlepiej niech sie poradzi lekarza jak to za każdy razem pisze.

napisałam że jej nie ma że gdyby była to napisała by tak jak ja.

Gość mam 12lat
nie umiem wkładać tamponu !!!!!! tragedja

Ciągle piszę że odradzam i tak jest.ja nie używam tamponów tylko w wyjątkowych sytuacjach jak basen,taniec i nigdy w nocy ja nie pisałam ze można w nocy oczywiście że to szkodzi !!!

Gość mam 12lat
a czy tampon mini różni sie wielkością od tamponu normal????

Gość mam 12lat
ja chce nosić tampon na basen bo chodze raz w tygodni i chdze na ćwiczenia do klubu !!!!!!!!!

przecież pisałam masz odpowiednie tampony przeznaczone dla Ciebie? czy pytałaś się lekarza czy możesz uzywać?jakie są skutki noszenia? Radze idz do lekarza nie na siłe !!! Lekarz cię przeciez nie wyśmieje on Ci doradzi co jest lepsze dla Ciebie.

Gość mam 12lat
a jaką poze trzeba mieć jak sie zakłada tampon mini

Gość mam 12lat
Byłam już u ginekologa powiedział ,zę nie mozna i nie mozna myć się srodkami do chigieny imtymnej !!!! ale moja mama powiedziała,żę moge to wszystko robic

Gość mam 12lat
jakie mi doradzasz tampony może na pierwszy okres gdzies kupie w drogeri

Idz do lekarza opowiedz o swoim problemie .Przecież to Jego praca by Tobie pomóc.NIE NA SIŁE.

Teraz nie będę Tobie doradzać jakie masz nosić ja tylko radzę byś poszła do lekarza wcale nie musi cię badać. na pierwszej wizycie porozmawia z Tobą . Ja pisałam że córce odradzam .

Gość mam 12lat
odzywajcie się

Gość mam 12lat
wejdz na ginekologie i pomuż jednej dziewczynie 11lat!!!

Gość zwariowałyscie chyba
absolutnie nie wolno spac w tamponach chyba, że chcecie dostać zapalenia pochwy itp!!! A 12letniej dziewczynie tez bym tamponów nie polecała na pewno bo jest na to zupełnie za młoda. Zreszta piszesz ze sobie obliczyłas ze dostaniesz a czy dostajesz regularnie okres? Czy tez moze miałas tylko raz?

Gość mam 12lat
" Dziewczyny co mi polecacie podpaski czy tampony" wejddz na ten temat u dołu ginekolog ................