Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

babie lato

materac 160 na 200 cm. jakie wymiary więc ma mieć pościel?

Polecane posty

Czesc. kupilismy dl Nas lozko o wymiarach jw. jakie wymiary ma miec posciel? 200/220 ? czy 180/200

to zalezy od was jak spicie. Skoro lozko 160/200 to taka posciel ale ja osobiscie kupilabym troche wieksza koldre. Ja spiac sama mam 160/200 a jesli spi sie we dwojke to lepiej kupic wieksza bo wygodniej.:)

Zdecydowanie większą niż łózko.Po praniu może się troszke zbiegnąć

Gość księża córka
albo taką 2 na 2 m , albo 2 mniejsze - jak jest jedna , to czasem się zdarza "przeciąganie" , a niezbyt to miłe obudzic się z zimna w srodku nocy :)

miałam niedawno podobny problem, mam takie same wymiary łóżka:) i kupiłam pościel 180 na 200 i jest zupełnie ok, ale myślę, że trochę większa też nie byłaby zła, zależy czy ty albo twój facet jesteście typem \"zawijacza\" kołdrowego:)

Mamy dokładnie taki sam mateac i kupujemy pościel 200x200. Taką produkuje IKEA (w \"normalnych\" sklepach dominuje 200x220) i jesteśmy ze szwedzkiego cudeńka zadowoleni:-) Nic się nie skurczyło i nie zdeformowało po wielu już praniach. Polecam:-)

Gość gość2222222
dosyć dawny post ale może się przyda informacja dokładnie taki rozmiar jak podałaś w tytule, można dostać w wielu sklepach ... widziałam na stronie www.getzzz.pl taki rozmiar i niedrogi wg mnie - mam stamtąd pościel - tyle ze ja kupowałam rozmiar 200*200) i jest ona bardzo dobrej jakości - jestem z niej zadowolona - ma nawet zapięcie na suwak- polecam i pozdrawiam i prześcieradło mi sie wcale nie zbiegło ani nie rozciągnęłło - gorąco polecam tą pościel