Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość planustka

czy pracodawca ma obowiazek zapewnic klime w pracy?

Polecane posty

Gość planustka

albo chociaz jakies zaluzje, picie cos wtym stylu? to sa zaklady bukmacherskie i kazdy ma nas gdzies plebs, ale my gnijemy w takie upaly w pomieszczeniu dwa na dwa bez klimy :/

Planustka-pracodawca ma obowiązek stworzyć jak najlepsze warunki pracy pracownikom. W zimie dostateczne ogrzewanie W upały zmniejszyć uciążliwość tak by można było pracować. Dobry pracodawca wie ,że pracownik siedzący w złych warunkach jest niewydajny i żle się czuje Dlatego jeśli pracodawca myśli to: zacienia pomieszczenia,ustawia wentylatory.Kupuje tyle napoi chłodzących ,żeby nikomu nigdy nie zabrakło. To chyba niestety nie jest ustawowe,ale nie jestem pewna. Przynajmniej powinno być,skoro pracodawców mamy takich jak widac i słychać. Jeśli chodzi o klimatyzację,to problem jest trochę bardziej skomplikowany aniżeli Wam pracownikom się wydaje. Czytałam tu na kafe jak ludzie pisali ,że przecież \'klima jest już tak tania,że mógłby jeden z drugim palant to założyć. Nie zabierałam głosu w tej sprawie,bo rzeczywiście nic nie wiedziałam. Sama byłabym tym zainteresowana tak ze względu na nas, jak klientów. Ale dziś zasięgnęłm języka i okazuje się,że ta tania klima jest do lufu,Ludzie narzekają na ból głowy,jakieś alergie i inne historie. Dobre urządzenie jest drogie.Ale to jeszcze nie ten właściwy problem. Problem jest z kosztami eksploatacji. Jak wiesz chodzi to na prąd. Podobno płaci się kolosalne rachunki. Mam przykłady duzych liczących się firm na rynku,które założyły klimatyzację i niestety po roku okazało się,że rachunki za energię były tak ogromne,że zrezygnowali. Rozumiem Wasze pracowników podejście,ale zauważ,że nasze firmy bardzo cienko przędą i naprawdę trzeba mieć węża w kieszeni,żeby w ogóle funkcjonować, To tyle mogę Ci wyjaśnic/niestety boję się,że zostanę przez te swoją wypowiedż zbluzgana na forum,bo zauwazyłam,że tu pracodawców bardzo nie lubicie/ :( .

Alanko37, droga pracodawczyni, a jak ty spedzasz upaly w miejscu pracy? czy w ramach solidarnosci ze swoimi podwladnymi rezygnujesz z klimatyzacji czy chocby wentylatora w swoim gabinecie?

mia vallace- dokładnie tak samo jak pracownicy. Gabinetu nie mam. Wentylatory,żaluzje.woda.coca cola.lód, kefiry i jogurty w lodówce. Pozdrawiam :)