Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość axxis

policjanci zabili

Polecane posty

Gość taki jeden X
zatrudnijcie sie w policji --> to akurat z fizyki :P jesli sie na niej choć troszke uważało to niektóre prawa się zna :P

Gość rererewrwtqwet
angela--> oni maja klapki na oczach. Daj sobie spokoj. Ich argumentacja jest plytka.

eeeeee - oj, przeliczysz się co do wpływu na własne dzieci... szczególnie gdy będą miały np 17 lat;-) :P

Gość eeeeee
a jesli bym sie faktycznie przeliczyla, to do nikogo nie bede miec pretensji tylko do siebie, ze dzieciaka zle wychowalam

no ale wkurwiło mnnie to, bardzo! Dlaczego niewinny cżlowiek musi ginąć ? 😭 Zwłaszcza, że znam policję z obu stron i wiem, że sprawy niewygodne się po prostu wybiela.... I to jakaś niemoc chlerna przeze mnie przemawia... Ludzie to był niewinny, głupi i lekkomyuślny chłopak, któy nic złego nie zrobił...

Gość Polska policja
to zdegenerowane skurwysyny,90% od krawęznika po komendanta tylko patrzą jak tu udupic frajera i kreca lody na boku z karkami i mafią,ale cóz jaka płaca taka praca,w sumie aż tak bardzo im się nie dziwie

Gość dziara
uważam że dobrze się stało możecie mnie zjechać

Gość rozowa_pantera
taki jeden X -> calkiem mozliwe :) ale byla mowa nie o jednej tylko o kilku kulach, co mogloby sugerowac ze policjant nie wytrzymal presji sytuacji i strzelal seria... a to mnie osobiscie optymizmem zbytnim nie napawa :) zastanawiam sie tylko czemu uzyto tak drastycznego srodka...nie slyszalam zeby zatrzymywano tak samochody za przekroczenie predkosci i niezatrzymanie sie do kontroli...a jesli policjant nie zostal przygotowany do reagowania w przypadku niefrasobliwego motocyklisty to cos jest nie tak z tymi ktorzy pozwolili takiej osobie patrolowac ulice angela->ja nie mialam problemu z ich odczytaniem :) pozatym sprawa kontrowersyjna i trudno wypowiadac sie o niej w sposob stanowczy

Gość dobreee
przeze mnie przemawia niemoc jak banda lekkomyslnych chłopaczkow szarzuje na drodze zabijając niewinnych ludzi. Wkurza mnie jeszcze bardziej, ze pewnie ludzie usprawiedliwia chlopaka, bo nie chcial zle, a skad niby policja miala to wiedziec??? Tez znam policje i raczej z tej gorszej strony, kiedy to chronia oprawce a nie ofiary.

Gość taki jeden X
rozowa_pantera --> chłopak po kilkustet metrach zawrócił, moze gdyby nie zawrócił to by żył, po za tym policjant najpierw strzelał w powietrze, więc nim go trafił to zapewne jeszcze kilka kul wylądowało w asfalcie. A co do "drastycznego środka", to czym miał go zatrzymać? Rzucić piasek w oczy, a może kamieniami?

Gość rozowa_pantera
taki jeden X-> sprawe znam tylko z radia, tak sie sklada ze wrocilam z dluzszej trasy i jak to z polskimi mediami w takich sensacyjnych sprawach bywa kazdy podaje swoja -inna i w dodatku nie zawsze zgodna z prawda wersje wydazen...stad tez pisalam w pierwszym poscie ze mozemy gdybac wszyscy do usmiechnietej smierci a i tak prawde beda znac ci ktorzy znajdowali sie na tej drodze w obrebie 100metrow a jak mial go zatrzymac? nie jestem policjantka ale zdaje sie ze z epoki maczuga w leb dawno wyroslismy wiec takich metody sa napewno i nie ograniczaja sie do uzycia broni- tej jestem przeciwna -policjant tez czlowiek (i tez ludzie go szkola) i nie ma nerwow ze stali i jakby mial mnie przez przypadek z jakims bandziorem w ciemnej uliczce pomylic to chyba wole zeby mial paralizator ;)

Gość himli
Dokończyłem dzisiaj czytać wszystkie posty . Jednak ogólnie wiedza kto to jest policjant , do czego te służby są powołane , jak mają reagować i po co mają pistolety u pasa jest bardzo mierna !

Gość DCBA
Zawsze twierdziłem i twierdze , ,,ze policja powinna strzelać - nie ścigać , gonić bo sama stwje się zagrożeniem - do wszystkich motocyklistów jeżdżących powyżej np. 130 km/h , uciekających przed policją oraz mieć prawo zastrzelić na miejscu każdego kierującego pojazdem po drogach publicznych pod wpływem alkoholu ! Pojazd , rzecz oczywista przechodzi na skarb państwa . Z potencjalnymi zabójcami nie może być innych metod walki jak tylko eliminacja ze społeczeństwa jako jednostki nieprzystosowane , grożne !

Gość Donald Płaczliwy
Za karę CAŁĄ miejscowość powinni wystrzelać ! A co tam ! PO AMERYCAŃSKU !! I broń można sprwdzić i se przestrzelić ! Szkoda tylko ,że nie można było ieszcze tej baby na rowerze dobić ! To byłaby frajda ! Niech siedzą dupki w domu,a nie se po zakupy jeżdzić jak PANOWIE POLICJANCI RZĄDZĄ !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość wenkiiii
Co to kurcze oznacza niewinny? Jakby był niewinny to powinien się zatrezymac, chyba proste, łamac przepisy to jedno uciekac przez policyjne barykady to drugie. Jakie on taką ucieczką stwarzał zagrozenie dla postronnych osób!Gdyby ten motocyklista zabił wam kogos bliskiego, dziecko, rodzenstwo , inaczej byscie na to patrzyli. A uciekając tak brawurowo mogł toz zrobic. trudno jak juz wpadł na policje powinnien sie zatrzymac i poniesc konsekekwencje, wybrał inny wariant, miał pecha w poblizu był napad , którego uczestnikami byli ludzioe na motorach i posiadajacy bron, i za swoja lekkomyslnosc przepłacił. Tylko gdyby ten bandyta wpadł na policje i ta by go wypusciła to cała Polskla by sie z takiej policji smiaąła. I wszyscy by mowili trzeba było strzelac.Bądzmy konsekekwentni, policja umundurowana, ma prawo zatrzymac, to chyba proste, jak ktos lubi zabawe w rosyjsla ruletke to, to takie sa skutki.

Gość olpiuytr
te babe na rowerze to motycyklista chciał zabic.

Gość Strach teraz przechodzić przez
ulicę jak nie ma w pobliżu pasów ! Policjant stwierdzi że to grożne przęstępstwo ,OSĄDZI NAS I WYKONA WYROK ! :o Po prostu SĘDZIA ZGRED !!!!!!!!!!!!!!!!! :o

Różowa pantera - kolczatka na motocykl??? Kompletna bzdura - może przejechać po niej bez zadraśniecia (gwoli scisłości - kolce są przystosowane do zatrzymywania samochodów, bo ich rozstaw jest na tyle szeroki, ze wąska opona motocyklu przejedzie bez szwanku). Pościg za motocyklem? - Czym???? Samochodem???? Wystarczy czerwone światło i motocyklista ucieknie pomiędzy innymi samochodami stojącymi i czekającymi na zielone, a policja co? Po chodniku ma go scigać??? A to by się piesi ucieszyli ;-)........

Gość DCBA
----> Donald Płaczliwy ---> próbuje kpić , ironizować i myśli , że to co napisałem jest głupie i bez sensu. Wielu tak myśli > Policja jest nasza , to nasi synowie , bracia , koledzy , przyjaciele... Za nasze pieniądze dano im broń , za nasze pieniądze są utrzymywani ! Możemy żądać aby stosowali wszelkie doatępne prawem środki w naszej obronie . Jeśli pisze o eliminowaniu ze społeczeństwa osobników jeżdżących po pijaku , szalejących bezmyślnych motocyklistów to tylko w obronie jednej średniej wielkości szkoły w Polsce której dzieci zginą całkowicie bezsensownie i niewinnie na naszych drogach w ciągu każdego roku + kilka setek innych osób. Jeśli policja zastrzeli kilku potencjalnych morderców np. w jeden wekend i prasa z telewizją odpowiednio to nagłośnią to możesz być pewny płaczliwy donaldzie , że dość szybko przestaną mieć powody do strzelania ( no może jeden desperat w miesiącu na calą Polskę ) i uratujemy kilka tysięcy istnień ludzkich ! To dobry interes ! Np. 100 wariatów za kilkanaście setek dzieci wśród ktorych może być np. geniusz wynalasca leku na raka , który znów uratuje miliony. Myśleć k...a , myśleć ! To nie boli !

Gość himli
Całkowicie popieram i podpisuję się pod tym sposobem rozumowania co DCBA ! Jedynie drastyczne środki działaqją na nasze społeczeństwo ! Apele dobre są dla Anglików , Niemców i im podobnych. Dla Polaków tylko drastyczne środki , konsekwencja i zdecydowanie działanie. Tacy juz jestesmy...bracia słowianie... Smutne , ale prawdziwe...

- DCBA _ nic dodać nić ująć podpisuję się obiema rękami

Gość Ceśka
Jestem za ! Musi być wreszcie sposób na drogowych wariatów

DCBA ----->>> twoja wypowiedź chyba najbardziej obiektywna w całym topiku, bo duza większosc wypowiedzi(nie wszystkie) to wypowiedzi bandy sfrustrowanej młodziezy która mysli ze wszystko im wolno, tylko dlatego ze nikogo nie zabili i nic nie ukradli--------tępota co niektórych nie ma granic, szczerze to zal mi tego chłopaka który zginął, ale przepraszam bardzo, sam sobie jest winien, a kto mu ku...a kazał uciekac przed policją, staranowac rowerzystę i prawie rozjechac policjanta?????!!!!

Gość ssssssssssd
ostatnio stoje sobie przy hipermarkecie, czekam na darmowy autobus, do okoła pełno ludzi, przez ulice przechodziła (na parking) rodzinka z dzieckiem, aż tu nagle z prawej jakiś idiota na motorze przygazował na max i przejechał obok tej rodzinki na 1 kole. widać niektórzy nie mają wyobraźni, a zamiast tego słome w mózgu.

Z tego co słyszałem wykonano 10 strzałów .Ten kto był w wojsku wie ,że to znaczy ,że ten co strzelał CHCIAŁ ZABIĆ :o. A z tego co wyszlochała dziewczyna tego chłopaka,to po prostu \"nadział się \"na tych policjantów i SPANIKOWAŁ ,a nie wiedział ,że to taka akcja tam była i próbował zwiać ! Policja wiedziała ,że może się coś takiego zdarzyć ,że motocykliści (nie ci z napadu !) będą uciekać bo taka ich natura-zawsze coś tam mają na sumieniu ! A policja zaczyna zachowywać się jak ta amerykańska w tv ,NIELUDZKA i BEZMYŚLNA i ZASZCZUWAJĄCA ściganych ,tak żeby człowiek ze strach nie myślał,a policja miała okażję ZABIJAĆ ! A taka Policja ,to nie moja Policja to GESTAPO !

Gość kebb
a skad jego dziewczyna miala wiedziec co on myslal, przeciez nie jechala z nim i nie rozmawiala. ustawili blokade zeby zlapac motocykliste z napadu, motocyklista powinien wiedziec o tym, mogl pomyslec co bedzie jesli sie nie zatrzyma. nie pomyslal- jego blad, jego strata. policjanci zachowali sie w porzadku. gdyby to jednak byl ten motocyklista z napadu, bo jego zachowanie na to wskazywalo, tez byscie sie tak oburzali gdyby go zabili? zal mi chlopaka, ale policjanci postapili prawidlowo. chlopak nie.

Gość Teresa von
Gajowy Kanarku napisano wczśniej : " myśleć k...a myśleć , to nie boli " - mądrze napisano ! Policja dzisiaj , to już nie milicja ,która broniła przede wszystkim komunistów . Policja , to aparat przymusu , a nie towarzystwo dobroczynne . Policjant zmuszony do użycia broni ma jej urzyć skutecznie . O zasadności mają rostrzygać ich wewnętrzne służby i prokuratura , a nie my. Policja ma czuć nasze poparcie i nasz szacunek , nawet kiedy popełnia błędy najtragiczniejsze w skutkach . Takie błędy przy tym charakterze pracy są wkalkulowane w zawód i niestety nie uniknione . Dzisiaj rano w TV 3 była kolejna rozmowa na ten temat . Wszyscy byli zgodni o poprawności działaniu policjanta . Rodziny pokrzywdzonych w takich zdarzeniach są najmniej obiektywne i odpowiednie do wystawiania ocen - ze zrozumiałych względów. Przeczytaj uważnie to co napisał DCBA . Mądra i jedynie wpełni rozsądna wypowieć na topiku ! Policjanci to ludzie jedni z nas ! Pamiętajmy o tym !

Gość Teresa von
użyć , a nie urzyć sorki..