Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lolonek

mój 3 i pół miesieczny synek boi sie obcych

Polecane posty

Gość lolonek

datad nie przeszkadzało mu jak widział obca twarz ale od jakiegos czasu na dzwiek obcego głosu zaczyna płakac. wasze dzieci tez tak maja?

Moja córka podobnie reagowała w tym wieku. teraz ma roczek i już jej to przeszło, chociaż czasami bywa nieufna jak nie zna twarzy;) to normalna reakcja.

O widzę, że nie tylko moja Mała takie strachajło, tylko mojej się włączyło miesiąc później, bo ma teraz 4,5 m-ca. Ryczy jak tylko ktoś obcy się pochyli nad nią albo odezwie, szczególnie facetów się boi:( a wcześniej wdzięczyła się do każdego, obojętnie znała czy nie...

Gość lolonek
moze powinnam brac go wiecej miedzy ludzi?tylko ciezko bo maz całymi dniami w pracy, jeszcze ten upał, po pierwszych odwiedzinach znajomi nie przychodza juz tak czesto

Gość to normalne w tym wieku
:) dziecko najlepiej się czuje u mamusi w ramionach :)

nie musisz brać Go między ludzi. To normalne. Synek już rozpoznaje obcych, nie zna ich, więc jest nieufny. To minie, na pewno troszeczkę. Może wyrośnie mały pieszczoszek z synka;) naprawdę nie masz się czym martwić.

Gość lolonek
wiem, tylko jak juz mamy gdZies isc , to nie chce mi sie bez przerwy nim zajmowac jak jest tyle rak chetnych, żeby na chwile sie nim zajac. Dzis przykładowo przyjechała moja bratowa. Przed jej przyjazdem był w dobrym humorze, a jak zagadała do niego , oda razu uderzył w płacz. Aż sie jej chyba przykro zrobiło.

Gość Ojej nie powinna się przejmowa
wytłumacz jej, że to na razie normalne. U mnie tez tak było, że dziecko wyło na widok mojej siostry, a teraz świata poza nią nie widzi :)

dokładnie jak pisze poprzedniczka. Moja córa też bała się mojej siostry, gdy tylko ona jej się pojawiła córa w ryk;) naprawde trwało to około 2 miesięcy, może ciut dłużej. Teraz córka już rozpoznaje twarze i pamięta nawet te rzadziej widziane. Moim zdaniem to na bank minie, Twój synek ma dopiero 3, 5 miesiąca.

Gość sdfsdd
e tam , co by sie miało przykro robic , każdy rozumie , że dziecko zna dobrze rodziców , może dziadków , a poza tym nikogo - więc nie dziwne , że sie boi

Gość _jedna z wielu_
wcześniej nie rozróżniał tak dobrze twarzy i glosu, teraz tak, nie strasz tak małego dziecka obcymi, na razie pozwalaj na kontakt tylko osobom spokojnym i miłym