Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agaaai

jak rozpoznać jaką mam GRUPE KRWI jesli nie jest ona konkretnie napisana??

Polecane posty

Gość agaaai

dzis odebralam wyniki badania i dalej bo juz od 17 lat nie moge sie dowiedziec jaka jest moja grupa :|. moze wiecie czy da sie to stwierdzic patrzac na rozne wskazniki i ilosci krwinek itp zawartych w tych wynikach??

Gość ukłuj się szpilką
i sprawdź kolor :-)

Gość a jak
bedzie czerwona to masz grupe krwi C

trzeba prosic na badanie krwi na grupe.pobieraja wowczas z 2rak.moga za odplatnoscia wydac zaswiadczenie.

z zadnych innych wynikow nie mozna nic wywnioskowac

moze teraz jest inaczej.ja robilam kilka lat temu

Gość agaaai
dzieki za odpowiedzi :*:) w takim razie ta moja lekarka ma jakiegos dalna bo mowie jej dokladnie ze nie wiem jeszcze jaka jest moja grupa, wiec miala to sprawdzic :/ co za ludzie... ale moze z tych badan jakis lekarz bedzie umial jakos to wywnioskowac;)

Gość spróbuj sobie zrobić
transfuzję :-)

Gość tak się zastanawiam
a w tej dziecinnej książeczce zdrowia co dają przy urodzeniu nie masz wpisanej grupy krwi?

Gość agaaai
powinnam miec w ksiazeczce bo zawsze przy urodzeniu sprawdzaja grupe i wpisuja ale widac bylam az tak wyjatkowym przypadkiem ze o mnie zapomnieli. i w takim razie beda musieli drugi raz pobierac krew bo dzis juz mialam no ale mimo rozmowy zapomnieli sprawdzic. napisalam ze dlatego lekarka moglaby sprawdzic bo mam juz wyniki ogolne moczu i krwi i przeciez bede szla do niej zeby to jakos zanalizowala;)

Gość wcale nie sprwdzaja
nie sprawdzali kiedys grupy krwi, czy teraz to robia to nie wiem, ale 20 lat temu na pewno nie było, zarówno ja jak i większośc moich znajomych nie zna swojej grupy, a na podstawie wyników ogólnych nie da się stwierdzic grupy krwi, o tym w ucza w szkole!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość agaaai
uhhh.. co coz.. widocznie przegapilam tą lekcje.

ale w szkole uczą, jak - znając gruby krwi rodziny - wyliczyć swoją. ale taka prosta krzyżówka genetyczna nie sprawdzi się w każdym przypadku, czasem jest trochę niewiadomych. masz dopiero 17 lat czy już 18? jak już 18, to leć to stacji krwiodawstwa - oddasz krew, pomożesz komuś, może uratujesz go od śmierci, a sama dowiesz się, jaką masz grupę krwi.

Gość agaaai
krzyzowki oczywiscie ze umiem robic. ale tam przeciez jeden konkretny wynik nie wychodzi. chetnie bym sobie sama wyliczyla to prawdopodobienstwo ale moj ojciec zmarl i w tej chwili nie mam mozliwosci znalesc Jego ksiazeczki czy czegokolwiek bo to wszystko jest gdzies pochowane.

Gość Adddda56
tez mam ten irytujacy problem zyjemy w XXI wieku i badania sa bardzo szczegolowe ale grupa krwi pacjenta to TAJEMNICA jakas .......masakra a jak pytam lekarz zmienia temat .....

Gość gość
A dlaczego po prostu nie zapytasz mamy, ona na pewno to wie. Nie byłaś nigdy w szpitalu jako dziecko? Na wypisach będzie, bo robią dzieciom.

Gość gość
w akcie urodzenia chyba powinno byc napisane, to teraz nie dają aktow urodzenia ani zadnych ksiazeczek zdrowia?