Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wspomnienia palą

pytanie o manikjur

Polecane posty

Gość wspomnienia palą

;) nigdy nie mialam go robionego i chcialabym wiedziec ile rpzed slubem trzeba isc do kosmetyczki, czy tam wizazystki, zeby go zrobila - dzien? poza tym - jak dlugo nalezy zapuszczac do tego paznokcie?

co do zapuszczania to zależy ile masz czasu i jak ci szybko rosną paznokcie no i czy masz te paznokcie ładne,no wiesz twarde itp. Jeśli nie to zawsze możesz nałożyć żelowe albo akrylowe jak wolisz i wtedy możesz to zrobić dzień przed bo lakieru na takich paznokciach nic nie ruszy:) a jeśli chodzi o normalne paznokcie to myśle że w ten sam dzień.Ale wydaje mi się że powinnaś zapytać fachowca:)

ja robie zwykly manikuir dzien przed slubem, czyli w piatek. tez nigdy nie robilam go u kosmetyczki. ja nie lubie dlugich paznokci dlatego nie dlugo bede je zapuszczac. chce tylko delikatny frencz. w zwiazku z tym, ze ide pierwszy raz na maniukur do kosmetyczki mam pytanie: czy powinnam wczesniej jakos przygotowac paznokcie? to znaczy mam sama nadac im ksztalt, powycinac skorki, czy zrobi to kosmetyczka?

Kobietki Kochane;) Ja też pierwszy raz pójdę do kosmetyczki, ale idę do znajomej mojej siostry, do której moja siostra chodzi często. Z lakierem nakładanym na paznokcie naturalne też mozna wiele zrobić, tamta manikiurzustka powiedziała, że można nałożyć na lakier coś takiego, co nazywa się porcelitka i jest to utrwalacz do lakieru, tak by i z naturalnych paznokci nic go nie ruszyło:)

dzień przed ślubem .Idąc do kosmetyczki nic nie rób z paznokciami, bo od tego jest ona (czasem klientki chcą pomóc i coś tam sobie same zrobią i mogą być problemy np:pozacinane skórki, zadziory czy źle opiłowane paznokcie)To prawda, że lakier na naturalnych paznokciach też może ładnie wyglądać ok.5 dni.Wystarczy, że kosmetyczka odpowiednio przygotuje płytkę, położy bazę, cieńkie warstwy lakieru, utwardzacz lub utrwalacz (najlepiej UV) a na koniec może je spryskać specjalnym sprayem. Osobiście paniom, które mają swoje naturalne paznokcie ładne (chodzi o płytkę )odradzam robienie tipsów na ten jeden dzień