Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lady_devil

podczas ciąży opalałam sie w solarium i piłam alkohol

Polecane posty

Nie wiedziałam że jestem w ciąży :( przez półtora miesiąca piłam alkohol (imprezy po obronie magistra) dużo było tych imprez oraz często opalałam się w solarium :( czy to może mieć wpływ na ciążę? bardzo się martwię, proszę o opinie

Gość kasiaaaaa
idź do lekarza to się dowiesz

Gość no cóż...picie alkoholu
w ciązy ani solarka sa niezdrowe ale mam nadzieje ze nic zlego z dzieckiem nie bedzie:-(Samam boje sie takiej sytuacji,ze moge np.pic i nie wiedziec ze jestem w ciazy:-onarazie ie mam faceta ale kiedy moze mnie spotkac taka sutuacja jak Ciebie.Njalepiej bedzie jak pojdziesz do ginekologa o porozmawiasz z nim o tym,porob wszytskie badania. zycze duzo zdrowk:-) 🖐️

Gość raczej nie powinno
miec to wpływu na ciążę, gdyby tak było to większośc dzieci rodziłaby się chora, bo kobieta przynajmniej przez pierwsze dwa tygodnie przeważnie nie zdaje sobie sprawy ze swego stanu, ja też piłam paliłam i opalałam się będąc już w ciąży- dzieci zdrowe (bo mam dwójkę).

dzis wlasnie zrobilam testt.. okres poznial mi sie tydzien ... ludzialam sie ze przez wysoka temp. upałyy a dzis zobaczylam dwie kreseczki........ide jutro do lekarza czego moge sie spodziewac? jakich badan itp. mam 22 lataa

Gość a jeszcze
pamiętam, że gin tłumaczył mi że przez pierwsze dni (tylko nie wiem ile) uszkodzone komórki płodu same się regeneruja

kurcze mam nadzieje że wszystko będzie ok, narazie dwa razy robiłam test i dwa razy pozytywny, więc chyba jestem w ciąży. Muszę koniecznie udać sie do gina...

Gość styczniowa mama
hej, ja tez będąc w ciąży a niewiedząc jeszcze o tym dużo imprezowałam, piłam , i opalałam się w solarium. Jak się dowiedziałam że jestem w ciąży to strasznie się bałam ze mogłam uszkodzić płód, ale mój gin wyjaśnił mi że wczesna ciąża działa na zasadzie \"wszystko albo nic\", i drobne uszkodzenia płodu powodują poronienie. I chyba miał rację bo terraz mam zdrową córeczkę . Także się niemartw. Dbaj o siebie

styczniowa mamo, a ile trwał u ciebie ten okres imprezowania? bo u mnie 1,5 miesiąca :( ale muszę przyznać że troszeczkę mnie pocieszyłaś

Gość pięknie pięknie
:(

lady nie martw się ja nie wiedziałam że jestem w ciązy i pracowałam ze szkodliwymi odczynnikam, przez pierwszy miesiąc ciązy (jestem chemikiem). W styczniu urodziłam zdrowego chłopca. Ginekolog tłumaczył mi że płod jest chroniony lepiej niż się nam wydaje :))) Ale teraz kiedy już wiesz że nosisz w sobie nowe życie DBAJ O SIEBIE i DZIECKO :)))

Gość Jak to
sie stało,ze przez tak długi czas nie wiedziałas,ze jestes w ciazy?????????????????

Gość styczniowa mama
u mnie ten okres imprezowania trwał przez pierwszy miesiąc ciąży, zaszłam około 17 kwietnia a dowiedziałam się o ciąży 13 maja.

w sumie nic nie powinno sie stac, bo w tej najwczesniejszej fazie ciazy, jesli dochodzi do uszkodzen plodu, bardzo czesto dochodzi do poronienia. Natura sama sie w ten sposob broni. Oczywiscie sa wyjatki.... Co do solarium, to mysle, ze to ma wplyw tylko na twoja skore....

Gość styczniowa mama
ja nawet niepodejrzewałam że mogę być w ciąży bo często okres spóżniał mi się o 2-3 tygodnie

Gość kazdy kieliszek
to kilka tysiecy uszkodzonych neuronow w glowie dziecka. To wynik ostatnich badan :O

Gość styczniowa mama
ale dopiero w 5 tygodniu od zapłodnienia wykształca się łożysko!!!i dopiero wtedy do płodu, docierają wraz z sustancjami odżywczymi różne inne szkodliwe rzeczy jak np. alkohol

Gość Saska
Ja też imprezuje, nawet ostro a okres mi się spóżnia i boję się że alkohol może zaszkodzić mojemu dziecku.. Jutro robię test i mam nadzieje, właśnie na co ja mam nadzieję :) Z jednej strony chce z drugiej się obawiam.. Pozdrawiam wszystkie mamy , te przyszłe też :)

w pierwszym miesiacu cizay oczywiscie nie wiedzac o tym ze jestem pilam alkohol (zaliczona sesja obrona mgr) i opalam sie wsolarium.mam zdrowa corcie wiec bedzie oki. powiem tak znam osoby co cala ciaze chodzily do solarium i dzieci sa zdrowe....

Gość u mnie było tak samo
chodziłam do solarium co drugi dzień robiłam codziennie po 100 brzuszków bo chcialam mieć piekny brzuszek na lato a tu niespodzianka ......... mialam straszne obawy ze dzidzia bedzie chora ....... a teraz sobie słodko śpi w łóżeczku

Dziewczyny pomóżcie dowiedziałam się właśnie że jestem w ciąży teraz mam wyrzuty sumienia bo 3 dni pod rząd siedziałam na słońcu i się opalałam i teraz strasznie się boję bo słońce dogrzewało bardzo... Prosze odpiszcie czy mogłam coś przez to opalanie uszkodzić?

ja tez kiedy nie wiedzialam o ciazy opalalam sie w solarium i pilam alkohol akurat zbieglo sie to z moimi i meza urodzinami (3 dni roznicy) i nasza rocznica slubu lekarz mnie uspokajal, ale od 6 tyg do ok 24 mialam ciagle plamienia nie wiadomego pochodzenia a po porodzie okazalo sie ze mam bardzo patologiczne lozysko najwazniejsze teraz dbac o siebie co sie stalo juz sie nie odstanie

Gość testowanie emot
😡 🌻 👄

Gość solarium w zdrowej ciazy
nie jest szkodliwe,pracowalam jako przedstawiciel handlowy sprzetu opalajacego,m.in firmy Ergoline,znam opinie wielu swiatowych lekarzy z dziedziny ginekologii,i jesli nie jest przeciwwskazaniem przebywanie na sloncu to tym bardziej kilkuminutowa wizyta w solarium nie jest szkodliwa,poniewaz promienie UVA dzialaja wylacznie na zewnetrzna warstwe tkanki skornej,wazne jest natomiast zeby nie korzystac z przestarzalego sprzetu na ktorym jest niedostateczna wentylacja i moze dojsc do przegrzania-to jedynie moze byc bardzo grozne,wiec nowoczesne lozko,z klima...i hulaj duszo:)...sama mialam studio solarium i w kazdej ciazy chodzilam ladnie opalona,dzieci mam zdrowiutkie,wiec to nie tylko sucha teoria

Gość Ramonneska
Mnie to chyba nikt nie przekona,że solarium jest nieszkodliwe a tym bardziej w ciąży.

Gość Ramonneska
Z tego co wiem to nawet brzuszek trzeba na naturalnym słońcu zakrywać.

alkohol powoduje nieodwracalne uszkodzenia płodu w każdym tygodniu. uśmiałam sie doprawdy czytając na tym topiku,ze komuś lekarz powiedział,że płód się sam regeneruje, co za jełop!

O kurcze ale mnie nastraszyłyście ja na szczęscie nie piłam ale te 3 dni ciągłego opalania na słońcu mnie przerażaja w solarium byłam tylko 2 razy kurcze ale sie teraz boje:(((( jestem dopiero w 4 tygodniu ciąży....:((((

Evi_ a to patologiczne lożysko miało coś wspólnego z tym że się opalałaś we wczesnej ciąży???