Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Izawik

Dwie kreski na teście- KWIECIEŃ 2007

Polecane posty

witam witam... chwilka wolna w pracy wiec powiem wam, ze z autkiem juz wszystko dobrze..hehe wracam z wygnania do domku! aaa rocznik 2001, wiec nie takie nowe autko! Moja Kamcia spi ze mna w łózku, jak jestesmy u mojej mamci, przez nia jestem wymeczona i niewyspana..ona mnie czuje i nie chce spac.tylko tulic sie do cycka...i budzi sie i mnie co 2-3 godziny. śmigam dalej do pracy!! buzki

Kapi wcale sie nie dziwie w takiej sytuacji:-( Evanikaa fajnie,ze autko sprawne. A co do spania z Bartkiem to tez myslałam,ze do wyjazdu bede spała z nim, bo łozeczka nie mamy juz od poczatku wrzesnia ale po dwoch nocach stwierdziłam,ze nie dam rady, bo to był koszmar, Bartek co chwile sie wybudzał i w efekcie nie spalismy obydwoje:-( Kar a blog zamienił sie z kwietniowek na bloga Mai i Bartka, bo pojawiaja sie na przemian nasze wpisy;-)

Witam wszystkich po długiej przerwie.Czytam was dziewczynki regularnie,ale nie mam nic czasu.Marcel jest taki ruchliwy,że nie mogę go spuścic z oka nawet na podłodze.Turla się,łapie za wszelkie kable itp.Poza tym jestem przeziebiona,mój M ma zapalenie oskrzeli,Marcelek też ma katarek.Bylismy u lekarza-to tylko lekka infekcja.Podajemy syropek,krople do nosa i maść majerankową. Mały ciągle na cycu,czasem podaje mu starte jabłuszko i soczki.W nocy jestem wykończona,bo często jest tak,że Marcel budzi się co godzinę lub 1,5 i chce cyca.muszę wprowadzić mu jakieś pokarmy typu kaszka czy kleik.2 razy dałam mu kaszkę na dobranoc z Hippa i nawet mu smakowała. Ogólnie same nudy,stale jestem w domu,piore,sprzatam,gotuję i zajmuję sie dzieckiem.Potrzebuję rozrywki i wyjścia do ludzi bo oszaleję. Dziękuję wszystkim za pamięć.Pozdrawiam wszystkie dzieciaczki i mamusie.

hej my już jesteśmy po 2 zastrzykach...Gabi płacze na widok pieęgniarki chociaż nigdy jej się nie zdarzało płakać na czyjś widok.Może czuje że spotka ją coś niedobrego? Dzisiaj też obudziłam się z nabrzmiałymi piersiami,bo Gabi zaczyna przesypiać nocki, no a przez ten czas mleka się nazbiera.... Nie posłałam dzisiaj Wiktorki do przedszkola bo rano okropnie kaszlała. T poszedł z nią do lekarza. Muszę ją też wyleczyć bo inaczej to leczenie Gabrysi pójdzie na marne. Bo Wiki będzie rozsiewać dalsze infekcje :-( Zobaczymy co powie lekarz. A ja od rana też czuję się fatalnie. Mam okropne mdłości, nie mam apetytu i jak tylko mogę to leżę. Nie mam na nic siły. Boli mnie głowa i ogólnie czuję się jak przejechana przez walec (o lie można sobie wyobrazić takie odczucie ;-)) kapikapi- no to nieźle Cię wystawił ten znajomy. Wyobrażam sobie jak czekałaś na ten 1 października...Do bani z takim ludźmi..wykorzystają i zostawią.. evanikaa-macie pecha z tymi samochodami. Ale to chyba tak jak my. Chcieliśmy sprzedać tego passata, którego chcieli nam ukraść. No ale okazało się że nie możemy bo jest przedmiotem w sprawie. Policja toczy sledztwo przeciwko właścicielowi komisu który nam go sprzedał. Raczej nie jest kradziony,bo już dawno zabraliby go nam,ale i tak na razie nie możemy go sprzedać. Od samego początku ten samochód jest pechowy :-( Co do kaszki to wydaje mi się że można ją traktować jako posiłek zastęczpy za mleko. Moja Gabi dostaje cyca, tak ok. 4 razy na dobę,oprócz tego sinlac, obiadek i deserek. W nocy ostatnio przestaje się budzić :-)

hejka! kasiula kima, więc coś do was naskrobię:) fajie macie że wozicie już swoje pociechy w spacerówkach, też bym chciała....ale mój wózio ma jak się okazało beznadziejną spacerówkę:( oparcie jest tak jakoś w tyle wózka i małej jest niewygodnie przez to. nie ma co - trzeba opylić tego gracika i kupić normalną spacerówkę. z fotelika też już mała wyrasta wiąc to nasze 3 w 1 nie jest takie potrzebne. mi bardzo odoba się wózio Agi*25**(o ile dobrze kojarzę) i nad nim się zastanawiam, choć fajny jest też model kubusiowy: http://www.allegro.pl/item249748562_rewelacyjna_spacerowka_shopper_disney_hauck_w_g.html ale on jest bez przykrycia na nóżki więc odpada. mi podoba się ten w kolorze \"earth mother\", http://www.allegro.pl/item251646890_graco_spree_sper_promocja_ocieplacz_folia_w_24h.html . no i się obudziła:( naraaa:)

Hej kobitki. No i teraz przyznac sie ktora mnie zarazila?? Super ja tu kicham, gardlo mnie napitala a w niedziele chrzciny (chyba zostalam ostatnia z tymi chrzcinami no ale tak wyszlo) Przeszlam sie do apteki, kupilam jakis wynalazek, jak mi nie przejdzie to w pon. do lekarza. Niedlugo jade po ubranko do chrztu,niestety na allegro niczego co by mi odpowiadalo nie znalazlam,takze zostal mi sklep. Buciki juz kupilam. :) Tomcio dostal mala paczuszke: kremik johnsona, mleczko enfamil (szkoda ze sie zmarnuje) i naklejke na szybe do autka. Dobre i tyle.

no i ja się nie pochwaliłam: dostałam przesyłką z J&J a w niej ...UWAGA...aż 1,5 ml próbka kremu - dosłownie full wypas! współczuję wszystkim chorującym mamusiom i bobaskom - oby wszyscy jak najszybciej wyzdrowieli! kasiula zjadła kaszkę i teraz rozpoczęły się śpiewo-krzyki :) ja też cierpię ale na własne życzenie - wczoraj byłam na solarium...i się troszkę przypiekłam tu i ówdzie :( boli...

Czesc Nie wiem czy sie w ogole odzywac, bo UWAGA bede marudzic. Mialam wczoraj okropny dzien. Wszystkie rzeczy na swiecie zmowily sie przeciw mnie. Poczawszy od tego, ze uciekl mi autobus, zaczal padac deszcz, ciuszki z ebaya przyszly nie w tym rozmiarze w ktorym miely byc a panowie montujacy nowe ogrodzenie na ogrodzie podeptali moje swiezo wsadzone kwiatki wrrrrrrrrrrrr Takich rzeczy bylo jeszcze kilka ale dam juz spokoj. Dzisiaj za to walcze z jakimis paranoicznymi rachunkami za prad i gaz. Ech, czekam na 26 pazdziernika, jade do polski, babcie zatrudnie przy tomku a ja troche odpoczne od tego wszystkiego. U mie w przeciwienstwie do was tomek nie spi i wierci sie w swoim lozeczku a przy mnie spi normalnie. Nadal budzi sie 2 razy w nocy a czesto nad ranem od 5 to juz jest walka zeby usnal jeszcze na chwile.

sarita...faktycznie wózki swietne.. moj tez nie nadaje sie na przerobienie na spacerowke..wiec i nas czeka wymiana.Poki co podwyzszam tylko lekko Kamci oparcie..bo jeszcze nie siedzi. Izawik - wspolczuje wam chorobska... odpukac...ja nie pamietam kiedy bylam przeziebiona i chora... mam nadzieje, ze przez to co powiedziałam zadne chorobsko sie do mnie nie przyczepi! Bidule te twoje córy!!! sarita - nic smiesznego z ta probka - ja dostałam z Hippa - krem przeciw odparzeniom w rozmiarze minimini... nawet na raz nie starcza.... pogoda piekna wiec dzwonilam do mamci zeby mi Kame na balkon wystawila..ale ona wytrzymala tylko 10 minut i juz jej sie znudzilo i chciala na raczki..wiec musi bidula cierpliwie czekac do 1630... wracam do pracy....

no i proszę...Wiktorka też na antybiotyku :-( normalnie szpital w domu... ja też chętnie położyłabym się spała,spała,spała...... widzisz flowerska- ja też marudzę...no ale taki mam dzisiaj dzień :-( dziewczyny chyba to jakoś przetrzymają,co?

Flowerska - chrzań wszystko, wez gleboki oddech i pusc sobie jakas wesola muzyczke hehe... a co do babci - masz racje....odpoczniesz sobie...ja odpoczywam jak moja mamcia zajmuje sie Kamcia...a (prosze sie nie smiac) relaksuje sie w pracy i odpoczywam jak nigdy..haha

ale ja sie dzisiaj udzielam...hehe Izawik - dziewczyny na bank sobie poradza.. wiem, wiem... najgorsze jest jak wszyscy w domu choruja...czasem (tak jak kiedys mowilam) antybiotyk jest wskazany!! Moja Kamcia brala antybiotyk jak miala 2 miesiace i bylo dobrze!

rudamaxi - proszę wyściskać ode mnie i Milenki Vikunię z okazji ukończenia pół roczku. Dużo zdrówka i uśmiechu, no i oczywiście wielu postępów 🌻 🌻 🌻🌻 🌻 🌻🌻 🌻 🌻🌻 🌻 🌻🌻 🌻 🌻🌻 🌻 🌻🌻 🌻 🌻🌻 🌻 🌻🌻 🌻 🌻🌻 🌻 🌻

dziekuje ruda_lala juz malutka wysciskuje,choc przed chwilka pila tylko moje mleczko to spiewa i spiewa. A ja myslalam ze wszystkie ciocie zapomnialy a tu prosze :)

mx3...............Jaś...........14.02.......1970/5960... ..... .. ...? ....................Marysia.....14.02........1790/6100.. ..... .. ...? 21...Kacper i Mateusz........01.03...2700/2350.../5020/4700 mama bączka...Iga...........20.03.......2900/6700.............52/ 68 cm izawik ........Gabrysia....20.03.......3260/6800(24.0 8). ..64cm aga*25**.........Bartek.......20.03.......3500/7000(7.08 .)..... . ......55/78cm ruda_lala[ 08.03.]......Milenka.....31.03........2890/6400 (02.10.07).. 51/67cm rudamaxi........Wiktoria....03.04........3050/751 0(19.09 ) ..55/65 zuzanka14(23.10).Bartus........04.04.......3000/7130 (20.08).....53/67 nikolla (22.05...........MaX ..........05.04. .....4050/7000..............59/73 moli..............Aleksandra....5.04........3840/6000... .. ........62cm kar79(21.04).............Maja..........05.04.......3860/ 7960... ..........73cm mika82(02.05)..Tomuś.........06.04........4300/7550(21.0 8)..57/66cm Paulka123.......Marysia.......09.04........3040/6100.... .. .....51/62cm justaaaaaa......Szymon......09.04.........3200/6800(13.0 8... 52/dluuugi kamil_a..........Wiktoria.....10.04.........3420/6700(19 .07)... ... .....57/67cm Ania75..........Agatka.........13.04.........3700/7825 (08.08)....59/66 margolcia1....Karolinka......14.04.........3550/5100.(27 .06)...56/64cm flowerska......Tomuś........19.04..........3880/6055 (21.06)....54/62cm Doroteczka....Weronisia...19.04.........3740/6820 (13.08)....55/65 cm sarita............Kasia..........19.04........4150/6130 (26.07)....58/60 koala-79.........Julita..........19.04........4900 /8515 (12.09)....62/82 lightblue28.08..Karolinka.....20.04....4100/7100 (04.09).......54/? cm kohannah .......Antos .........20.04 ...... 3256/6365( 20/07) . 50/68 cm Kapikapi(15.04).Piotruś.....25.04........3400/8500..(17. 09).....54/69 madziunka27....Marcel.....26.04.....2950/6550 (14.08)......53/62 cm Weronika m ......Iza....29.04......3750/5600(17.08)....52/63 evanikaa (01 kwiecień)...Kamilka...30.04...3700/7700 (13.09)....56/70? Aprilka...........Oskar..........02.05........3800/4800. ....... ....59cm

rudamaxii nie zapomniałyśmy i Wiktorce życzymy wszystkiego najlepszego

dziekujemy ciocie i podajemy wam serniczek i kawke U nas tez nie ma szczepionek na wzw i mamy dzwonic

evanika to cos jest podejrzane ja tylko kawe dawalam a ty taka rozspiewana jak solenizantka :D a ja glowkuje kupic nie kupic http://www.allegro.pl/item249756116_super_kojec_baby_trend.html nie chce znowu zagracic domu ale z drugiej strony.....no i wlasnie nie wiem co mam robic mala wyrosla z kolyski i na dzien dzisiejszy spi ze mna http://www.allegro.pl/item249756116_super_kojec_baby_trend.html ciocie doradzcie

fajny ten kojec -ja też bym taki chciała, ale w naszej kawalerce już teraz brakuje miejsca :( moja mała miała małe tyły z przekręcaniem się na brzuszek, bo nigdy nie mogła rączki spod siebie wyciągnąć a przed chwilką jej się udało i teraz tylko brzusio-plecki-brzusio-plecki..... jupppiiii :D

No wiesz Ruda - kawka była mocna!! hmm co do kojca - dla mnie za bardzo \"falbankowy\"...ale po co sie meczyc z Vikunia w łózku - kup dla ninki wygodne loze...a bedzie miala na dlugi czas.. Moja Kamci tez ma opory z przewracaniem...i jak jej nie pomoge to bedzie sie denerwowac i krzyczec... czekam cierpliwie na jej postepy!!

Ja sie przyznam,ze zapomniałam o Wikuni, zakrecona jestem strasznie, no i za kare nie załapałam sie na ciastka i kawe:-( Trudno, moze za nastepne poł roczku załapie sie na torta:-) Ale składam spoznione zyczonka 🌼 Sarita dobra masz pamiec ja mam ten wózek. Jest fajny, tylko nie ma regulacji podnózka. Flowerska powodzenia w rozwiazywaniu spraw! Izawik duzo zdrówka dla dziewczynek!!!!!!!! I oczywiscie dla Ciebie tez! Wogole dziewczyny wracajcie wszystkie szybciutko zdrowia! Bartek dzis nad ranem miał lekka goraczke 37,7 ale mysle,ze to od zabków mu sie zrobiło, a marudził okropnie. Teraz przyjechała bratowa i sie z nim bawi:-) Tak sobie mysle,ze sama całymi dniami zeswiruje niedługo. Jarek w pracy a ja z Bartkiem:-( Nawet internetu nie bedziemy miec:-(

Gość egreta
witam. potrzebuje porady:) wiem pewnie zaraz usłyszę że powinnam lecieć po test, ale przez kilka następnych godzin nie moge tego zrobic, wiec pomyslalam ze ktos bedzie w stanie mi pomoc. Staramy się z mezem o dzidzia od 3 miesięcy, jednak jak do tej pory dostawałam miesiączki... ale , dostaję je brdzo nieregularnie, raz kilka dni pozniej, potem znowu kilka dni za wczesnie... nie odczuwam przed okresem tego co kiedys, nie mam bólu piersi, nie mam zmian nastroju. Poprzedni okres wygladal u mnie normalnie, a teraz przez jeden dzien mialam tylko plamienie... co mi sie jak to tej pory nigdy nie zdarzylo. Do tego męczy mnie strasznie zgaga, to tez zjawisko dla mnie zupelnie nowe, a meczy mnie prawie codzinnie. czy jest mozliwe abym byla w ciazy?

ergeta ja trzymam kciuki bys byla w ciazy:) aga tobie wybaczam,asernik jeszcze jest,wiec juz kroje i podaje:) Evanika wlasnie mam rozterki co do tego kojca z wozkiem poszlo bardzo szybko:)