Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

to ja Toja

znowu dzis przyszli do domu jehowi.po co??

Polecane posty

znowu dzis przyszli do domu jehowi, po co oni tak łażą po domach, jak ich nikt nie potrzebuje, ja ich nie zapraszam, tylko mnie wkurzaja tym natrętnym chodzeniem... jak bym ich potrzebowala to bym sobie poszla do ich koscioła czy co to oni maja... zaczął coś mi gadać, a ja się pytam o co chodzi, a on mi daje ulotke i mi mówi że na obrazku mam narysowane :D:D:D hehe zapytałam się go czy w takim razie on nie wiem o co chodzi ze sobie mam obrazek oglądnąc. najlepsze było to że akurat byli moi dziadkowie, taki wykład im szczelili, że hoho, a na odchodne dziadek powiedział im że się za nich dzis pomodli.... ja okurat mieszkam w domu i akurat siedzieliśmy na zewnątrz, bo do domu bym ich nie wpuściła. miałam sie ich zapytać dlaczego są przeciwni przszczepom i transfuzji, ale juz nie po wykładzie dziadków się zmyli szybko :D:D pozostałe domy przeszli w minutke.

Gość moze sie ktoremus spodobalas..

Gość po twoją duszę

kiedyś przyszli w niedziele po śmierci papierza, akurat sobie moment wybrali, kiedy akurat wszyscy chrześcijanie byli zjednoczeni chyba najbardziej moja dusza nie jest do wzięcia :D

Gość chcieli sobie pogadac...
w koncu w dobie internetu takie osobiste kontakty sa na wage zlota...

SJ musza chodzic i glosic, bo tak kaze Biblia i bez tego nie dostapia chrztu. Na ogol podziekowanie za rozmowe wystarcza ;)

wole jednak myslec ze chcieli sobie ze mna porozmawiac... a nie ze bylem potrzebny do nabijania statystyki koscielnej im....

Gość ja chyba
biblia kazała tylko księżą a nie każdemu a u nich to przyjdzie jakiś młokos i sie wymądrza...

Gość *ekhmmm*
Czasami nie wystarcza podziękowanie za rozmowę... Może to i nie fair, ale ja często proponuję tak: "porozmawiamy pod warunkiem odmówienia najpierw "Zdrowaś Mario"" na tym kończy się rozmowa :D

Gość ja chyba
naiwny jesteś, oni jeszcze pensje za to dostają :D:P

to do mnie o tej naiwnosci ?? ... moze i masz racje, ale czasem dobrze pomyslec ze ktos cos robi bezinteresowanie ...

Gość ja chyba
tak do Ciebie :D

przykro byc takim naiwnym.... ale ten swiat podly jest... nawet religia zeszla na psy...

Gość tyka
Do mnie tez dzisiaj przyszli :o znowu ten sam dziadek o przyprawiającym o mdłości głosiku :o

Gość ja chyba
ale jehowi to nie religia. ja tam mysle ze ze wszystkimi złymi sprawami jakie niesie chrześcijaństwo, a wzasadzie to ludzie a nie sama wiara to chrześcijaństwo jest najlepsze.

Gość *ekhmmm*
to ja Toja ---> Nie ma sprawy :D Poprostu jakos to zawsze działa... A nie chce mi się tłumaczyć dlaczego nie mam ochoty na rozmowę. Do nic nie dociera, że ja mam już swoją wiarę. P.s.: Oni nie są krążcymi kretynami! Aby każdy chrześcijanin znał tak dobrze Pismo Św. jak oni to byłoby super! (oczywiście ich interpretacja biblii jest już inną kwestią)

eeeeee tam chodzi mi o zasade.... sadzilem ze w odroznieniu od ksiezy katolickich majacych forsy jak lodu i zabawiajacych sie z panienkami chociaz oni wierza BEZINTERESOWNIE...

Gość ja chyba
może ale wiesz co nie można wszystkich księzy wsadzać do jednego worka....

Gość Krwawy Sępuś
raczej Biblia, znaczy Jezus nie chciał Kościoła w takiej postaci jak to jest w katolicyzmie. A J chodzą, bo Chrystus prosił, by ludzie wierni, głosili prawdę i oni to robią, chodzą i nauczają. i nie mówicie Jehowi, bo to obraz Boga-Jehowy :P

tak jak SJ.... moze niektorzy wierza naprawde ...i tego sie bede trzymal naiwnie

Natia---> :D 🖐️ Ale Ty mila jestes :P Musisz przypominac? ;) JAk ja zobaczylam to powiedzialam sobie koniec... i rzucilam kafeterie!! Ale dzis mam chwile slabosci ;)

ekhmmm - pewnie znają, ale chodzi mi o samych tych co dziś przyszli do mnie, dają uletke i mówią ze mam sobie oglądnąć obrazek jak sie pytam o co chodzi. Dlatego uznałam że jacyś tacy byli dziwni i moło umieli. Ja nie znam pisma świtego na pamięć dlatego wolę się z nimi w to niezagłębiać. z drugiej strony interesuje mnie dlaczego nie godza sie na przeszczep w celu ratowania życia, lub na transfuzje krwi.

Gość *ekhmmm*
Na pewno nie wszyscy SJ są tacy gorliwi... Tak samo jak w KK przynaleznosc do wiary przechodzi z dziada pradziada.

Krwawy Sępuś---> Odnosze wrazenie, ze Twoj nick jest delikatna parafraza mojego :D Ale to chyba tylko omam wzrokowy 🖐️

Jezus powiedział do apostołów idźcie na cały świat i nauczajcie, a apostołowie to inaczej kapłani, a nie ja czy ty. Chrystus też powiedział że Matka Święta jest matką każdego człowieka a oni w nią nie wierzą.

Gość Krwawy Sępuś
dlatego, bo Bóg zakazał tego, tak jest w Biblii i oni sie tego trzymaja; co mają napisane w Biblii, wierzą, że święte i tak trzeba, zresztą, teraz jest cała generacja leków krwiozastępczych, wiec nie są skazani na śmierć :P co do głoszenia, to Jezus chodził i nauczał, inni ewangelizowali, i oni też chcą wypełniać ten nakaz. To bardzo piękne, że ktoś tak wierzy, tak sie poświęca, że religia stanowi dla niego nr 1 w życiu.

to ja Toja.... ja jednak wolalbym zeby chrzescijanie a w szczegolnosci katolicy zdali sobie sprawe ze ta wersja jest bledna o tym ze TYLKO ksieza maja cos do spelnienia bo do apostolow mowil ich Mistrz...