Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaaabbbbbbbcccccccccc

kochalam sie w dni plodne bez zabezpieczenie czy jest mozliwosc ze nie zajde ?

Polecane posty

j.w on skonczyl we mnie, czy czesto sie zdarza ze kobieta nie zachodzi w ciąze? jestesmy zareczeni choc ja jestem bardzo mloda jednak bardzo pragniemy miec dziecko , wiem ze to moze za wczesnie ale o byt dla dziecka sie nie martwimy swtierdzilismy ze co ma byc to bedzie. tylko zastanawiam sie czy mam juz teraz odpowiednio sie odzywiac i czy odpuscic sobie picie jakiegokolwiek alkoholu. za 9 dni mam dostac okres wiec test ciazowy nie wchodzi w gre. napiszcie czy bylyscie w podobnych sytuacjach czy bedac w ciazy a o tym nie wiedzac pilyscie alkohol i i czy mialyscie pozniej z tego powodu problemy. wiadomo dzisiaj jest sobota i zastanawiam sie czy mam przesiedziec dzisiaj wieczor przy wodzie.

i czy ktorac z was kocha sie bez zabezpieczenia w dni plodne a w ciaze nie zachodzi!?!?!?!?!?!??!?!

Gość prosze......
hmmm obawiam ze malo jest tak glupich kobiet, nie lepiejs ie zabezpieczac?

Gość prosze......
aaaa sorry nie przeczytalam do konca :) przepraszam cie najmocniej myslaam ze to znowu jakas 13- latka :P Sluchaj nie powinnas sie tak przejmowac, jak sie chce to wciaze akurat nie tak latwo zajsc :) polecam metode NPR, ktora pomoz eokreslic ci dokladny termin owulacji, to powinno pomoc, i jeszcze ra zprzepraszam

Gość nie jest to mozliwe
nie ma takiej mozliwosci !! zachodzi sie tylko w dni nieplodne !!! i tylko wtedy kiedy kochasz sie z gumka !!! :)

Gość prosze......
ech i zapomnialam napisac o tym alkoholu, mysle ze narazie na spokojnie moze robic co chcesz :)) i zrob test jak sie okres bedzie spoznial ;)) spokojnie

Gość szanse sa bardzo duze

Gość caome
Kiedy sie kochaliście?? wiesz moja przyjaciółka wyjechała ze swoim narzeczonym nad morze i dopiero po 1.5 miesiąca dowiedziała się że jest w ciąży a prze dtym imprezowała na maksa bo nie wiedziała i dzidziusiowi nic nie jest zaczęła dbać o siebie jak tylko sie dowiedziała,jeśli tak się martwisz to zrób test jak tylko będzie to możliwe czyli jakieś 2 tygodnie po tym jak się kochaliście,wtedy będziesz pewna.Pozdrawiam

Gość aaaaaaaaabbbbbbbbbbccccccccccc
dzieki caome

Gość aaaaaaaaabbbbbbbbbbccccccccccc
widze ze chyba juz mi nikt nie pomoze:( szkoda

Gość *emi*
jest spore prawdopodobienstwo, ze wam sie udalo. zrob testa, ale nie wczesniej niz w dniu spodziewanej @ i pamietaj, ze dla dziecka najwazniejszy jest I trymestr ciazy. Jezeli jestes madra i nie chcesz zaszkodzic niewinnej i bezbronnej istotce, to nie pij i nie pal. Kup sobie kwas foliowy i lykaj, bo to bardzo wazne. powodzenia.

Gość aaaaabbbbbbbbbbbcccccccccc
:) no wczoraj wypilam tylko dwie lampki wina to chyba nie zaszkodzi, a slyszalam nawet ze powinno siee pic czerwone wino w ciazy ale w niiewielkich ilosciach co wy o tym sadzicie????? za tydzien mam dostac okres to sie okarze czy jestem w ciazy :)

Gość NIE WOLNO
nie wolno pic w ciazy - dziecko (plod) nie jest w stanie "strawic" alkoholu tzn. nie posiada mozliwosci zneutralizowania go - ty pijesz a dziecko potem jest pijane jeszcze przez wiele tygodni.... rozne czynniki toksyczne dzialajace we wczesnym okresie ciazy - do 6 tygodnia chyba dzialaja na zasadzie "wszystko albo nic" czyli jesli zadzialaja teratogennie dojdzie po prostu do obumarcia plodu i poronienia... albo wszystko bedzie ok...

Gość aaaaaaaaabbbbbbbbbbbbbbccccccc
a 7 dni od jajeczkowania wystarczy zeby zrobic test ciazowy i zeby wynik byl wiarygodny?

Gość *emi*
7 dni od jajeczkowanie, czy od zaplodnienia domowy test moze nie byc wiarygodny. Testy ciążowe wykrywaja obecnosc (HCG) - hormonu białkowego produkowanego przez rozwijający się trofoblast, obecnego we krwi i wydalanego z moczem ciężarnej. Stężenie tego hormonu rośnie od chwili ZAGNIEZDZENIA się zapłodnionego jaja w śluzówce macicy. Większość z nich wykazuje obecność ciąży już po 14 dniach od zapłodnienia, jednak najbezpieczniej jest robić test po 3 tygodniach od stosunku, w czasie którego mogło dojść do zapłodnienia. polecam lekture http://www.puellanova.pl/index.php?showart=207

Gość aaaaaaaaabbbbbbbbbbbbbbccccccc
a czesto zdarza sie ze kobieta nie zaszla w ciaze mimo ze kochala sie w dni plodne? miala ktoras z was tak?

Gość twinkle
emi, bardzo madra z ciebie kobitka..lekarz? student/ka medycyny? bo dobrzeby bylo co uwazasz na temat wystepowania sluzu a mozliwoscia zajcia w ciaze? tzn bralam dlugo ok 6l tabsy i teraz moj sluz jest b skapy a plodny prawie zaden, odstawilam tabsy jakies 10 mies temu..sluz bez zmian, a chcialabym w krotce dziecko...czy moze to powodowac mniejsze szanse na zajscie lub co najgorsze je wykluczyc? prosze o odp. dzieki serdeczne.

Szczerze - skuteczność zapłodnienia bardzo zależy od danej osoby (i kobiety i faceta). Statystycznie jest (podobno) tak, że uprawiając regularnie seks przez cały rok szansa, że zajdziesz w ciążę, wynosi ok. 86% (gdzieś to czytałem). Ale to pewnie uśrednione wyniki włącznie z tymi osobami, które są niepłodne. Ale masz dużą szansę, że nie zaszłaś. :)