Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość łasiczka27

OBWÓD GŁOWY I KLATKI-POMOCY!

Polecane posty

Gość anka_23
lucynka u mnie to samo, też alergia ale bebilon pepti i muszę jej dawać D3 też tak przeczytałam że nie muszę i masz ci babo placek same kłopoty tylko przez to

Moja też miała wzmożone - tzn układała się na jedna strone i nasza pediatra wysłała nas na rehabilitację. Z tym, że ja się bardzo tej rehabilitaji przestraszyłam i poszłam najpierw do neurologa dziecięcego. Tam na szczęście pani zdecydowała że ćwiczenia nie są potrzebne, zaleciła tylko tą witaminę Teraz mała ma 21 miesięcy, chodzi, a raczej biega, rozwój przebiegał prawidłowo - normalnie zaczęła iadać, raczować i chodzić, a z tej pediatry to ja zrezygnowałam, bo ropoznawała nam mnóstwo chorób. Najgorzej było, jak się doszukała powiększonej śledziony, jak mała miała 2 miesiące - już widziałam diagnozę - białaczka :O

Gość łasiczka27
anka_23 Moja córcia jak ją asekuruje to siedzi ale nie bardzo długo! chwyta ładnie przedmioty i z przodu,z boku,z tyłu jak zobaczy. Lekarka mówi ze prawidłowo na 6-miesięczniaka! ŻabaLucynka Ja karmię piersią ale z butelki! To znaczy-ściągam mleko ponieważ od 2-go miesiąca nie chciała ssać!-Może to wina tego że dałam parę razy butlę z herbatką?

Aniu - moje dziecko też miało i ma nerwowe ruchy - po prostu jest niezwykle energiczna i aktywna. Jak miała pół roczku - siedziała podparta i bawiła się zabawkami A jak leżała, to nigdy spokojnie - zawsze musiała czymś machac.

Gość anka_23
moja pani doktor to wręcz odwrotnie mala miala nocne kolki codziennie od 1 do 4 w nocy wyła niesamowicie ja do niej idę już któryś raz a ona mnie zaczęła wyzywać że mi się dziecka na rękach nie chce nosić i co to ja myślałamże dzieci wogóle nie płaczą, tak mnie zjechała że już do niej nie poszłam a potem okazało się że to przez alergię (matoł jeden za co jej płacą, przewały z nią były na każdym kroku, a ponoś najlepsza w rejonie) nie stwierdzila alegii już drugi raz bo u pierszego mojego dziecka też była alergia a ona mi mówi że wysypke ma pewnie dlatego że ja się maluję i policzkiem jej dotykam, a ja wogóle bez makijarzu to ona na to "to pewnie babcie" już jej chciałam dogadać że (kurdę) mąż sie pacykuje

Gość anka_23
jest coraz lepiej ale nadal sie boje ze trawie na jakiegoś babsztyla ktróry mi powie że za późno przyszłam i mnie znowu nawyzywa od kretynek a że jestem młoda to wszystko później przyjmuję do siebie taka już jestem bardzo uczuciowa

Gość anka_23
moja jeszcze podparta nie siedzi, ale ma jeszcze kilka dni :) do pól roku może nadgoni przewraca się na razie na wszystkie strony, by musiała siedzieć w kole ratunkowym :D niedawno zaczeło dopiero tzrymać główkę bo wcześniej to jej zwisała i dyndała

Gość łasiczka27
Żaba Lucynka,dobrze ż to napisałaś ponieważ mialam właśnie pytać się mojej pani neurolog! Moje dziecko też jak leży to strasznie macha rączkami i nóżkami aż zaczęłam się zastanawiać czy to normalne zachowanie bo wygląda to okropnie! -Patrzy czasami w jedem punkt a czasami wszędzie i "biegnie"!

:) Moja machała zwłąszcza jedna nóżką (prawą) jakby naciskała pedał gazu :D A rączką robiła taki ruch jak na motorze :D Wszyscy się śmiali, bo tatuś to amator motoryzacji :)

I w dodatku wydawała głośne okrzyki, opis brzmi niezbyt dobrze, ale to było takie rozczulające! NIe płakała, tylko tak piszczała i krzyczała na wesoło, z uśmiechem

Gość łasiczka27
Hahahahaha! U mnie podobnie z tymi odgłosami-piszczy(czasami przerażliwie i śmieje się!

Gość anka_23
moja jak siedzi i sie bawi zabawką to jeszcze nie za bardzo panuje nad ruchami, zabawka jest po lewej a ona we wszystkie strony macha tą ręką i nie może jej chwycić albo zaciska piąstki zamiast otworzyć to chyba nie jest takie normalne, ale długo sama potrafi siedzieć i sie bawić wygina się sporo w bujaczku jak jej się nie udaje chwycic zabawki i to właśnie tak wyglada jakby nie panowala nad swoim cialem

Gość anka_23
u mnie skrzeczy jak papuga piski też się zdażają jak mam się zajmuje starszą siostrą i długo jej nie widać :)

Gość łasiczka27
ŻabaLucynka,wiem,że powinnamo to pytać lekarza pediatrę mojego dziecka ale zastanawiam się nad przerwaniem ściągania mleka -jest to naprawdę bardzo uciążliwe,szczególnie w nocy i powiedz jakie mleko najlepiej sztuczne dawać? Teraz ,kiedy wprowadziłam jej inne produkty( obiadki,zupki ze słoiczka),zupy gotowane-bardzo lubi to wszystko to wogóle nawet nie bardzo je moje mleko,ale na wieczór po kąpieli to nawet chętnie!-chociaż i tak w te upały je bardzo mało bo robię sobie zapis ile ściągam i ile je! A może jeszcze lepiej się poświęcić o pare miesięcy?

Przepraszam za nagłe zniknięcie wczoraj - obowiązki :( Co do ściagania mleka, to ja wiem jak bardzo to jest uciązliwe - robiłam tak przez 4 miesiące... Niestety, leciało coraz mniej i jak któregoś dnia ściągnęłam tylko 30 ml przez całą dobę, to sobie dałam spokój... Jak Tobie leci duzo, to może ściągaj - wartość mleka mamy jest bezdyskusyjna... W każdym razie doskonale Cię rozumiem - pompowanie laktatorem o 3 w nocy to koszmar...

Gość tes
chciałam dowiedzieć się coś o małogłowiu, ale to co zaserwowała mi osoba nie mająca odwagi podpisać się jest żenujące. Jeśli nie masz nic do powiedzenia mądrego to daj sobie spokój.