Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wrześniowa praktykantka

praktyki w hotelu

Polecane posty

właśnie czy ktoś z Was je odbywał? Jeśli tak to co robiliście, jak chodziliście ubrani i czy w ogóle wam się podobało? Proszę podzielcie się wrażeniami :) pozdrawiam

Gość no to bedziesz chodziła
na pokoje :D :D

Gość elka z piątego piętra
ja miałam praktyki w hotelu, fajnie było :D super ludzie, atmosfera ok sporo sie musialam nauczyc na poczatek w praktyce, ale dalam rade :D a robilam rozne rzeczy - od sprzatania, prasowania, ukladania roznych rzeczy, skladania serwetek... na koniec postalam na recepcji dopiero.

dzięki za odzew:) a musiałyście jakoś specjalnie sie ubierać ?

Gość Liiliia
do hotelu.. podstawowy stroj biala koszulowa bluzka, plus czarna spodniczka przynajmniej do kolan, badz tez czarne spodnie na kant,buciki elegnackie.

ja ide od 1 na praktyki do hotelu... na 2 tygodnie i tam mi powiedzieli, ze bede wszedzie, tzn troche na pokojach, troche na gastronomii i na recepcji (dzisiaj bylam kupic czarna spudnice, bo nie posiadalam... wydatek 150 zl.. ciekawe czy mi zwroca?? :P ) ... ale pozniej ide na praktyki na 3 tygodnie do nastepnego hotelu i tam juz mi powiedzieli ze bede albo na recepcji albo w biurze, o chodzeniu \'na pokoje\' nic nie mowili :)

no tego się obawiałam, tzn ze będę musiała zainwestować w ciuchy:) no ale jak mus to mus:)

Gość Liiliia
ja tam lubie w ciuchy inwestować:P . gorzej jak sie ma puste kieszenie;/

no u mnie zainwestowala mama... bo ja grosza nie mam.. lipa troche.. mogli by placic chociaz symbolicznie za te praktyki... :( w ogole ja musze do obrony licencjackiej wyrobic 15 tygodni praktyk.... masakra... wy tez macie tyle tego??

miałam też praktyki w hotelu. Od razu dostałam się na recepcję i byłam tam przez m-c. Niestety jako praktykantka też musiałam pracować po 12 h jak pracownicy i oczywiście za friko ;-( jedyne pocieszenie,że napiwki były dzielone na wszystkich ze zmiany :-) tak samo jak odpowiedzialnosć za kasę ;-) ubranie rzeczywiscie biała bluzka i ciemna spódnica . Niektóre hotele mają swoje :-)

o rany, siedzialas po 12 godzin?? moja uczelnia ma takie umowy z hotelami, zeby przeciwdzialac takiemu \'wyzyskowi\'... my siedzimy ok 6 godzin.. ja sobie zalatwilam zebede 5 godzin dziennie ;)

no siedziałam :-) i jeszcze byłam zadowolona, bo moje koleżanki pracowały w pokojach albo kuchni a ja w recepcji :-) jednak ta praktyka skutecznie wyleczyła mnie z pracy w hotelu, już wiedziałam że takie życie nie jest dla mnie i potem zrobiłam inną szkołę i nigdy w hotelu nie pracowałam :-) choć poznałam tam ludzi którzy całe życie żyli w taki sposób i byli zadowoleni - ja wolę pracować po 8 godzin za znacznie większe pieniądze niż płacą w hotelach

troche mi napedzilas stracha.... bo ja studiuje hotelarstwo... dokladnie zarzadzanie hotelarstwem i gastronomia.. :P a jak to takaa straszna praca (bo wiadomo ze jakos tam trzeba dossc, wiec i gdzie indiej popracowac) ... no ja mam byc wszedzie po trochu... boje sie pietra... bo jestem alergikiem i moge dostac uczulenia na jakies srodki czyszczace... nie mowiac o kurzu :(

ja mam 4 tygodnie do odbycia:) i mam zamiar siedzieć tam max po 6 h na dzień, w końcu ja praktykuję a nie pracuję:). A miała któraś z was staż w hotelu? Bo ja się zastanawiam i ciekawi mnie czy w umowie jest określona ilość godzin jaką się wtedy przepracowywuje? pozdrawiam

Gość wrzesniowa praktykantka
upppppppppp