Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aleksandra_19

dostalam okres rano, a pierwsza tabletke wzielam wieczorem

Polecane posty

Gość aleksandra_19

to moje pierwsze opakowanie, okres dostalam okolo 10 rano, a teblete wzielam o 20.30.czy wszystko jest ok, bede zabezpieczona w tym cyklu normalnie jesli codziennnie bede brala wieczorem? bo juz nie wiem..:(

Gość dziewczyna_19
ale okres dostalas wczoraj rano czy dzis? jelsi dzis to nie rozumiem po co juz wczoraj bralas tabletke... no ale nic. wiesz, to jest tak, najlepiej wybiesz sobie jakas godzine o ktorej bedziesz regularnie brala tabletki (np 21) i bierz je kazdego dnia o tej samej porze. jelsi spoznisz sie z wzieciem tabletki 2-3 godziny nic sie nie stanie, bo wazna jest pora (gerenarnie, wieczorem) a nie czas co do minuty.

Gość aleksandra_19
zle mnie zrozumialyscie chyba:) pisze o wczorejszym dniu, wczorej rano dostalam okres, a wczorej weiczorem wzielam tabletke, wzielam wieczorem, bo wlasnie wieczorem chce brać codziennie, tak mi bardziej pasuje:)

Gość dziewczyna_19
no to mozesz byc o wszystko spokojna. wieczoram jest najlepiej brac.

Gość jek to jest twoj pierwszy
.... cykl to nie ryzykuj i uzyj dodatkowej metody zabezpieczenia. teoretycznie juz od pierwszego dnia jest sie zabezpieczonym, ale nie warto ryzykowac. przez pierwszy miesiac uzywaj dodatkowych sposobow.

aha, ja biore rano bo lepiej jest tak pamietac. wiczorem wracam do domu o roznych odzinach, nie chodze spac o tej samej porze, albo wychodze na impreze i co, bede ze soba brac piguly na impreze??? wole rano jak wstaje.

i jeszcze cos wam powiem o rozpoczynaniu nowego opakowania. Teraz mieszkam za granica i tu sie inaczej do tego podchodzi. W Polsce ginka mi kazala zaczac opakowanie 1 dnia okresu czyli w jakis dowolny dzien, np. w srode. Tu lekarze kaza zaczaz w pierwsza niedziele po rozpoczeciu okresu. Znaczy sie np. zacznie ci sie okres w srode, czekasz do niedzieli i bierzesz pierwsza pigulke. W ten posob zawsze zaczynasz w niedziele, zawsze konczysz w sobote. Nie da sie zapomniec o pigulce i nie trzeba soe martwic po skoczonym opakowaniu czy juz trzeba nowe zaczac. Bo zaczynasz zawsze w niedziele. Ha!

Gość aleksandra_19
dzieki za wypowiedzi:) na razie planujemy sotosowac dodatkowo gumki,zeby zminimalizować szanse na wpadke:)

Gość dziewczyna_19
jek to jest twoj pierwszy z tym czekaniem do niedzieli to i tak na to samo wychodzi. bierzesz 1 zawsze w niedziele, pamietasz o niedzieli. dostajesz okres w srode, bierzesz tabletke w srode. pamietasz o srodzie. konczysz na wtorku, zaczynasz znow w srode. i znow pamietasz o srodzie. bez sensu to twoje tlumaczenie...

...i dodam jeszcze tylko do wypowiedzi - dziewczyny_19 - że jeśli dostaniesz okres np we wtorek, czy w środę i będziesz na przyjęcie pugułki czekać do niedzieli, to na pewno jest się lepiej przez pierwszy cały cykl zabezpieczać - i sprawa wyjaśniona dlaczego --> jek to jest twoj pierwszy - nie wierzysz w zabezpieczenie od pierwszej pigułki.

Gość jestes bezpieczna od
pierwszej tabletki, dobrze wzięłaś

Gość caome
Pierwszą tabletkę bardzo dobrze wzięłaś teraz tylko pamiętaj o regularnym zażywaniu tabletek o tej samej porze:) ,jesli chodzi o zabezpieczenie to tak naprawdę lekarze mówią że od pierwszej tabletki jesteś zabezpieczona natomiast ja przez pierwszy tydzień uważałam:) pozdrawiam

Gość młoda torun
a co jeśli dostanę okres późnym wieczorem, a chce tabletki brac rano i biore 1 tabletka rano nastepnego dnia, to coś zmienia? czy tez sie jest bezpiecznym? bo w sumie ilośc godzin podobna.. (od dostania okresu do wzięcia tabletki)