Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 325667

Ryszard Riedel

Polecane posty

Gość 325667

dzis 12 rocznica smierci Ryska a tu nawet jednego wspomnienia o nim. Zreszta On zyje nadal w sercach fanów.pokój Dżem na wieki!!!

Gość pamiętamy

Gość dupka wołowa
RIP mogę zapodać piosnkę... Jesli go nie znales to nie zaluj Jeśli go nie znałeś to nie żałuj ... nie Bo przyjaciela straciłbyś Bo przyjaciela straciłbyś....jak ja Nie, Ty go nie znałeś... Lubiłeś tylko czasem posłuchać jak gra... A czy pomyślałeś skąd biorą się tacy jak on... a czy pomyślałeś skąd biorą się tacy jak on... Był jednym z niewielu skazanych na bluesa Ten wyrok dodawał mu sił... Miał dom i rodzinę spokojnie mógł żyć... Lecz często uciekał by stanąć przed wami By znow nabrać sił... Bo czasu miał mało... Przeczuwał to... Skazany na bluesa... Ilu jeszcze jest takich jak on... Skazany na bluesa No ilu jeszcze jest takich jak on... "czy przyjmniesz mnie moj boze kiedy odejsc przyjdzie czas...."

Gość kjd
czy przyjmniesz mnie moj boze kiedy odejsc przyjdzie czas..........

Gość japanka
rzeczywiscie dzis rocznica i nigdzie na zadnym portalu nie widzialam zadnej wzmianki

Gość w nocy na TV Kultura
był fantastyczny cały koncert Ryśka z Dżemem na Rawa Blues z 1993. Oglądałam, było super. Zakończył właśnie tą piosenką "Skazany na bluesa"

Gość pamiętamy
niedawno tvp powtarzała też z nocy ten koncert (nie mam kultury a oglądałam; niestety nie pamiętam który to był program).

Gość kjd
ogladalam ten koncert na tvkultura a innego dnia byl program o nim i poryczalam sie na koncu ...:( :( :( :( :(

Gość pamiętamyyyyyyyyyyyyyy
wczoraj wspominkowo obejrzałem " Sie macie ludzie"....

Gość kjd
o wlasnie ten program to bylo" Sie macie ludzie"....smutny........

muzykę....

Gość kjd
fajnie spiewal

Gość miał fajne teksty

Gość nikt tak jak on nie czuł
bluesa... cała reszta to nędzne podróby....

syn fajnie śpiewa

Gość kjd
wzruszajace teksty i poruszajaca muzyke

Gość byl prawadziwy
zero komercji ,nie zaprzededal sie nikomu

Gość dupka wołowa
widzisz, kwestia postrzegania pewnych spraw ja widze czlowieka podobnego do mnie slysze ladna muzyke słysze slowa ktore moglabym ja sama zaspiewac w jego muzyce odnajduje wlasne odczucia podobne tesknoty marzenia, cierpienia i ideały... nie interesuje mnie czy bral czy nie bral, tak samo nie interesuje mnie co robi michael jackson ze swoja twarza, bo nie jest modelem tylko piosenkarzem, i krolem popu jak go kiedys okrzynieto i lubie jego piosnenki. tak samo nie interesuje mnie czy rysiek cpal czy skoczyl z mostu, kocham jego piosenki i jego wizje swiata i czlowieka. podoba mi sie to co tworzy. ot co. poza tym wiadomo, ktos o takiej psychice mogl tylko wpasc w dragi albo targnac sie. niestety. co nie znaczy ze trzeba go rugac przez cale wieki dlatego bo bral. bral, ale robil cos wazniejszego - robil muzyke, ktora przetrwala do dzis i dlugo dlugo jeszcze w przod.

Gość 6464
smutno mi ze go nie ma

Gość 6464
a wogole to kocham "list do M"

Gość Dżem jest najlepszy. głos Ryś

Gość Dżem jest najlepszy. głos Ryś
Dżem jest najlepszy. głos Ryśka, te gitary, ten klimat....

Gość poradźcie
Najlepsza płyta? Nie znam chciałabym posłuchać. Co wybrać?

dla mnie osobiscie niesamowity czlowiek.....niesamowity glos......slowa.... on i Dzem to najelpsza mieszanka jaka moze byc to niewiarygodne jak ten czas leci szybko....tyle lat juz....a on ciegle mimo wszystko zyje ......dzis poslucham go znowu zasne z \'listem do M\" .......pamietam o nim i bede zawsze..... :(:(:(

Gość 50
ja tez dzis go posllucham.....

poradzcie---> nie doradze.powiem ze wszystkich trzeba posluchac....ale nie raz,nie dwa......wsluchac sie.poczuc ten Ryskowy klimat radze posluchac wszystkich :) jak raz sprobujesz to zawsze juz bedziesz do nich wracac mowie ci:)

Gość poradźcie
Własnie ściagam złotą kolekcję, może przypomni mi dawne czasy...

Gość Dokładnie
Czasem jak słucham niektórych tekstów to tak jakby były o mnie. Na palcach jednej ręki można policzyć artystów, piosenki które dają tyle do myślenia, z którymi mogę się identyfikować, którzy czuli podobnie do mnie. Nie jestem rockmenem ani bluesmenem, ale bardzo podoba mi się i przemawia do mnie właśnie muzyka Dżemu. Teksty, które pisał Riedel i muzyka, która została tak dopasowana do nich powoduje że łzy cisną się do oczu słuchając wieczorem, albo w nocy przy szklaneczce czegoś mocniejszego. Autsajder, Whisky, List do M. Naiwne pytania, Skazany na Bluesa przecież to klasa sama w sobie. Sebastian odziedziczył świetny głos po ojcu(bardzo podobny), gra bluesa, ale niestety wg mnie nie dorównuje ojcu i po przesłuchaniu jego jednej płyty, oprócz jednej czy dwóch piosenek nie przemawia do mnie, niestety.

Gość 52
Jesteś cała w trawie Zielone myśli twe Są jak poszum wiatru We włosach twych o nie... We włosach twych Delikatnych, czystych tak Jak myśli me o tobie Wiesz, kiedyś zabłądziłem w snach No bo szukałem tam ciebie Byłaś całkiem naga i niewinna O nie...niewinna nie, nie... Dlaczego kochamy się tylko w snach Jesteś dla mnie tak daleka Zimna tak jak sztylet z lodu Dlatego ranisz mnie Nie wiedząc o tym nie Nie wiedząc, nie... Jak mocno jak, jak mocno jak kocham cię Jak mocno kocham ciebie