Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i co teraz mam zrobic

w urzedzie cywilnym zapytalam o mozliwosc slubu poza USC - odmowili

Polecane posty

zalezalo nam na slubie w ladnym dworku ok 30 km od USC. powiedziano mi ze nie ma takiej mzoliwosci. jak sie od tego odwolac? jest jakis sposob? czy to jest zgodne z prawem?

Gość no to oni decyduja
w Gliwicach zrobili tak, ze mozna wziąźć slub w Palmiarni.

Gość szukaj innego
aż do skutku, którys na pewno sie zgodzi, za dodatkową opłata oczywiście

Gość nie wiem ja jest teraz
ale wiem, ze pare lat temu slubu mogl udzielic rozniez wojt, burmistrz i prezydent miasta. znojomym dawal zaprzyjazniony burmistrz i cala ceremonia odbywala sie wlasnie w zabytkowym dworku, a potem na miejscu bylo tak wesele. moze sprobuj "od tej strony"...

Gość ważne że mamy prawo wyboru
urzędu, a w niektórych urzednicy sa sprzyjajacy.

kiedyś błam managerem pewnego pensjonatu i ślub odbywał się w pensjonacie a dokładniej w ogrodzie. Nie było problemu.

Gość zuzii
jednym słowem tragedia-slub sie nie odbedzie,tak?zeby wziac slub w innym miescie(gdzie sa wyrozumiali urzednicy) musisz byc chyba zameldowana.

Gość jakubowska
Nie musi być zameldowana- wystarczą skrócone odpisy aktów urodzenia- jeśli obydwoje sa wolni, tj. panna i kawaler. A w urzędzie nie trzeba pytać, tylko złożyć podanie i uargumentować, ze np. poznaliście się w tym dworku i jesteście sentymentalnie związani z tym miejscem. Do podania będą musieli się ustosunkować, wszak prawo stanowi, ze z ważnych podowód można zawrzeć związaek małzeski poza lokalem usc.

Gość jakubowska
Nie musi być zameldowana- wystarczą skrócone odpisy aktów urodzenia- jeśli obydwoje sa wolni, tj. panna i kawaler. A w urzędzie nie trzeba pytać, tylko złożyć podanie i uargumentować, ze np. poznaliście się w tym dworku i jesteście sentymentalnie związani z tym miejscem. Do podania będą musieli się ustosunkować, wszak prawo stanowi, ze z ważnych podowód można zawrzeć związaek małzeski poza lokalem usc.

Gość gggooo
no wlasnie-waznych powodow-moz takich jak np. choroba a nie raczej fanaberia...

Gość a co to za problem
dla urzednika przejechac pare kilomerow (sluzbowym samochodem) i udzielic slubu? w koncu za cos sie mu placi, dlaczego od razu to ma byc fanaberia?

Szukaj tak jak dziewczyny radzą w innych urzędach, niekoniecznie w swoim mieście

Gość jaka fanaberia jaka choroba
Z powodu choroby slub w innym miejscu?! Bzdura. Masz kasę płacisz urzedowi i on wysyła urzędnika, by udzielił Ci slubu teoretycznie gdzie chcesz