Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukająca odpowiedzi..

nie mam slubu koscielnego mogę zostas chrzestną..

Polecane posty

Gość szukająca odpowiedzi..

matką? mam tylko cywilny,prosze odpowiedzcie..

Gość dota123
hmmm wydaje mi się, że nie :(

Gość czarni odmówią

Gość dota123
bo oni uważają, że chrzestni powinni być przykładem, a chrzestna bez ślubu kościelnego to dla nich osoba w grzechu żyjąca - no niestety :(

Gość liliofa
nie, nie możesz. Bo cała idea 'chrzestnego' polega na tym, że jeśli stanie się coś rodzicom to Ty powinnaś wychować dzieciaka w wierze. A skoro nie masz ślubu kościelnego to dajesz zły przykład, itp., itd

Gość bbb
myśle, że możesz bo popatrz gdybys wogóle nie była po ślubie a żyła z facetem to też mogłabyś być matką chrzestną - przeciez nikt do sypialni nikt Ci nie wchodzi ? Po drugie gdby Twój mąż byłby w winnej wierze to też zostaje Wam cywilny. Może jednak nie mam racji ale takie jest moje zdanie.

Gość mozesz
Możesz zostać. Oczywiście wszystko zależy od księdza, ale w moim mieście nie słyszałam, żeby którys jakikolwiek problem z tego robił. Mam dużo znajomych, którzy mają tylko cywilny. Byli świadkami na ślubach i chrzestnymi. Pozdrawiam

Wszystko zależy od księdza. U mnie w Kościele wymaga się aby ojciec i matka chrzestni jeśli żyją z kimś, mają cywilny, to żeby mieli też kościelny ale to chyba różnie jest w różnych Kościołach.