Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość galinka

BÓLE MENSTRUACYJNE JAk z nimi walczyć

Polecane posty

Gość galinka

Jak radzić sobie z tymi bólami. ? MAcie jakieś sposoby? A może tylko ja miewam zawsze tak bolesne a inni nie :)

Gość gizzzellkkak
nie wiem,,,,

Gość Nikitabm
Hej, polecam Ketonal Forte +Nospa forte,bierzesz po jednej jak zaczyna bolec, u mnie sie sprawdza, aha Ketonal jest tylko na recepte pozdrawiam

Gość zajsc w ciaze

Gość zegarynka82
nie wiem jakie masz bole: ja raz na 3 m-ce poprostu mdleje z bólu mam biegunke , dreszcze, nudności i jeszcze skórcze jajnika, dretwieja mi nogi i to zawsze po 1-2 godz od pojawienia się krwawienia trwaja przez 0,5-1 godz ....pomaga mi jednorazowo wziąść 2 ibupromy z 2 nospami po godz powtarzam i biorę po jednym ibupromie i nospie i przechodzi..pozniej juz tylko nospa

przy tak silnych bólach i cyklach do 28 dni należałoby iść do lekarza żeby wykluczyć endometriozę

Gość Felicity_
Ja zawsze faszerowałam sie pyralgin w tabletkach +nospa...pomagało troszkę ale cały dzień i tak cierpienie...ostatnio tak mnie bolało,że dostałam pyralgin w zastrzyku-ulga była niesamowita ale tylko na 4godzinki...Teraz zaczynam brać tabletki antykoncepcyjne-może one mnie uratują...??

Ostatnio slyszalam ze warto tez dodatkowo ułożyć się w pozycji leżącej na plecach i nogi zgiąć w kolanach, inna pozycja to polozyc sie na brzuchu i polozyc na krzyż termofor z ciepla(nie gorącą) wodą, no i w te dni trzeba bardzo duzo pic, najlepiej wode mineralna. Mi to pomaga, no chyba ze umieram z bolu to 2 nospy, albo ibupromik.

Gość Malutka_anus
ja uzywam ibuprom i mi pomaga :D

Gość gryfindora
Nie tylko ty cierpisz:) Ja również... Niestety. ___ Biorę tabletki antykoncepcyjne i krawienie jest krótsze i mniej obfite. Może jest też różnica z bólem.. może jest słabszy. Ale przed tem... Pamiętam jak zwiajałam się z bólu i płakałam a mój kochany mnie głaskał po głowie takiej zapłakanej... :( Dwa Ketonale , nospa , herbata ciepła (nie gorąca) i spokój... Leżałąm godzinami... Ciekawe że nie zawsze tak miałam

Gość halla
A ja nie cierpię tak straszne... Tylko troszkkę... ALe akurat dzisiaj to bardzo mnie boli... Chyba [rzez te upały

Gość Nurofen forte i no-spa