Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzo zaniepokojona

brak okresu, mdłości i wcześniejszy brak stosunku. POMÓŻCIE!!!!

Polecane posty

blagam, powiedzcie mi co to może być. okres powinnam mieć już trochę ponad 2 tygodnie temu a do tej pory go nie mam. od jakiegoś tygodnia mam takie dziwne, trudne do opisania uczucie w podbrzuszu. na dodatek w niedzielę rano miałam mdłości (ale to mogło być spowodowane akurat kielbasą z grilla, ale ta normalnie mi nie szkodzi), tak samo teraz też mnie mdli (choć to także może być po kanapkach z wędliną i czosnkiem, ale to tez normalnie mi nie szkodzi). i teraz moje pytanie brzmi następujaco: co mi może być? w ciągu ostatnich 2 miesięcy nie uprawiałam sexu ale... wiem, głupio to zabrzmi ale to jednak prawda... masturbowałam się szczoteczką elektryczną, na której mogła być (MOGŁA ale nie koniecznie była) sperma. nie pytajcie się dlaczego i jak, bo i tak wstyd mi o tym pisać. jestem kompletnie zdezorientowana co się ze mną dzieje. czy moze ktoś mi pomóc?

Gość ja tez tak mialam
spoznial mi sie okres i odrazu wyobrazalam sobie nie stworzone rzeczy.Ja zawrze tak mialam,ze jesli czekalam na okres i nie cierpliwilam sie to tym bardziej sie spoznial, kilka razy zdarzylo mi sie nawet zemdlec,bo krecilam sobie,ze moze jestem w ciazy,chociaz nie wspolzylam.Bylo mi nie dobrze i takie tam.Ale teraz jak sa takie upaly,to moze tez opozniac okres,wiec nie mart sie! Napewno dostaniesz.Mi kiedys przez takie schizy spoznil sie 3 tygodnie.

Gość wlasnie jestem w szoku

ale mi przytrafia się to dopiero pierwszy raz. do tej pory był prawie jak w zegarku dlatego wyobrażam sobie Bóg wie co. w życiu nie czekałam z takim upragnieniem na okres!

Gość błagam niech ktos jeszcze
cos napisze

Gość mloda kobitka
Nie wspolzylas to jak sie obawiasz ? Chociaz w sumie ja tez nie wspolzylam a tez sie boje :P

Gość no jak
a ja współżylam i się boję...chyba jestem w gorszej sytuacji, co nie? :P

Gość to zalezy
od tego jak dluga sperma ktora byla na szczoteczce(ale jak piszesz nie musiala). jezeli wiecej niz 5dni i to nie byly twoje dni plodne to jest ok, ale jezeli bylo na odwrot to moglo do czegojsc dojsc... ale masz 80%szancy ze ci sie poszczescilo.

Gość hmm.........
plemniki sa w stanie przeżyć kilka dni tylko w drogach rodnych kobiety (no oczywiście nie licząc organizmu faceta :P) ale na jakichs tam szczoteczkach to jest niemożliwe więc głowa do góry. To wszystko pewnie przez ten upał. Mi też się spóźnia okres już dwa tygodnie, a zawsze miałam jak w zegarku, a w ciąży na pewno nie jestem.

z tego co wiem, to kobieta nie ma dni plodnych na 4 dni przed planowana miesiaczka (ktorej niestety w rezultacie nie bylo). matko :( te upaly mnie wykoncza psychicznie! ile czasu moze mi sie spozniac ten okres? wiem, to zalezy od organizmu, ale tak pi razy oko?

Gość chyba jaja se robicie ...
:-O

nie, nie robimy sobie jaj, ja sie pytam POWAZNIE, a jesli nie masz nic konstruktywnego do powiedzenia to sie nie wypowiadaj w ogole.

Gość ale poczytać mogę
Może czegoś się nowego nauczę. Bo to zdumiewajace, ciąża ze szczoteczka do zębów. Ciekawe w jakim kolorze? ;-)

dobrze, mozesz sie podsmiewac. ale plemniki iles tam moga przezyc poza organizmem mezczyzny. a gdybys nie miala okresu ponad 2 tygodnie po raz pierwszy w zyciu tez bys schizowala w kazdej mozliwej formie.

Gość aaaaaaiaiii
plemniki mogą życ dośc długo ale w optymalnych warunkach...

Gość aaaaaaiaiii
a w ciąże mogłaś zjść nawet te dwa miesiące temu, takie rzeczy się zdarzają. Kobiety miewaja krwawienie na pocżątku ciązy. Czy wszystko było (z miesiączą) jak zwykle ?

Gość może to cię uspokoi
Długość życia plemnika zależy od odczynu środowiska i temperatury otoczenia. W środowisku zasadowym żyje dłużej niż w kwaśnym. W pochwie jest środowisko kwaśne i plemnik żyje tu do 2 godzin. W szyjce macicy jest środowisko zasadowe i tu życie plemnika wynosi 48 godzin, w jamie macicy do 25 godzin, a w jajowodzie do 48 godzin. Poza organizmem plemnik żyje do 18 godzin w temperaturze 37 stopni Celsjusza, a w temperaturze 20 stopni jego żywotność wzrasta do 70 godzin. A teraz policz sobie kiedy używałaś szczoteczki :-)

malo prawdopodobne zebym te 2 miesiace temu zaszla w ciaze bo wtedy bylo z gumka a nastepna miesiaczka byla normalna. a szczoteczki uzywalam po jakis 6-8 godzinach. ale moze to rzeczywiscie przez te upaly.