Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukam___

jak wam się podoba Helena?

Polecane posty

Gość szukam___

bardzo podoba mi się imię Helena :) nie kojarzy mi się to imie raczej z jakąś starą babcią Helą ze wsi, jak podobno większośc, a z piękną, młodą np Heleną trojańską :):):):) co myślicie o takim imieniu dla dziewczynki? nie skrzywdze jej??? każdy mi odradza to imie, więc moze jestem zaślepiona? mi ono się bardzo podoba!

Gość ladne bardzo
choc mowia niektorzy,ze pechowe

mam ciotkę Helkę :o i bratowa ma siostrę Helenę :) i mam uroczą sąsiadeczkę Helenkę :D Heleny są różne, jak zkażdym imieniem :p mi się podoba... ale mąż na pewno nie chciałby, żeby tak nazwać córkę :) nie sądzę, by dziecko obdarzone Tym imieniem, miałoby czuć się skrzywdzone! dla mnie też raczej \"piękna Helena\"... niż \"ciotka Helka\"

Gość eeeeee
A mi sie tam nie podoba to imie. Mam babcie Helene i moze byc takie imie ale tylko dla babci.

Gość .A**na
Nie podoba mi się. Moje pierwsze odczucia z tym imieniem, to na pewno nie była Piękna Helena, ale babcia Helenka. Na pewno nie jest to imię ośmieszające, które po nadaniu będzie ośmieszało. Jest to normalne imię, jedno z wielu.

Gość imie samo w sobie
jest bardzo ładne, Helena tez mi sie kojarzy z trojanską, ale nie dalabym tak dziecku na imie ze wzgledu na to ze zyjemy w ciemnogrodzie i nawet gdy ty bedziesz wolac na dziecko ładnie Helenka to w szkole czy na podwórku zrobią z niej Helke i juz

Gość imie samo w sobie
skoro chcesz jakies starszej daty imie to moze Zosia? tez bardzo mi sie podoba a w najgorszym wypadku zostanie Zoską, ale Helka to juz brzmi brzydko

Gość szukam___
nie zalezy mi na zadnym staroswieckim imieniu czy tez nie. poprostu Helena mi się podoba! no to w takim razie zostaje Paulinka-nie da się bzydko na nią powiedzieć, tylko zdrobniale sie da, nie jest jakies ogromnie popularne, ale tez nie wyszukane.

Gość ładne imię
Helena, czy Helenka to piękne imię, bardzo mi się podoba. Ale gorzej jak wołają Hela ... Mam babcię Helenę i wszyscy mówią o niej "babcia Hela" :(

Gość JOWITAstwosza
mi się bardzo podoba. moja mama tak się nazywa.mówią że to imię dla babci ale przecież babcia też kiedyś była małą Helenką. św. Faustyna na chrzcie otrzymała imię Helena.

Gość lenka lena
Można zdrabniać. Imę ładne, ale ja znam jedną Helenę i jej nie lubię ;)

Gość erental
Ja miałam też podobne wątpliwości , ale z rożnych względów dalam mojej coreczce 10 lat temu imię Helena . Wszyscy zawsze się zachwycali , jakie wyjątkowe imię . Myśę , że jest piękne , wyjątkowe i tradycyjne i dużo bardziej wstydziłabym się wolać za córką Reksona Isaura czy jakimś innym bzdurnym 'modnym " imieniem . Jeśli Ci się podoba to tak nazwij i nie oglądj się na głupie komentarze . Moje dziecko też miało wątpliwości , bo zdarzały sie czasami jakieś uwagi rówieśników , ale teraz się cieszy , ważne jest własne poczucie wartości ,a nie drżenie przed byle głupim komentarzem i nie trzeba we wszystkim iść za modą i jak słusznie ktoś zauważył , stara Helena też kiedys była dzieckiem . Moje dziecko w każdym razie przez to imię w sposób pozytywny wyróżnia się z tłumu . Nadto zauważyłam , że powraca to imię do łask , jeśli coś Ci to pomoże to któraś znana para aktorska ma małą Helenkę , chyba Englertowie . Pozdrawiam . zresztą mody niewarto słuchać , bo ona nawet brzydactwo potrafi narzucić i wypromować i na odwrot .

Gość ja mam grubą ciotkę
Helę, własnie ze wsi, więc nie kojarzy mi się dobrze to imię... ale jesli wziąć pod uwagę Helenę Trojańską czy np. zdrobnienie Helenka, to moze nie być tak źle

a ja mam babcie hele,która ma 90 latek i kazda mała hela to dla mnie mała stara:) Toleruje tylko deser poda nazwa piekna helena:)