Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nueir

Plecak do 1 klasy

Polecane posty

Gość nueir

jaki sie kupuje? Taki średni plecaczek na 3 zeszyty czy już konkretny plecak szkolny?

Gość nueir
No to będzie większy :) No i usztywniany oczywiście...olaboga zaczyna sie powoli...

Gość Barbanrara
...i generalnie z tego co wyczytałam w internecie, to bardzo dobre opinie można znaleźć głównie na plecaki szkolne marki Hama lub Topgal. Zwłaszcza Topgal mnie zainteresował przyzwoitymi cenami i według fotografii na stronach:

Gość Anderka
Barbanrara, ja mojej córce kupiłam dwa plecaki Topgal, pierwszy 6 lat temu do pierwszej klasy, a drugi kupiłam do czwartej klasy. Plecaki są bardzo fajne, funkcjonalne (dużo przegródek, specjalna kieszeń na napój, klucze, strój W-F, ma skrytki itp.), dobrze wykonane. Jakościowo super, wzory też mają naprawdę ładne. Są wytrzymałe, łatwo się je czyści. A cena jest niewygórowana jak za tą jakość i wygląd (moim zdaniem są ładne i modne). Dla mnie najważniejsze było w nich to, że mają naprawdę porządnie wyprofilowane plecy i szelki. Moja córka nie ma skrzywienia kręgosłupa, a nawet jak miała dość ciężki plecak, to wygodnie go nosiła, nie opadał jak naładowany piachem worek jak inne tanie i gówniane plecaki z marketów. Szelki można porządnie wyregulować, są dobrze obszyte, nie uwierają, nie obcierają. No i fajne jest w Topgalach to, że do plecaka czy tornistra można dokupić z tego samego modelu piórnik, saszetkę itp. Ja szczerze polecam - lepiej wydać 200-300 zł na topgala i mieć pewność, że nasze dziecko będzie miało zdrowy kręgosłup, a do tego trwały i ładny plecaczek.

Gość Anderka
Oczywiście są modele dużo tańsze, z poprzednich kolekcji, więc plecaki Topgala są na każdą kieszeń. Podoba mi się w nich jeszcze to, że szwy przy dnie plecaka są obłożone i wzmocnione takim plastikiem (nie wiem czy wszystkie modele), żeby się nie przecierał - a nasze dzieciaki często rzucają plecakami po szkolnym korytarzu czy je ciągają za sobą. No i nie przeciekają na deszczu, to też ważne.

Gość Alexxxxxxa
Mój syn też ma placak Topgal, moim zdaniem ma on jednen minus - mianowicie jest dość ciężki. Zwłaszcza, że niektóre pierwszaki maja głupią manierę noszenia wszystkich zeszytów, żeby nie zapomnieć. Oczywiście nie wierzcie, że w 1 klasie są 3 zeszyty, bo do większości przedmiotów oprócz zeszytów i książek są również ćwiczenia. Dobrze, że drugi komplet książek mają w szkole, bo przynajmniej o tyle noszenia mniej.

Gość Barbanrara
Dziękuję za te wypowiedzi i cieszę się z tych opinii. Widzę, że kupnem plecaka Topgal dla dzieciaka błąd na pewno nie zrobię. Zwłaszcza plecaczki z kolekcji Chilli mnie zaciekawiły http://www.topgal-plecaki.pl/kolekcja-Chilli/ i w dodatku są w przedziale od 150 do 200 zł, co myślę, że warto wydać tyle pieniądzy.

Gość gość
Odnośnie Topgal- to mogę tylko polecić- trochę kasy trzeba wydać , ale poza tym jak dla mnie same plusy. Syn użytkował Topgal od klas 1-3 , po trzech latach wyglądał prawie jak nowy, ale był zbyt dziecinny i już go nie chciał. Wymyślił sobie jakiś ,nie chciał mnie posłuchać , który kosztował 2/3 ceny Topgal i wytrzymał tylko 2,5 mc- reklamacji nie uznano. No i znów powrócił do Topgal :), który użytkował do klasy 6- teraz gimnazjum - a plecak wygląda jak nówka i dalej będzie nam służył Córka idzie do kl 1 - jedyny plecak jaki biorę pod uwagę to Topgal- wybierze sobie tylko kolor, wzór itp.Plecaki są super wykonane, wyprofilowane, wcale nie ciężkie- jak to piszą niektórzy, bardzo pojemne, uszyte z super materiałów.Dla mnie jako dla matki rewelacja

Gość gość
Potwierdzam swoją wcześniejszą wypowiedź po latach użytkowania :) Plecak syna po kilku latach wygląda jak nowy- tylko wyprać . Córka zachwycona .Plecaki użytkowane intensywnie, czasami ciężko go podnieść od książek w gimnazjum .Polecam

Gość gość
Polecam http://jlbaltic.istore.pl - niby sklep z zabawkami ale maja tanie plecaki tornistry i inne artykuły szkolne, natrafiłam na strone przez Facebook - ładny profil maja - J&L Baltic Dla Dzieci

Gość Ania199211
Absolutnie nie kupuj mu wielkiego plecaka. Przecież to małe dziecko, jeśli kupisz mu duży plecak, to będzie on negatywnie wpływał na kręgosłup i ogólnie pojęte zdrowie małego. Najlepiej kup na początek plecak w stylu http://www.brytyjka.pl/plecaki-szkolne-cat-19.html by dziecko mogło dobrze się czuć z nim na plecach i żeby nie wstydziło się pokazać przed kolegami z klasy. Na pewno wiesz, jak jest to ważne dla dzieci.

Gość Aneta12a
Witam Proponuję także rozważyć plecaki marki bagmaster. To bezpośredni konkurent Topgala (także z Czech), o co najmniej porównywalnej jakości i ciekawym wzornictwie: http://strefaucznia.pl/29_bagmaster Pozdrawiam Aneta

Gość Pinkie13
Ja polecam uniwersalny i modny plecaczek z Minionków . Swoim dzieciom kupiłam dwa różne, ale ten szczególnie mi się spodobał http://www.3kropki.pl/p/minionki-plecak-szkolny-15-171642.html Ten niebieski kolor jest prześliczny nie wspominając o Minionku, który świetnie się tam prezentuje :) Nie widziałam jeszcze żeby ktoś miał taki plecak, dlatego myślę ,że synek będzie zachwycony (kupiłam na przyszłe urodziny dzieci ,które są za kilka dni)

Gość StevBick

Amoxil Side Amoxicillin Side Effects Bacteria Amoxil Sans Ordonnance