Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kundera

Szyjka macicy bardzo nisko, czy to normalne?

Polecane posty

Gość kundera

Moja szyjka macicy jest bardzo blisko ujścia pochwy. Do tego nigdzie nie mogę znaleźć, co to jest, między wargami sromowymi mniejszymi, taka wystająca "kratka" yyy nie wiem jak to nazwać. Miałam seksualne doświadczenia z kobietami i u nich czegoś takiego nie było...a jeśli już, to dużo dużo mniejsze , prawie niewyczuwalne. Aż obejrzałam kilka stron "rozbieranych" żeby zobaczyć, czy tylko ja jestem ułomna, no i niektóre to mają, ale też mniejszze i jakoś estetyczniej wygląda...co to jest? Wpadłam w necie na "obniżanie się pochwy " i " wypadanie pochwy" . U mnie szyjka macicy jest wyczuwalna jak wkładam palca do połowy... :( mam 19 lat, ostatni raz byłam u ginekologa jakieś 2,5 roku temu, wtedy to było dużo wyżej a tej "narośli" że tak to nazwę nie było i nie wiem w którym momencie się pojawiła. Przy stosunkach z mężczyzną odczuwam duży ból, na początku, a potem, nagle coś "pyka" i jakby się otwiera i już nic nie boli (tylko jak jest za głęboko). Co to jest? można jakoś leczyć? nie muszę dodawać chyba że do ginekologa straszliwie wstydzę się pójść... bo co, powiem że szyjka macicy prawie mi wyszła a do tego jakaś narośl ble... :( dzięki za odpowiedzi.

Gość Bernadetka
Ty nie mysl co to jest tylko siooooooooooo do lekarza, i opanuj wstyd.

Gość kundera
no jkednak sie ultra wstydze :/