Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kropla beskidu

ANGINA ROPNA - jak ją wyleczyć???

Polecane posty

j.w wizyte u lekarza mam dop. jutro a już nie wytrzymuje 2 dzien tej męczarni ;/ ból głowy, gorączka, ból gardła echh

Gość antybiotykiem

Gość a skąd wiesz że to angina

oj, wspólczuje.. bez antybiotyku sie nie obejdzie, i to silnego.. wspólczuje bo znam ten ból.. od poczatku lipca od kiedy trwaja upały mam non stop problemy z gardłem.. dzis tez wstałam i boli.. nie mam ropnej anginy tylko malinowe gardło, ale i tak boli jak diaski.. lecze sie cytryna z miodem, ale i tak po kilku dniach poprawy znowu pojawia sie podraznienie.. szlag mnie trafia. wytrwałości życze, poproś o zastrzyki bo przy anginach często sie wymiotuje lekami. pozdrowienia.

moja mama kiedyś pracowała w przychodni, zna się trochę na tym. wzielam aspiryne na zbicie gorączki, w nocy zimne oklady bo juz nie wytrzymywalam. boli mnie glowa i strasznie gardlo. moze to nie jest angina ropna ale tak to wyglada. byc moze sie myle. jutro sie dowiem. wakacje są a ja choruje 😭 kuźźwa :(

Gość ja anginę wyleczyłam
ssaniem dawno zapomnianych tabletek Chlorchinaldinu. Nie miałam w okolicy lekarza, tylko te tabletki. Ssać co godzinę i płukać 3 razy dziennie wodą z solą gardło (1 łyżeczka na pół szklanki wody). Leć po chlorochinaldin do apteki

Gość a mnie lekarz powiedzial
zeby nie uzywac wody z sola przy ostrych stanach zapalnych, bo to tylko bardziej podraznia... to jest dobre zapobiegawczo, bo jod i te rzeczy, ale nie do leczenia czegos takiego

byłam dziś u lekarza :) dostałam antybiotyk, tabletki do ssania i cos tam jeszcze. ciezka ta angina u mnie ;/ ale najgrosze jest to ze straszie boli mnie kark, szyja cała :( nie moge ruszac glowa 😭 czemu? :( jest na to jakiś sposób? :(

Gość dot anginy
angina ropna objawia się białymi wykwitamina migdałkach