Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cornellia

niemowlak

Polecane posty

Gość cornellia

Moj synek ma 7 miesiecy, karmilam tylko piersia i nadal karmie jednak wprowadzam mu juz powolutku jabluszko, marchewke, ziemniaczki, broluly. Jak pytalam lekarki o podawanie kaszki itp..powiedziala, ze to jest zbedne inny znowu lekarz powiedzial ze moge dac...Mamuski jesli karmie nadal piersia lepiej jest dawac te kaszki czy nie? I jakie? na mleku czy na wodzie? jesli na mleku to na moim? (musze czesc tego mleka podgrzac ?)I kiedy lepiej podac taka kaszke rano w poludnie , wieczorem? Doradzce cos, prosze:)

Gość ja ci dobrze radze
ty sie lepiej zajmij tym dzieckiem zamiast siedziec przy kompie!

powiem tak ,,mi lekarz powiedział ze kaszki daje sie dzieciom z niska wagą ,mój synek wazy 9.5 kg a ma dopiero 5 miesiecy wiec u nas kaszki sa zbedne:))tak tez w tV dr sie wypowiadała wiec tego sie trzymam..a ty karmisz piersią i dajesz róznosi wiec naazie zostań przy tym..takie jest moje zdanie:))ale ty oczywiscie decydujesz:)) pozdrawiam:)).

Gość cornellia
dziekuje za odpowiedz...tez nie jestem przekonana do tych kaszek...moj wazy prawie 9 kg ...tez masz juz co nosic;)dzieki :)

Cornellia - nie musisz dawac kaszki. Wszystko zalezy od wagi dziecka i o tym powinien zdecydowac pediatra, czy warto. Jesli Twoje dziecko nalezy do tych \"okraglejszych\" to lepiej zrezygnowac, bo kaszka go tylko dodatkowo utuczy. Moj synek wagowo jest okolo 15 centyla, daje mu kaszke na noc - lepiej i dluzej spi z pelnym brzuskiem :) A co do mleka - jesli karmisz tylko i wylacznie swoim, to musisz je podgrzac do okolo 37 stopni, zeby bylo letnie - na nim rozrabiasz kaszke (zazwyczaj na 150ml mleka 5 lyzeczek kaszki). Pamietaj, ze mleko kobiece ma wlasciwosci rozrzedzajace i nie uda Ci sie zrobic gestej kaszki (no, moze jakbys wsypala cale opakowanie ;) ). Na mleko modyfikowanym kaszka jest gesciejsza. Aha! Kaszki mozna tez robic na wodzie, ale dziecko nie moze byc alergikiem - wtedy kupujesz \"Kaszke mleczna\" z jakimis dodatkami typu jablko itp. (zwroc uwage na opakowaniu od ktorego miesiaca jest dana kaszka). Jesli kaszke chcesz przyrzadzic na mleku, kupujesz np. \"Kaszke ryzowa\" z dodatkami. Do kaszki mozesz tez dodac troche jabluszka startego na tarce lub sloiczkowego lub inne owoce, ktore je Twoje dziecko. Ufff, rozpisalam sie, mam nadzieje, ze pomoglam :D

Gość cornellia
jej....przyda sie przyda....dziekuje bardzo :):):):):) pozdrawiamy bardzo goraco :):):)

Najlepiej kaszki podawać na wieczór. Dzięki nim dziecko będzie dłużej spało i głód go nie obudzi. Polecam kaszki na mleku. Są bardzie syte i zdrowsze. Produkt dostępny jest w sklepie internetowym CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Jeżeli chcesz dokonać zakupu to skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena, sprawdzisz ceny produktów w jednym miejscu.