Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marika...

czy jest tu ktos kto sie zna na prawach konsumenta????

Polecane posty

Gość udsuncie sie jestem zawodowcem
Targi mają to do tego iż stoiska są niezależne. nie jest to żadna firma która działa na całą Polskę lecz nieoficjalne towary sprowadzane zza granicy. Sprzedawczyni nie musi wymienic bluzki. Poprostu zależy to od niej i jej chęci. Ponieważ bluzka ta nie mogła być zbyt droga (mniej niż 100 zł) najlepiej gdyby pani sobie darowała. Następnym razem polecam formowe znane butiki sklepy odzieżowe oraz znane rozreklamowane marki.

Gość marika...
hmm chce ja oddac bo mi nie pasuje do tego co ja chciałam kupic i tak sie umowiłysmy ze jak nie bedzie pasowała to mi ja przyjmie a teraz kobieta ma to w nosie a bluzka nie była taka tania

Gość marika...
teraz poprostu kobieta mnie zedenrwowała na tyle ze nie zostawie tego tak bo to jak postapiła mi sie nie podoba co innego sie mowi jak sie sprzedaje a co innego pozniej .....

Gość odsuncie sie jestem zawodowcem
Targi mają to do tego iż stoiska są niezależne. nie jest to żadna firma która działa na całą Polskę lecz nieoficjalne towary sprowadzane zza granicy. Sprzedawczyni nie musi wymienic bluzki. Poprostu zależy to od niej i jej chęci. Ponieważ bluzka ta nie mogła być zbyt droga (mniej niż 100 zł) najlepiej gdyby pani sobie darowała. Następnym razem polecam formowe znane butiki sklepy odzieżowe oraz znane rozreklamowane marki. Czy sprzedawczyni jest Polką?

Gość marika...
tak sprzedawczyni jest polka i prowadzi normalna dzialalnosc gospodarcza

Gość marika...
dokladnie to był gorset do sukienki na normanym stoisku jakich wiele duzym i tak sie umowiłysmy ze jak mi nie bedzie pasował do reszty to ona mi to przyjmie a teraz nie chce tego zrobic

Gość ja poprosze
Ty zawodowiec czy Ty przypadkiem udaru nie dostales? Co Ty wypisujesz? Uwazasz ze zawsze trzeba wydawac gruba kase na firmowe ciuchy,tylko po to by moc je ewentualnie zwrocic. Pozatym sredni z Ciebie zawodowiec skoro uwazasz ze tylko firmy miedzynarodowe,duze koncerny i inne takie maja jakies obowiazki wzgledem klientow. Niestety gdy obroty przekraczaja iles tam ,kazdy ma obowiazek zainstalowania kasy fiskalnej ...I tyle .Nie wiem jaki to jest pulap w tym roku ...:P

Gość marika...
teraz juz mi nie chodzi o pieniadze trudno bedzie lezał ale o sama zasade ze tak sienie robi pewnie nie jedna osoba tak została zrobiona przez nia jak ja ......:(

Stwierdziłem poprostu, że istnieje większe prawdopodobieństwo odzyskania źle wydanych pieniędzy w większych firmach i sklepach markowych. Jeżeli zakupiona rzecz kupiona została na targowisku jest mniejsze prawdopodobieństwo na wygranie i zwrót pieniędzy. Nie otrzymała ta pani ani rachunku iż na tym stoisku bluzka została zakupiona ani innego potwierdzenia, które mogłoby służyć jako dowód rzeczowy w tej sprawie. Kobieta sprzedająca bluzkę powinna jednak pójść na kompromis i wymienić niepasującą bluzkę na inny rozmiar jedna na zwrot pieniędzy iść nie musi. Jest to tylko stoisko targowe.

Gość ja poprosze
Bardzo mozliwe mariko ... Pozostaje tylko naslac na nia kogos ...Albo zacisnac zeby i przeczekac az zlosc minie i moze gorset przyda sie do iinej spodnicy lub spodni

Gość ja poprosze
Tylko stoisko targowe .Sklep to tez tylko stoisko targowe ,tyle ze pod dachem .Wiec znowu sie nie zgadzam.Pozatym o ile sie nie myle to mozna miec tez swiadka na zakup (a o to nie jest trudno) I baba ma przechlapane. U mnie w miescie bardzo czesto sa kontrole skarbowe i wcale nie jest to taki samopas jak pan fachowiec twierdzi

Gość marika...
miałam swiadka bo byłam z bratowa

Jeżeli bluzka jest warta wieloletnie możliwe walki w sądach i stracone pieniądze na pozwanie pani sprzedającej do sądu to proszę bardzo. Nie zmienia to faktu iż bluzka nie posiada marki której zależy na pozyskiwaniu klienta i stosowaniu się do reguły "klient nasz pan" poprostu jeżeli jest problem trzeba kierować się do producenta bluzki, którego znalezienie będzie graniczyć z cudem. Jeżeli kobieta pomimo umowy nie zastosowała się do możliwej wymiany zachowała się nieuczciwie jednak wymiana jest możliwa na inny rozmiar, a nie na zwrot pieniędzy.

Gość ja poprosze
Probuj .Mysle ze powinno sie udac ...

Gość marika...
do zawodowca -----jesli sie zobowiazała do przyjecia towaru a teraz z łaska moge wymienic na cos innego to chyba cos nie tak powinna powiedziec nie oddam kasy bierz albo nie a nie robic tak ja na siłe na cos bezsensownego nie mam zamiaru wymieniac a ni na jakis inny rozmiar bo to jest wszytsko ok tylko był warunek nie psauje do reszty zrwot kasy

Gość marika...
do sadu nie bede szła bo szkoda mojego zdrowia ale pomysle nad urzedem skarbowym