Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zasiłek macierzyński

ile trwa zasiłek macierzyński?

Polecane posty

czy to jest świadczenie jednorazowe?umowa została przedłuzona do dnia porodu, nie mam prawa do urlopu macierzyńskiego tylko do zasiłku macierzyńskiego. Zupełnie nie wiem ile on trwa.czy tak jak urlop?

zasiłek macierzyński to jest świadczenie pieniężne. Urlop macierzyński to urlop u pracowdacy za który wyłacany jest zasiłek macierzyński. Zasiłek macierzyński pokrywa lub wypłaca ZUS.

dziewczyny - nie mylcie pojęć :zasiłek nie trwa. Trwa ( tyle i tyle tygodni) urlop macierzyński a zasiłek jest to świadczenie pieniężne za czas tego urlopu.

umowę mam na czas określony do 31.12 urodzę w lutym. jest to moja druga umowa.dlatego powiedzieli mi w kadrach że nie mam prawa do urlopu macierzyńskiego ktylko do zasiłku

jeśli masz umowę do 31.12 to muszą ci ją przedłużyc do dnia porodu (musisz tylko przynieść zaświadczenie że jesteś w ciąży powyżej 3 miesiąca). umowa taka zostaje automatycznie rozwiązana z dniem porodu jednak w takiej sytuacjia pracodawca odsyła wszystkie potrzebne dokumenty do zusu przysługuje ci zasiłek macierzyński (przysługuje w takim samym wymiarze jakbyś miała udzielony urlop wychowawczy) pomimo braku urlopu macierzyńskiego. urlopu macierzyńskiego udziela tylko pracodawca w trakcie trwania umowy o pracę

dziękuje wam za pomoc...jaka ja mądra jestem teraz.Buziaczki pa