Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Garnierka

Jak dbać o siebie i o swoje ciało podczas ciąży?

Polecane posty

Gość Garnierka

W marcu 2007 będę świeżą mamusią. To moja pierwsza ciąża. Mam 25 lat i wagę na starcie ciązy 50 kg Chciałabym, aby moje ciało po ciąży miało swoja elastyczność, żebym mogła szybko wrócić do swojej wagi. Dlatego moje pytanie: jak dbać o siebie? jakie kremy stosować by uniknąć rozstępów, by nadać skórze odpowienich składników dla elastyczności. Czy dieta jest wskazana? Jak dbać o to by maleństwo było zdrowe? Lekarz przepisał mi Feminatal, ale teraz czas na to by zadbać też o siebie. proszę o rady

Witaj, smarując codziennie najlepiej po kapieli czy po prysznicu olejkiem czy kremem specjalnie dla kobiet w ciązy. Możesz dostać te kosmetyki w aptece lub w sklepi kosmetycznym. Są to olejki przeciw roztępom, smarujesz uda, pośladki, brzuszek i piersiątka. Są i też kremy ujędrniające, z witaminami. Dieta też robi swoje. Ja jadłam duzo owoców, codziennie -jabłuszek a banany, pomarancze, arbuz, winogrona kilka razy w tygodniu. Czasem coś słodkiego - kakao na zimo lub jakąś czekoladke. Codziennie albo co drugi dzień piłam kefir - dobrze oczyszcza organizm z toksyn jak i woda mineralna niegazowana. Prze ciążą ważyłam 58 a po ciąży nie całe 60. Skora pozostała bez zmian - brak rozstępów, brzuszek też dobrze radzi sobie - bo akurat skóra na brzuszku wymaga trochę więcej czasu. Ćwiczenia, pod prysznic zel ujędrniający potem balsam i jest :) ok. A i pod czas ciązy dobre są spacery do pierwszego zmęczenia na powietrzu polecam.

ja odradzam olejki :( moj gin mowil ze jak za dlugo sie stosuje to skore wysusza i mial racje, sama sie o tym przekonalam, na pupie mialam taka popekana az do krwi :( a stosowalam tydzien... polecam krem Vichy (dla kobiet w ciazy) oraz kolagen wiem ze drogie ale bardzo skuteczne :)

Gość gość
a chodziła któraś z was do spa?????? ja jestem z bielska i tutaj mam takie jedno, w ktorym robia zabiegi dla babeczek w ciazy www.dayspa.bielsko.pl moglaby ktoras z was polecic te spa???????? faktycznie takie dobre??

Gość gość
Nie znam tego spa ale ja chodziłam regularnie na masaze bo mnie bardzo kręgosłup bolał. TTylko warto wybrac dobry salon w którym masazystka wie jak masowac ciezarna bo nie wszystko wolno np nie mozna dołu plecow.