Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość **chlopak

Problem z tańczeniem

Polecane posty

Gość **chlopak

Cześć ma problem otrzymałem zaproszenie na ślub nie mogę odmówić.Ale strasznie boje się tego że nie potrafię tańczyć. Ktoś może dać mi kilka porad.Jak to jest z tymi krokami która noga najpierw do przodu itp. Dziękuję.

Zwyczajowo najpierw prawą do przodu:) i nie steruj się, bo wesele to przede wszytkim okazja do dobrej zabawy.Zresztą myślę, że bardziej niż na Ciebie ludzie będą zwracać uwagę na parę młodą..i to oni powinni się stresować krokami tanecznymi a nie Ty:)

Gość **chlopak
Malutka 88 a możesz napisać coś bardziej szczegółowo z tymi krokami Prawa do przodu poitem lewa i co dalej w prawo lewo?

szczerze mówiąc sama nie jestem w tym dobra..ale proponuje poprosić o pomoc... mamę:)..ona Ci na pewno z chęcią pokaże co i jak:) a tak wogóle, to moja nieznajomość kroków nigdy nie przeszkodziła mi w dobrej zabawie..więc głowa do góry..będzie dobrze:)

Gość **chlopak
Z tego co piszesz to optymistka z Ciebie ja to zawsze się za dużo przejmuje wszystkim.

Gość **chlopak
Może ktoś inny mi coś jeszcze poradzi

Gość po co tanczyć
jedz pij i podrywaj panienki

sposób 1- prawa w prawo, znów prawa w prawo-lewa w lewo; prawa w prawo, znów prawa w prawo-lewa w lewo - to jest taniec dwa na jeden-bo prawa noga robi dwa kroki w prawo a lewa jeden krok w lewo :) sposób 2-bardziej skomplikowany, nieco trudniejszy-prawa noga w przód, prawa noga w tył (wracasz niby w to samo miejsce) ale ta noga nie idzie całkiem do tyłu, tylko w prawy bok-rozumiesz??a potem lewa krok w lewo; i znów -prawa do przodu, potem wrasz w tył, ale kierujesz noge w prawy bok i lewa noga w lewy bok :):) a poza tym-najfajniej na weselach sie bawią ci, którzy nie patrzą sobie pod nogi, a czują rytm tańca , kręcą biodrami, kręcą partnerką :)i nie ważne, czy tańczysz dwa na dwa, czy dwa na jeden :)

Gość **chlopak
Nie łapie tych kroków

Gość czytelniczkazamilowana
chlopak jestes poj...any....kup tej lasce ksiazke z krokami tanga :P

Gość dddedgrtfgbv
idz na taki awaryjny kurs tanca. ja tak zrobilam. nie wiem, ile czasu masz do wesela. ja poczatkiem wrzesnia. kilka lecki wezme. chce znac pare kroczkow, zeby moc sie bawic.

Gość abadaaba
podstawowy krok samby (nadaje się do wielu piosenek) prawa do przodu, stajemu na niej , dostawiamy lekko lewą bez przenoszenia cięzaru ciała, tak aby szybko stanąć na niej przenosząc ją do tyłu, dostawiamy lekko prawą. i powtórka: prawa do przodu, obok dostawiamy lekko lewą lewa do tyłu, dostawiamy lekko prawą LICZYM NA 4 !! powodzenia, to naprawdę nie jest trudne.

Gość abadaaba
Wolne bujańce możesz tańczyć dwa kroki w prawo, jeden w lewo. Najlepiej nie tańczyć tego prosto, tak od ściany do ściany, tylko lekko skręcając przy krokach w prawo.

Gość grzechu
Jeśli chodzi faceta to przedewszystkim ZDECydowanie . Zobacz na www kroki discofoxa, tzw dwa na jeden.