Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość abigejl

utrata wagi w ciaży z powodu prawidłowego odżywiania

Polecane posty

Gość abigejl

kiedyś sie odżywiałm niezdrowo, tzn tłusto i słodko wiec tyłam. teraz chce żeby moje dziecko było zdrowe i zaczełam odżywiać sie systematycznie, zdrowo i bez slodyczy. jem białe sery, pomidory i ogórki, piję kefir i jem owoce (jabłka nektarnki). mięso z sałtą, pomidorem, ogórkiem, cebulką i sosem winegret. schudłam 2 kg w 3 tyg, mimo iż brzych i piersi znacznie mi sie powiększyły. nie chce przytyć do monstrualnych rozmarów w ciaży i zaspokajać każdej swojej niezdrowej zachcianki. jestem w 11 tyg. nie wymiotuję. mam nadzieję, że ta utrata wagi nie zaszkodzi dziecku. jak waga u was?

Spokojnie, ja też na początku chudłam na potęgę, w rezultacie na koniec ciąży ważyłam tylko 5 kilo więcej niż przed zajściem a córcia urodziła się zdrowa i całkiem spora (3550g i 54 cm). Pozdrawiam:)

Myślę, że dziecko weźmie z Ciebie co będzie potrzebować i to, że tracisz na wadze to tylko \"odbija się\" na Tobie. Dobrze, że się zdrowo odżywiasz, ważne jest, żebyś nie jadła tych zdrowych rzeczy za mało no i żebyś miała w organiźmie wszystkie witaminy.