Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zauroczona listem do M.

Dzis rocznica smierci Ryska Riedla

Polecane posty

Nie bylam nigdy fanka Dzemu ale po obejrzeniu Skazanego........ zaczelam sluchac ich piosenek.I tak zauroczyl mnie Rysiek swoimi piesniami.Dlatego szkoda mi,ze zmarl tak mlodo a pewnie gdyby zyl i moze nie cpal to powstaloby jeszcze wiele poruszajacych piesni....

Gość od wczoraj w Tychach
sa koncerty, dzidiaj gra Dżem Będę tam :)

to Ci zazdroszcze,bo mieszkam daleko ale naprawde czuje bardzo gleboko ta muze.I pomyslec,ze to muza z moich mlodych i buntowniczych lat.

Gość ola fa
ale fajnie masz koncert dzemu ja byłam ostatnio jakies pół roku temu ale to nie tosamo co kiedys

Gość od wczoraj w Tychach
z moich też :D Jadę tam z synem i jego dziewczyną :)

Gość ola fa
Jakie piosenki lubicie najbardziej ???

Gość dżemfanka
do zauroczona listem do M. ' Jeśli gGo nie znałeś to nie żałuj, bo przyjaciela straciłbyś " ... Dżem "Skazany na bluesa" Taaa, Rysiek to cudny człowiek (pomimo swoich wad - ale coż któż ich nie ma ?/) ... Śpiewał prostym jeżykiem o przyjaźni, miłośći i godnośći... A nade wszystko o wolnośći której szukał całe życie ... Ciągle wielu chciałoby Go naśladować i iść tą drogą, którą on poszedł. Drogą, która do wolnośći na pewno nie prowadzi.

Gość dziara
bo na świecie nie ma wolności są tylko pozory

Gość ćwierć mrówki
dżemfanka pisze: "Taaa, Rysiek to cudny człowiek (pomimo swoich wad - ale coż któż ich nie ma ?/) ... Śpiewał prostym jeżykiem o przyjaźni, miłośći i godnośći... A nade wszystko o wolnośći której szukał całe życie ..." Taaaa, szkoda tylko ze ta wolnosć przejawiała się w uwolnieniu się od obowiązku uzywania pasty do zębów, szamponu, mydła i chodzenia do dentysty :o

Gość po co ćpał
znałam go jako mała dziewczynka ciągle brudny bez zębów i śmierdział bleeeeeeeeee

Gość dżemfanka
Mowcie co chcecie - ja mam swoje zdanie wy macie prawo do swojego. Owszem, moze był lumpem ale był bardzo wartosciowym człowiekiem . Zwyczajnie dla was liczy sie to co powierzchowne a nie to co w głebi człowieka tkwi.

Gość po co ćpał
nie mówie że nie był wartościowy w każdym człowieku coś jest wartościowego ale zazwyczaj ćpuny tak kończą a mógłby dzisiaj być kimś nie prawda:D a tak to nawet jego żona dzisiaj jest nikim zwykłą zdzirą która pije i ćpa

Gość pamiętam ten film
tzn. "Skazany na bluesa"... poszłam do kina bez większego przekonania, za namową męża... wcześniej nawet nie kojarzyłam muzyki Dżemu... szkoda faceta...

Gość ćwierć mrówki
Dżemfanka - tylko to co widać na zewnątrz przewaznie jest pochodną tego co jest w środku, niestety. Osobiscie nie chciałabym zyć z kimś takim pod jednym dachem - a Ty ?

Gość dżemfanka
mogłby nie mogłby byc ?? coż teraz zmienia nasze wywody ?? NIc, wiec po co je prowadzic ?? Stało sie jak sie stało, czasu nie cofniemy. Kto chce niech wyciag wnioski z "końca" R.R. a kto nie chce nie musi. Koniec tematu.

A WIECIE JA WYZNAJE ZASADE - O ZMARłYCH MóWIć ALBO DOBRZE ALBO WCALE- WIEC ZOSTAWCIE GO W SPOKOJU ZMóWCIE WIECZNE ODPOCZYWANIE I ZAPALCE ZNICZA

Gość ergo
czy ta zasada obowiązuje też dr Mengele?

Gość brzuchata Czeslawa
aa kto to taki?

no coz....moze i Rysiek to byl lump ale ja w najwiekszym lumpie widze czlowieka.Cpal i to go zniszczylo ale dusze mial wrazliwa i szczera...a takiemu czlowiekowi trudno odnalezc sie w swiecie yappie.Jego nie ciagnelo do szmalu a mial wiele do przekazania.A jego zycie moze byc tylko przestroga..

to zeby byc wielkim ,to trzeba miec to COS.Nie kazdy cpun to wartosciowy czlowiek ale i nie kazdy swietoszek to ktos wartosciowy.Rysiek nade wszystko byl genialnym muzykiem i jego teksty sa pelne poszukiwan...cale zycie czegos szukal i pytal.Moze TAM mu lepiej,bo na tej ziemi DUSIL sie.

Gość tralalalalalalalalalala
" W zyciu piekne sa tylko chwile"- tak spiewał kiedys Rysiek

Gość Czerwony jak cegła
rozgrzany jak piec........

Gość nniemozliwe
To rysiek nie zyje?

Gość hzhsh
Jutro gra u mnie dzem na festynie. Zapraszam do Bychawy :-) ;-)